E2y

Omsorg for gullfisk - akvariekummer, filtre og mat

Mange tror at gullfisk er gode kjæledyr for noen som ikke ønsker å investere mye i omsorg og har ingen interesse i å eie et kjæledyr for en lang periode. Både levetid på gullfisk og nivået på vedlegget dannet mellom dere to er avhengig av hvor mye oppmerksomhet du gir og om du kjenner de riktige måter for hvordan å ta vare på den. Gullfisk er ikke nødvendigvis kortvarig. Faktisk, hvis omsorg riktig, kan de leve i et tiår eller enda mye lenger (ett ble rapportert å ha levd i 43 år!). Lære å ta vare på gullfisk å sikre at din har et langt og lykkelig liv.

 1. Tanken. Ingen fisk bolle! Selv om du holder bare ett gullfisk, er en stor tank viktig i arbeidet med å gi en høy livskvalitet. Mange mennesker bare kjøpe en gullfiskbolle, men mens det kan virke som en estetisk tiltalende hjem fra vårt perspektiv, det er virkelig ille for å holde gullfisk sunt. Ikke bare kan de lett vokse en gullfiskbolle, men de krever også sitt oksygen å gå i vannet fra overflaten. Derfor er store areal avgjørende for lykke og helse gullfisk din. En bolle som smalner nær toppen vil ikke gi den samme oksygenering som en tank med sitt store areal. Pluss, vil du måtte bytte vannet i bollen din hver eneste dag for å gi det et gjestfritt og sunt bomiljø.
 2. . Størrelse Goldfish begynne i det små, men vokse til å bli ganske stor - selv en fot lang - hvis du tar godt vare på dem. Mange første gangs keepere kjøpe en liten tank eller bolle til huset deres gullfisk, bare for å oppdage at de trenger å holde kjøpe stadig større erstatning tanks. Det er langt mer økonomisk for deg å kjøpe en stor nok tank i utgangspunktet. En generell regel er å gi en 20 - til 30-gallon tank for ditt kjæledyr fisk, og legge til minst 10 liter til at volumet for hver ekstra gullfisk du kan legge til. De vokser store, skille ut en masse avfall og trenger plass til å svømme for å være lykkelig, noe som bør komme som noen overraskelse!
 3. Betydningen av en hette. Goldfish har vært kjent for å hoppe ut av udekket karene. Kjøpe en hette for tanken din er en enkel måte å unngå denne katastrofen, samtidig gir en plattform for belysning.
 4. Lys. Opt for lysrørbelysning stedet glødende variasjon. Du vil spare på strøm og lys vil avgi mindre varme. Hold lyset på i ca 10 timer hver dag.
 5. Grus etasje. Grus er det beste valget som gulvet av dine gullfisk tanker for flere grunner. Først av alt, vil det ikke påvirke pH i vannet, som andre stoffer som koraller kan (mer på pH under). Dernest gir grus et utmerket underlag som gode bakterier kan vokse - bakterier som arbeider for å bryte ned de skadelige avfallsstoffer elementer produsert innenfor tanken din.
 6. Vann. Så lenge du sjekke med din lokale dyrebutikk for å sørge for at vann fra springen er trygt for bruk i en tank, kan du holde deg til vann fra springen gjennom hele gullfisk liv. De fleste vann har nøytral pH (på en skala fra 0-14, er det vanligvis en 7 eller bare litt høyere). Gullfisk trives i nøytrale pH-nivåer (spesielt, 7,2-7,6 pH). De er relativt sterk fisk i forhold til andre typer, ved at de kan overleve i vann hvis pH er mindre enn optimalt, men siden deres optimal pH er så enkel å oppnå, bør du ikke å bekymre deg for det. I de første månedene av en tank, før økologi innen tank har etablert seg, bør du ofte kontrollere pH ved hjelp av en test kit, slik at pH verken stiger eller faller betydelig. Hvis pH av dine vannbytter uønsket (ofte vann pH vil gradvis vokse surere), kan du kjøpe buffere hos din lokale dyrebutikk for å bekjempe problemet.
 7. Legge til og endre vannet. La kranen til å kjøre for omtrent et minutt før samle det i en container. La vann fra springen sitte ute for en hel dag før du legger det til en tank, dette mellomperioden bidrar til å fjerne klor fra vannet, og sørger også for at det når samme temperatur som vannet i tanken. Ammoniakk og andre avfallsstoffer bygge opp ganske raskt i løpet av et akvarium, så du må sørge for at du har tank filtre for å holde tritt generell akvarium vedlikehold.

