E2y

Hvordan å avle kampfisk fisk

Betta fisk eller siamesiske kampfisken er innfødt til Thailand

Betta fisk eller siamesiske kampfisken er innfødt til Thailand. Denne variasjonen av fisk kan leve i miljøer med relativt dårlig oksygen og dermed kan være en ideell akvarium kjæledyr. Mens det er over 50 andre typer bettas er kampfisk fisk den mest populære blant akvarium entusiaster spesielt i Europa. Avl denne typen fisk er ganske enkelt men en rekke hensyn må være registrert for å sikre at du skal lykkes i dette arbeidet.

  1. Velge riktig Betta fisk. Siamesiske kampfisken, som navnet antyder, er svært territoriale. Som sådan, vil avle dem krever ekstra omsorg slik at de ikke ender opp dårlig skade hverandre da holdt sammen. Husk å kjøpe en mannlig og en kvinnelig kampfisk som er unge, fortrinnsvis ikke mer enn 14 måneder gammelt, og er omtrent samme størrelse. Sunn Betta fisk har lyse farger, uten løse eller manglende skjell på kroppen sin. Gjellene bør være glatt og uten noen hevelse. Finnene bør være fri for eventuelle rifter og hull. Øynene skal være klare og mørke.
  2. Kjøp systemoppsettet. Du trenger minst tre stridsvogner på 5-10 liter kapasitet hver, en varmekilde, svamp filter, tank divider og kunstige planter for å skjule flekker.
  3. Forbered avl tanken. Fyll tanken der du kommer til å avle din par kampfisk fisk bare halvveis og ikke å legge underlaget eller grus til det. Still ovnen til 80 grader Fahrenheit. Starte fôring paret med levende mat som blod ormer eller levende saltlake reker.
  4. Introduser Betta fisk til hverandre. Ha dem i motsatte sider av tanken ved bruk av tanken divider å få dem vant til hverandre. Hvis de er interessert i hverandre, vil de ikke vise aggressiv atferd ved å prøve å angripe hverandre gjennom skillelinjen. Hvis dette er tilfelle imidlertid skille dem og prøv igjen senere.
  5. Slipp den kvinnelige inn i tanken. Gjør dette bare når den mannlige har bygget en ganske stor boble reir. Den kvinnelige bør også vise vertikale striper på kroppen hennes, og skal vise en underdanig atferd som er typisk utstilt ved å holde hodet hennes ned. Hennes buk skal også være oppblåst som betyr at hun er moden for eggproduksjon. Sørg for å holde et øye med paret som mobbing av den mannlige vil trolig skje som en del av frieri og avl prosessen.
  6. Legge egg. Paret vil omfavne som en handling av å klemme ut egg fra kvinnens ovipositor. Når hun er ferdig å slippe eggene, scoop henne ut av avl tanken og sette henne inn i hennes egen tank.
  7. Fjern den mannlige. Etter ca tre dager da yngelen som svømmer vekk fra boblen reir, kan du nå øse ut den mannlige og satte ham inn i sin egen tank.
  8. Fôring av yngel. Gjør dette etter den mannlige er blitt fjernet fra avl tanken. Mate yngelen med live microworms to ganger om dagen.

Hvordan å avle kampfisk fisk. Velge riktig betta fisk.
Hvordan å avle kampfisk fisk. Velge riktig betta fisk.

Ikke alle yngel vil overleve de første ukene, så pass på at du sjekker temperaturen, kjemiske nivåer og vannets renhet for å sikre at den gjenværende yngel vil overleve. Når de nå 14 måneder vil det være opp til deg å holde dem som vil innebære å installere flere tanker eller du kan selge dem eller gi dem bort, holder bare det du trenger for å få mer avl.