E2y

Hvordan velge en ansvarlig oppdretter

Tips for å sikre at du og din nye hund er en kamp laget i himmelen

Bestemme å få en ny hund eller valp kan være spennende, spesielt hvis det er din første hund. Du tenke deg en myk, kosete valp følger deg rundt overalt, og gir deg puppy kisses rike på 'valp pust "og leve et langt og sunt liv med deg og din familie. Dessverre er det ikke så enkelt, eller som realistisk hvis du kjøper fra en direputable oppdretter. Ofte folk blir villedet av oppdrettere som i sitt arbeid er mindre enn etisk og som sukker frakk det annonser med hund "hype" for å trekke intetanende publikum til dem. Resultatet er at folk kjøper en hund lastet med helseproblemer, temperament problemer og atferdsvansker. I hunden verden, som er alt annet, du får hva du betaler for.

Så hvordan gjør man shop for en hund på den smarte måten? Nøye vurdere dine grunner for å ville en valp. I mange tilfeller en voksen hund kan være et bedre valg, spesielt for første gangs eiere, eller eiere som har svært små barn. Valper har veldig skarpe tenner som kan skade eller skremme barn. Barn vet ikke hvordan du skal leke med en valp, og kan skade ham. For en ungdom, er en valp mye arbeid. Ikke stole på barnet ditt ta valpen ut, mater henne, grooming henne og trene henne når nyheten av å ha en valp slites ut. Plan om å være en del av det også, og den nye hunden vil være en glede, ikke en hindring.

Alt som blir sagt, hvis du fortsatt vil ha en valp, her er noen tips for å hjelpe deg handle smart.

 1. Hva gjør en ansvarlig oppdretter? Med noen viktige opplysninger, kan du fortelle forskjellen mellom den seriøse, uansvarlig og utnyttende oppdrettere.

  • Valp møller. 'Puppy mill "og" hund grossist "er vage begreper i at noen dyr aktivistgrupper ønsker å begrep alle som raser hunder som valp mølle. Men dette er ikke nødvendigvis tilfelle. En ekte valp mill er et sted hvor hundene er avlet uten hensyn til helse, genetiske problemer, temperament, eller rase representasjon (dvs. 'purebreds' som ikke ser rasen de er ment å være). Målet med valp mill er å masseprodusere valper for et overskudd, ingenting mer. Ofte valpene og avlsdyr er underernært, samlet dårlig tatt vare på og holdt i bur stablet oppå hverandre. Kvinnelige hunder er vanligvis avlet hver sesong, og deretter kastes når de ikke lenger kan brukes. Mostly leketøy og andre små raser er avlet på denne måten, fordi de tar opp den siste mengden plass i møllerens kennel. Mange av hundene er registrert med en kennel klubb av noe slag, vel vitende om at allmennheten ser dette som et tegn på en god hund.

   Når valpene er klar til å bli avvent, de er kjøpt fra pet butikker (som selger hunder til publikum utenfor impuls kjøpe trang), eller solgt til meglere som igjen vil selge valper på hunden auksjoner. Dog auksjoner selge til andre grossister, som igjen vil avle disse valpene å gjøre profitt ved å selge dem på samme måte av dyrebutikk / auksjon / annen grossist. Det er en ond sirkel i hunden verden der hunder og du til slutt betale prisen.

   Vær oppmerksom - noen avisannonser er faktisk hunden grossister. De lokke deg til å ringe dem, og deretter hevder det er faktisk et familiemedlem hund eller en venn som faktisk har valpene. Dette er en av de minst anerkjente kilder for å få en ny hund fra.

  • Backyard Oppdretter. En bakgård oppdretter er et begrep som brukes løst også. Oftere enn ikke, er en bakgård oppdretter vanligvis noen med liten eller ingen kunnskap om rasen, har valper på grunn av en "tilfeldig" parring, avlet hunden en gang "for kids", eller tror på myten om at en hund skal bli avlet en gang før han / hun er sterilisert eller kastrert. Dette er ikke alltid sant i bakgården oppdrettere, men er en generalisering.

   Hvordan velge en ansvarlig oppdretter. Hva gjør en ansvarlig oppdretter?
   Hvordan velge en ansvarlig oppdretter. Hva gjør en ansvarlig oppdretter?

   En utilsiktet parring ville ikke ha skjedd hvis hundene hadde blitt sterilisert / kastrert. Et faktum er at noen ganger hunder og valper dør mens de føder, og de som gjør det vi mennesker vokser ganske knyttet til. Barn kan bli ganske opprørt over ikke bare å miste familiens kjæledyr i prosessen, men også når de forlater å gå til sine nye hjem.

