E2y

Hvordan å kjøpe ferskvannsfisk

Kjøpe sunn og vakker ferskvannsfisk er nøkkelen til å ha en vakker akvariet. Det er ikke en komplisert prosess, men det er en som tar mye omsorg. Det er noen enkle ting du kan gjøre for å sikre at du kjøper den beste fisken, samt de sunneste fisken, det er mulig. Blant disse er å undersøke de ulike varianter av fisk å bestemme hvilke som er best for deg, hvilke som er best for tanken du har, samt hvor du skal få fisk.

Etter disse enkle instruksjonene vil sikre at du vil ha en av de vakreste og sunn ferskvannsakvarier rundt!

Hvordan å kjøpe ferskvannsfisk. Granske varianter av ferskvannsfisk.
Hvordan å kjøpe ferskvannsfisk. Granske varianter av ferskvannsfisk.

 1. Granske varianter av ferskvannsfisk: Det er bokstavelig talt hundrevis av varianter av ferskvannsfisk. Dette er grunnen til at det er viktig å undersøke alle forskjellene og finne ut hvilke typer fisk er best for deg og akvariet du har. Vi kommer til å dele dem opp i fem forskjellige grupper.
  • Liten ferskvannsfisk - De små ferskvannsfisk varianter er blant noen av de vanligste i akvarier over hele verden. Disse variantene er de mest populære familie akvariefisk. Dette er ofte fordi de er små og levende for to til fem eller seks år topper i fangenskap. Disse typer fisk er ofte svært lite vedlikehold. Deres tanker krever moderat rengjøring, og er enda lett for barn å ta vare på. De er ikke så utsatt for sykdommer, unntatt ick (forårsaket av Ichthyophthirius multifiliis), som er en vanlig sykdom i de fleste fisk, og kan lett behandles. De er også svært aktiv, noe som gjør dem spennende kjæledyr for familien. Noen av disse fiskene raser inkluderer Mollies, guppyer, gouramis, tetra, bettas og Platys.
  • Stor ferskvannsfisk - Stor ferskvannsfisk er en helt annen historie enn den lille. Hvis du velger å kjøpe fisk som vokser større, vil du definitivt ofre antall fisk som du kan kjøpe. Ofte er det bare praktisk å ha 1-3 stor fisk i en tank. Til tross for dette offeret er, jo større fisken ofte kommer med mer personlighet. Noen mennesker selv se sin store fisk som sine undersjøiske hunder. De vil ofte samhandle med sine eiere utenfor akvariet, spille spill og gjøre ansikter. Dette er mer vanlig for de cichlid varianter, for eksempel Oscar, som kommer i flere rase og farge varianter. Noen ganger større fisk kan bli ødeleggende, og de er mye dirtier fisk. Hvis du er ute etter lett tank vedlikehold, disse typene er ikke for deg. Noen andre raser er Bala Shark, Jack Dempseys, Green Terrors, Texas ciklider, aluminiumsfolie mothaker, Angelfish og Parrotfish.
  • Goldfish Typer - Det er ikke noen hemmelighet at Goldfish er trolig den mest vanlige og populære fisk i verden! De er veldig lett å ta vare på og morsomt å eie. Gullfisk er svært enkel. De kan leve med eller uten en luftpumpe så lenge vannet i deres tank eller bollen endres periodisk. De kan også leve i utendørs dammer i løpet av sommeren eller hele året hvis du bor i en varm del av landet. Det er mange forskjellige fisk som faller inn i Goldfish kategorien. Det er Comets, som kan vokse opp til fem eller seks inches, og er de mest vanlige. Det er også Fantails, Black Moors, Shubunkins, og til slutt japansk Koi, som kan vokse opp til tolv inches eller så.
  • Ferskvann Villfiskforum - Alle vet disse typer fisk, særlig hvis de er fisker. Noen mennesker men velger å holde disse villfisk i tanker som kjæledyr. De pleier å være ganske skitne, forårsaker en skitten og vanskelig å ta vare på tanken. De kan også være temperamentsfulle og vanskelig å ta vare på som kjæledyr. Det er også vanskelig å finne dem, forårsaker folk til å fange dem og deretter holde dem, noe som gjør det svært vanskelig for dem å justere. Noen av disse typer fisk er Bass, bluegills, Sunfish og ørret.
  • Bottom Feeders - Det er en viktigste slags bunn mater (alger eater) fisk, som kalles Plecostomus. Ofte kalt Pleco, er det brukt for å holde tanker rene. En Pleco er avgjørende for eiere av tanker med skitne fisk som en Oscar. En godt ivaretatt Pleco kan leve i mange år og vokser opp til en fot i lengde, men det vil vanligvis vokse til størrelsen av sine omgivelser. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en Pleco, husk å alltid være forsiktig når du håndterer ham. En Pleco tar ikke godt å netting fordi den har en exoskeleton, som er svært skarp og kan skjære nettet - og huden din - veldig enkelt.
 2. Bestemme fisk ved tanken størrelse: Det er en vanlig tommelfingerregel når det gjelder å vite hvor mye plass fisken trenger, og dette er en gallon per tomme av fisk. Dette er et tilstrekkelig regel, men bør kun tas så langt. Av denne regelen, hvis du hadde en tolv-tommers fisk, ville du bare trenger en tolv-gallon tank. Dette er grunnen til at det er å foretrekke å ha to liter per tomme av fisk. Du ville ikke ønsker å sette en tolv-tommers Oscar til en ti gallon tank. Det ville være ulykkelig uten plass til å svømme rundt og ha det gøy! Du kan heller ikke ønsker å sette tretti Mollies til en ti gallon tank. Det er alltid viktig å ha dette i bakhodet når du kjøper din fisk, spesielt hvis du allerede har tanken i besittelse.
 3. Hvor du kan kjøpe din fisk: Det er mange fine steder som du kan kjøpe fisk. En av de viktigste tingene å huske på uansett hvor du velger å gå er renslighet. En ren fisk tank er en sunn fisk tank, så se for tanker fri for rusk og alger, og holde et øye for død fisk. Hvis det er et stort antall døde fisk flyter rundt tankene, holde seg borte fra at etableringen.
  • Kjedebutikker: Det er mange kjeden pet supply butikker som er gode steder å kjøpe fisk. De vanligvis har ansatte som er trent i fisk omsorg og har generell kunnskap. Blant disse er, PetSmart, Pet Supplies Plus og Petco.
  • Privateide Butikker: Nesten hver by har en eller to privateide dyrebutikker. Disse butikkene kan gå den ene eller den andre, så det vil være viktig å sjekke dem ut og snakke med de ansatte før du kjøper. Ofte vil folk som jobber på og eier disse butikkene være litt mer kunnskapsrik og lidenskapelig om å eie fisk enn de vil være på de store kjedene.
  • Oppdrettere: Det er ikke så vanlig å finne, men er mulig å finne en fisk oppdretter som avler den typen du leter etter. Disse oppdretterne kan bli funnet på nettet eller i en avis. Dette er når du får den sunneste og yngste fisk. Du kan betale litt mer å kjøpe direkte fra oppdretter, men du vil ha tillit til fisken du kjøper.

Nå som du har litt mer kunnskap om hva fisk å velge og alle de tingene du bør vurdere, forhåpentligvis kjøpe din nye fisk vil være en morsom og lærerik opplevelse! Lykke til og ha det gøy shopping for dine nye familien kjæledyr!