E2y

Kjøpe og bruke et akvarium vannpumpe: fisk tank forsyninger

Lær om akvariet filtrering og hvordan du velger den beste pumpen for fisk

Noen ønsker å gå for en svømmetur i en dam av stillestående, grumsete vann? Nei? Hvorfor da ville vi forventer at våre fisk å være glad i en tank med dårlig sirkulasjon? Som sin fetter luftpumpe, vil en vannpumpe bidra til å skape et sunt miljø for fiskene dine.

Kjøpe og bruke et akvarium vannpumpe: fisk tank forsyninger. Fylle opp fisken tank og tapper det også.
Kjøpe og bruke et akvarium vannpumpe: fisk tank forsyninger. Fylle opp fisken tank og tapper det også.

Les sammen og finne ut hvordan du kan kjøpe og bruke et akvarium pumpe (vannpumpe), inkludert valg av fisk tank forsyninger. Pass på å se på slutten av artikkelen hvor vi vil forklare alle viktige strømningshastighet og hodehøyde.

 1. Fylle opp fisken tank og tapper det også. Akvarier jevne mellomrom må tømmes og fylles opp igjen. Hvilken bedre måte å gjøre dette på enn å bruke et akvarium pumpe?
 2. Aquarium filtrering. Kanskje den mest fundamentale bruken av disse akvarium pumpene er å flytte enten vann inn i filtreringssystem, eller for å bevege vannet tilbake i tanken etter filtrering har oppstått. Filteret oppsettet i akvariet ditt, sammen med nødvendig vannmengde og hodehøyde, vil avgjøre hva slags vannpumpe du kjøper.
  • Akvarium vannpumper kan enten være nedsenkbare i tanken (som med powerheads) eller utsiden av tanken i form av en in-line vannpumpe. Nedsenkbare gjøre mindre støy og er vanligvis lettere å sette opp. Men in-line vannpumper er i stand til å generere kraftigere pumpe enn undervannsfartøyer, og også vil ikke varme opp rundt vannet som nedsenkede pumper som dessverre kan (en klar fordel av å være utenfor av vannet). For press filtrering systemer, bør du bruke en in-line.
  • For en våt / tørr filter system, vil akvariet vannpumpe settes opp for å flytte vann fra filteret tilbake inn i større volum av tanken. Du kan bruke enten en nedsenkbar vannpumpe eller en in-line fri flyt vannpumpe. Nok en gang, vil ikke in-line pumpen ikke vesentlig øke risikoen for oppvarming av vann, og kan til og med oppnå en bedre strømningshastighet. Men du må brette opp ermene og være forberedt på noen installasjon moro.
 3. Protein skimmere. I en egen artikkel beskrev vi hvordan luft pumper kan brukes til å drive en protein skimmer. Akvarium vannpumper kan tjene samme formål, men med større velbehag. Turbo og Venturi protein skimmere både er avhengige av en vannpumpe.
 4. Gjøre sunne strømninger. Det er viktig i noen akvarium for å unngå døde lommer av svak eller ingen bevegelse. I slike steder hvor vann stagnerer, vil alger bygge opp. Tenk på en myr. Akvarium vannpumper blir ofte brukt til å lage strøm og vann bevegelse i akvariet ditt.

  Muligheten til å flytte vann i akvarier har vokst ganske sofistikert med årene. Vannpumper kan brukes til makten wave beslutningstakere, noe som kan simulere havstrømmer i akvariet ditt. Spesielt hvis du har en rev akvarium, er denne funksjonen en viktig investering, koraller og saltvann virvelløse arter avhengig av denne typen vann bevegelse for å mate og å kvitte seg med avfall.

Lær om akvariet filtrering og hvordan du velger den beste pumpen for fisk. Gjøre sunne strømninger.
Lær om akvariet filtrering og hvordan du velger den beste pumpen for fisk. Gjøre sunne strømninger.

Som med andre akvarium pumper, kan du kjøpe en vannpumpe fra dyrebutikker og på nettet. Hvis du er bare begynnelsen som en akvarist, prøve å besøke en lokal dyrebutikk der de ansatte kan hjelpe deg med å navigere de mange alternativene og gjøre følelse av funksjoner og spesifikasjoner av vannpumper. Når du kjøper akvarium vannpumpe, bør du vurdere følgende retningslinjer.

 • Strømningshastighet. Strømningshastigheten er mengden av vann i pumpen vil bevege seg i en time (målt i liter per time, eller GPH). Vannet i akvariet skal vendes omtrent fire ganger hver time, hvis Tanken rommer ti liter, for eksempel, så du må kjøpe et akvarium pumpe stand til å opprettholde en strømningshastighet på førti liter per time.
 • Hodehøyde. Hodehøyde er den vertikale avstand fra pumpen til den høyeste destinasjon av pumpet vann. Når du har funnet ut hvilken type vannpumpe som vil arbeide med filtreringssystem, vil hodehøyde og strømningshastighet avgjøre hvorvidt en av disse akvarium pumpene skal fungere skikkelig i akvariet ditt.
 • Men når du kjøper et akvarium vannpumpe, er det alltid best å feile på den sterke siden. Når du har kjøpt din akvariet vannpumpe, kan du justere flow rate i bare én retning: nedover. For å fortsette å bruke forrige eksempel å kjøpe et akvarium pumpe med en 40 GPH flow rate på hodet høyde vil ikke være i stand til å kompensere for VVS faktorer som kan redusere strømningshastighet på en pumpe. I stedet for å kjøpe akvariet pumpe som bare tilfredsstiller din strømningshastighet og hodehøyde behov, kjøpe en som overgår kravene.