E2y

Hvordan å slippe en ørret

Praktisere fang og slipp er en måte å bidra til å bevare de ulike arter av fisk og fortsatt kunne nyte fiske. Med mindre du faktisk har tenkt å lage mat og spise at ørret du fanget, det er ikke vits i å holde det. Bakgrunnen for frigjøring av ørret (eller fisk for den saks skyld) er å hjelpe fisken overleve stresset av å bli tatt slik at den kan fortsette å vokse og formere seg.

En. Fange ørret i kaldt vann.

Ørret overleve i vann som er under sytti grader Fahrenheit

Ørret overleve i vann som er under sytti grader Fahrenheit. Fremfor at temperaturen ørret sannsynligvis kommer til å dø. Dette er grunnen til at du vil mest sannsynlig finne dem i de kjøligere delene av bekker, elver eller innsjøer om sommeren. Hvis du er seriøs om å slippe ørret for å hjelpe bevare sin befolkning for fremtidig fiske, ta med et termometer sammen og kontrollere vannets temperatur før du gjør noen fiske. Slippe en ørret i varmt vann er meningsløst som det vel drepe fisken likevel selv om du klarer å gjenopplive den.

2. Styr ørret så raskt som mulig.

Hvordan å slippe en ørret. Fange ørret i kaldt vann.
Hvordan å slippe en ørret. Fange ørret i kaldt vann.

Den mindre stress en ørret opplevelsene under fanger, jo raskere det kommer til å gjenopplive og dette gjør slippe lettere. Bruk bare brodd-mindre kroker eller flate mothaker på kroken du vil bruke med tang. Hold en slakk line som å opprettholde konstant spenning er bare kommer til å gjøre ørreten kjempe hardere kanskje til et punkt der det ikke kan bli gjenopplivet. Noen fiskere peke sine stenger oppstrøms parallelt med nåværende og svinge den sidelengs når ørreten biter til raskt å utøve kontroll. Etterpå kan du enten ta tak i fly (ikke fisk) eller bruke en håv. I begge metodene, holde ørret i vannet og bare og forsiktig løsne kroken og la ørreten svømme bort urørt. Tettvevd nett med gummi materialer er bedre som det ikke vil skade ørretens skalaer, finner eller gjeller.

3. Unngå å holde ørret.

Ørret og annen fisk er dekket med et beskyttende lag av slim. Håndterer dem med tørre hender eller for lenge vil fjerne denne beskyttende lag og er underlagt ørreten til soppinfeksjon som til slutt vil drepe den. Fisk indre organer er også lett skadet, så ikke presse dem eller grep for hardt. Hvis du virkelig trenger å holde ørret, grip det nær halen og slå den kort på siden eller opp-ned for å bremse den. Avstå fra å berøre eller å sette en finger inn i gjellene. Du mest sannsynlig kommer til å gjøre dette fordi du ønsker å ta et bilde av det så få kameraet klart på forhånd for å redusere behandlingstiden.

4. Gjenopplive ørret før du slipper.

Ørret overleve i vann som er under sytti grader Fahrenheit. Styr ørret så raskt som mulig.
Ørret overleve i vann som er under sytti grader Fahrenheit. Styr ørret så raskt som mulig.

Noen ganger håndtering av ørret er uunngåelig, og dette er tilfellet med store store seg som de bare kan bli fanget i håven etter at de er helt utslitt. Å gjenopplive en ørret holde den oppreist i en svak strøm som vender mot strømmen. Dette vil få sine gjeller jobbe igjen. Du vet det har gjenopplivet når det begynner sprelle og kjemper som peker alt du trenger å gjøre er å la gå. Noen ganger ørreten ikke kan gjenopplive umiddelbart. I dette tilfellet må du sakte bevege den frem og tilbake langs vannet nåværende til den blir aktiv igjen.

Slippe en ørret eller annen fisk etter at den er fanget vil bidra til å forhindre overbeskatning. En virkelig seriøs og dyktig fisker ikke bare vet hvordan du skal ta, men også hvordan man skal sette ut fisk. Han tenker ikke bare av utendørs sport fiske, men også av dens innvirkning på miljøet.