  Din filtreringssystem bør bidra til å holde vannkvaliteten veldig bra for det meste, men du må også utføre en delvis vannutskifting hver uke eller to. For å gjøre dette, bruker du en hevert og prøve å suge ut avfall og yucky materiale som samles opp i grus (uten å faktisk suger grus ut av tanken). I prosessen, prøver å suge opp omtrent en fjerdedel av vannet, og deretter erstatte det med den klargjorte vann beskrevet i forrige trinn.

 8. Filter. Goldfish produserer mye avfall, og avfall (sammen med uspist mat og råtnende planter) fører til stigende ammoniakk i tanken din. Ammoniakk er giftig for gullfisk og må holdes på et lavest mulig nivå. For å gjøre dette, må du oppmuntre til utvikling av gode bakterier i tanken din og investere i en tilstrekkelig filtreringssystem. Hvis du bruker de beste filtrering systemer, vil du være å gjøre begge deler samtidig. Filtre også må vedlikeholdes og filtrering elementer må byttes regelmessig for å gi fortsatt avfallshåndtering i tanken din, så sørg for å følge vedlikeholdsinstruksjoner. Prøv å erstatte filtreringselementer i en forskjøvet måte, i stedet for alle på en gang, for å gjøre overgangene så glatt som mulig for gullfisk din i et akvarium. Filtre bør skiftes en gang i måneden. Bruk den samme test kit nevnt tidligere for å sjekke ammoniakk og nitritt nivåer innenfor tanken din.
 9. Så hva slags filter er riktig for tanken din Det er tre generelle typer filter:? Kjemiske, mekaniske og biologiske. Og for å komplisere saker, har du også muligheten til interne filtre eller eksterne.
  • Biologisk filtrering. Anyplace hvor gode bakterier vokse kan bli et biologisk filter i tanken din. Hva mener vi med gode bakterier? Spesielt Nitrosomonas og nitrobacter. Nitrosomonas snur giftig ammoniakk til nitritt, som er litt mindre giftig. Hvis prosessen endte det, ville biologisk filtrering være til liten hjelp, men heldigvis har vi nitrobacter å konvertere nitritt i den ikke-giftig nitrat.
  • Kjemiske filtre (som aktivt karbon) er plassert innenfor filtreringssystemer å fjerne ammoniakk og andre giftstoffer fra vannet.
  • Mekaniske filtre er kraftige suge filtre som fysisk fjerne avfallet, overflødig mat og annet materiale som forårsaker giftstoffer å utvikle seg i første omgang. Mekaniske filtre hovedsak ta vare på den fabelaktige akterdekk disse søte lille gullfisk er i stand til eliminert.

  Omsorg for gullfisk - akvariekummer, filtre og mat. Betydningen av en hette.
  Omsorg for gullfisk - akvariekummer, filtre og mat. Betydningen av en hette.

  For en liten tank (20 liter) og bare én gullfisk, kan du bruke en undergravel filter som fremmer biologisk filtrering gjennom grus din. Den undergravel Systemet øker oksygenering gjennom grus seng, slik at gode bakterier for å blomstre der. Ett problem med undergravel filtre er at, mens gode bakterier trives, avfallsmaterialet simpelthen samler nederst tanken, blir til slam.

  På grunn av avfall-saken akkumulering og den relative vansker med å sette opp en undergravel filter, anbefaler jeg å bruke en piggyback filter i stedet for mindre tanker. Det er relativt liten, henger ut på siden av tanken, går stille og kan levere alle tre filtrering metoder - kjemiske, biologiske og mekaniske - i en kompakt pakke.

  Jo større tank og større antall gullfisk, må kraftigere din eksterne filter være. Canister filtre, en kraftigere fetter av piggyback, også inneholde alle de tre nevnte typene og vil fungere perfekt for de større akvariet med en eller flere gullfisk.

