E2y

Hvordan å opprettholde en saltvannsfisk tank

For erfarne fisk keepere, kan en saltvannsfisk tank være neste steg opp, slik at du kan beholde alle av det eksotiske og fargerike fisk du ser på dyrebutikker. Opprettholde en saltvannsfisk tank krever litt ekstra innsats utover kravene til vedlikehold av gjennomsnittlig ferskvannstank, skjønt, og hvis du aldri har holdt fisk før, kan det være lurt å starte med en ferskvann akvarium. Her er hvordan å opprettholde en saltvannsfisk tank:

  1. Kjøpe riktig akvarium. En saltvannsfisk tank er mye enklere å vedlikeholde hvis du starter med riktig tank, rett forsyninger, og rett fisk. Små saltvann tanker kan faktisk være vanskelig å ta vare på fordi ørsmå endringer i kjemiske nivåer kan føre til drastiske effekter på fisken din. I tillegg trenger du en komplett oppsett av saltvann utstyr. Når du velger den første fisken for saltvannsfisk tank, bør du vurdere å velge de som er relativt billig og enkelt å vedlikeholde.
  2. Se fisken tett. Etter at akvariet er satt opp i flere uker, og du har lagt til et par fisk, bruke tid på å se på dem hver dag. Ved å bli kjent med hver fiskens adferd og utseende, er det mer sannsynlig å legge merke til at man ser sykelig.
  3. . Fôring saltvannsfisk Riktig kosthold for en saltvannsfisk kan variere sterkt, være sikker på at du mater et variert kosthold som passer for den type fisk du har. Fôring tidsplaner varierer på størrelse og utvalg av fisk, de fleste saltvannsfisk må fôres omtrent en gang hver tredje dag.
  4. Hold vannstand riktige. Vannet i saltvannsfisk tank vil naturlig fordampe over tid. Når dette skjer, må du justere vannstanden med dechlorinated vann. To ganger per uke, legger jod og kalsium avhengig av vannkvalitet nivåer og størrelsen på saltvannsfisk tank.
  5. Rengjør akvariet. Hver uke, skrape alger av din tank vegger. Deretter kan du bruke en hevert til å støvsuge opp eventuelle rester som har slått seg ned i underlaget. Fjern om lag ti prosent av vannet og erstatte den med dechlorinated vann. Skift aldri mer enn 25 prosent av vannet på en gang, fordi dette kan sjokkere fisk. Denne prosessen av rutinemessige vannbytter utvanner den uønskede kjemikalier som akkumuleres i akvarier, og holder også en saltvann tank kjemi i balanse.
  6. Overvåke vannkjemi. Et par dager etter at du rengjør akvariet, teste vannstand ved hjelp av en vann test kit tilgjengelig til enhver dyrebutikk. Se ammoniakk, nitritt, nitrat, pH, alkalitet og kalsium. Hvis du holder noen dyr i saltvannsfisk tank, du må også opprettholde kobber nivåer. Alle disse målingene skal være innenfor akseptable intervaller for saltvannsakvarier, hvis ikke, må du kanskje bytte ut mer av vannet eller legge kjemikalier for å gjenopprette balansen i akvariet kjemi.

Hvordan å opprettholde en saltvannsfisk tank. Kjøpe riktig akvarium.
Hvordan å opprettholde en saltvannsfisk tank. Kjøpe riktig akvarium.

Når opprettholde en saltvannsfisk tank, er det viktig å huske at hvis du lar tanken gå for lang tid mellom vann endringer eller sjekker kjemiske nivåer, kan fisken lide eller dø. En vedlikehold kalenderen kan hjelpe deg å huske å gjøre rutinemessig vedlikehold.