 10. Fiskefôr. Den naturlige diett av gullfisk omfatter både kjøtt og grønnsaker saken. Som en stolt ny eier, er det best å holde seg til den pakkede gullfisk mat, heller enn å prøve å lage en diett for dem fra bunnen av. Mate fiskene små mengder flere ganger om dagen. Hvis de ikke kan spise det store flertallet av det innen 5 minutter, deretter måltidet var for stor.

  Snakk til dyrebutikk om små supplerende godbiter å tidvis gi. Disse behandler kan inneholde små ormer, erter, en liten salat eller insektlarver. Husk å bare gi en svært liten mengde av disse matvarene som behandler på spesielle anledninger. Stokk hovedsakelig til mat som kommer i en pakke. Husk å ikke overfeed en gullfisk, som uspist mat på bunnen av tanken blir en produsent av giftig ammoniakk.

  Gullfisk spise tørrfôr noen ganger utvikle fordøyelsesproblemer smerter, bør du vurdere å soaking tørr mat før du gir den til fisken din, spesielt hvis du merker det å spise voraciously av overflaten og blir mindre aktive eller smidig i vannet.

  Legge til og endre vannet. Så hva slags filter er riktig for tanken din.
  Legge til og endre vannet. Så hva slags filter er riktig for tanken din.

 11. Airstones? Airstones er en billig måte å gjøre din tank ser mer interessant, og det er sant at mange fisk nyte svømming i sine boble-strømmer. Men utover vår felles underholdning, airstones også bidra til å øke vannstrømmer strømmer til overflaten, som fremmer oksygenering av vannet og hjelpe uønsket elementer flykte. Jeg anbefaler at du kjøper en for tanken din!
 12. Dekorasjoner? Din gullfisk vil ikke få så mye glede ut av estetikk som deg, men vil definitivt sette pris steder å gjemme seg. All fisk nyte muligheten til å trekke seg tilbake bak noe innimellom, enten det er en stein, slott eller plante. Sørg for at dekorasjoner du oppgir ikke har taggete fremspring som kan skade den.
 13. Et ord om planter. Levende planter er et attraktivt alternativ for akvarister, fordi de ikke bare gi naturlig ly, men også spille en rolle i å redusere nivåene av nitrogen i vannet (lavere nitrogen betyr lavere ammoniakk). Men de bare fungere positivt når de er sunne og trivelige, en usunn, withering vann anlegg faktisk bidrar til giftigheten av vannet i tanken din. Når du legger til planter, bør du vurdere forholdene der disse plantene trives i naturen. Er de samme vilkår som gullfisk trives? Hvis ikke, så ikke legg dem til tanken, fordi de vil dø. Husk også at gullfisk er notorisk grådig når det gjelder å leve planter, du kanskje finner ut at noen planter som du legger til en tank vil bli slukt i løpet av kort tid.
 14. Må gullfisk komme sammen med andre fisk? De vanligvis klare seg veldig godt med andre gullfisk holde dem med selskap, så lenge tanken er riktig stort. Det kan også gjøre det bra av seg selv, men kan svømme rundt tanken mer når det er andre fisk til stede, en naturlig tegn på at levetiden er mer stimulerende. Hvis du legger til mer fisk til tanken, bør de være andre gullfisk, tropiske ferskvannsfisk krever ofte ulike temperaturer og vann pH for å trives. Hva mer er, noen gullfisk er ganske innadvendte, mens andre lever et mer aktivt liv. Les om de sosiale tendenser av forskjellige raser før du legger fisken til tanken. Og til slutt, aldri legge til en annen gullfisk med mindre det er nok plass. Ikke bare er deres komfort på spill, men for mange fisk i for liten et miljø blir en alvorlig helserisiko.

Denne informasjonen bør få deg og ditt kjæledyr i gang på kjærlig vennskap! Gullfisk trosse våre uheldig feiltolkning av fisk som loveless, ulønnsomt kjæledyr. De kjenner deg og verne om din oppmerksomhet. Behandle dem godt, og gi dem forsvarlig omsorg, og du kan nyte sin skjønnhet og vennlig selskapet i år!