   Hunder ikke skal brukes i avl bør endres så snart de er gamle nok til å gjøre det. Avlshunder før dette (eller la den kvinnelige har en første "varme" før kastrering) øker ikke bare sannsynligheten for kreft, men øker også temperament og atferdsmessige problemer. Kvinner kan gå gjennom en "falsk graviditet", noe som gjør livet surt for 61 dager etter en sesong, vil menn være mer sannsynlig å streife, og begge kan bli veldig territoriale. En bakgård oppdretter er heller ikke en veldig pålitelig kilde for å kjøpe en hund.

  • Seriøs hobby oppdretter. Den alvorlige hobby oppdretter er en som tester alle avlsdyr for genetiske og helsespørsmål før avl. De har en standard å avle kun hunder som har blitt helse-screenet og er friske. De bare avle når de har en grunn til, enten for å imrove sin "linje", eller fordi de har nok folk er interessert i å kjøpe fra dem.

   Disse oppdrettere kan eller ikke kan vise sine hunder, men mange gjør det for å være sikker på hva de produserer er stabil, både i fysisk og mental helse. Hvis du er ute etter en jakthund, se etter en oppdretter som konkurrerer i jakt tester. Hvis du ønsker en agility hund, finne en oppdretter som konkurrerer i ytelse eller lydighet prøvelser.

   Seriøse oppdrettere gjør forskning på genetikk av sine hunder blodslinjer, og vet hvilke helseproblemer de kan eller ikke kan være forbikjøring på til valpene. Seriøse oppdrettere vil også informere deg om problemer i rasen, og hva de gjør for å bidra til å løse det. Den alvorlige hobby oppdretter er best mulig valg for å kjøpe en hund.

 2. Forskningen din rase. Når du har bestemt deg for rasen (e) du er interessert i, kan du unne deg selv med så mye informasjon hjernen din kan håndtere. Dette betyr ikke kommer til en dyrebutikk eller kjører inn noen på gata og spørre noen spørsmål og deretter styrtende ut for å få en. Nøkkelen til god forskning her er å grave for å finne ut så mye "galt" med din rase som mulig. Hvis du gjør dette på forhånd, vil du ikke bli overrasket hvis hunden viser disse problemene senere i livet, og hvis problemene er mer enn du tror du kan håndtere, kan du se andre steder etter en rase som bedre dekker dine behov og ønsker.

  Det er lurt å gjøre dette før du får en hund, ikke bare å utdanne deg selv slik at du vet hva du skal spørre oppdrettere, men også for å spare deg mye heartache og skuffelse senere.

  • Bruke timer av din tid på å samle informasjon fra rasens 'moderklubben'; de fleste raser har en "moderklubben" dedikert til oppdrettere og oppdrettere av rasen, og gir fjellene informasjon for potensielle valpekjøpere og eiere av rasen. Klubber i Europa tilbyr lenker til den europeiske Kennel Club hjemmeside, er oppført nedenfor.
  • Forskning fra bøker om rasen din, og snakke med hundetrenere som har erfaring med å jobbe med rasen din. Finn ut så mye du kan om temperament, helse og trening problemer.
  • Rådfør deg med din valgte veterinær om helse eller genetiske problemer han eller hun kan ha sett i rasen din. Hvis du ikke har valgt en veterinær ennå, er tiden inne til å gjøre det! Husk at du vil trenge en i nær fremtid, og hvis veterinæren er ikke kjent med rasen din, finn en som er; veterinæren vil være ansvarlig for å gi hunden sin medisinske omsorg fra nå av.
  • Gå på utstillinger, og møte flere hunder av rasen din, i alle aldre og av begge kjønn.
 3. Snakk med eierne. Nå som du er bevæpnet med et vell av kunnskap om rasen din, kan du begynne å snakke med folk. Igjen, hundeutstillinger gi en arena for å møte mange hunder av rasen din i ett område, men ikke alltid det beste for å stille spørsmål, som behandlingsprogrammer er opptatt med å forberede å gå i ringen. Få visittkort og snakke etter showet. Dog parker , kan pet supply butikker og opplæring klasser gi deg en sjanse til å møte eiere av rasen din og få innsikt om rasen din. Still spørsmål om hvordan de skal leve med. Kaste de? Hvor mye trening gir du ham? Hvor mye spiser hun? Hvor fikk du henne? Har du noen helseproblemer med ham? Du får bildet. De fleste er mer enn villige til å snakke om hunden sin. Ikke vær sjenert.
 4. Tenk Dyrevern / redning som et første alternativ. Sjansen for å få en ung valp er slank, men den gjennomsnittlige alderen på hunder i tilfluktsrom er ca 2 til 5 år, mange unge nok til å leve et godt liv i familien din.

  Fordelene med å vedta en hund er utallige! På hundens side, er du spare ham fra den uunngåelige virkeligheten for å bli satt ned fordi han hadde overskredet sin velkomst. Du gir ham et hjem rik på kjærlighet og trygghet, og fremfor alt, kameratskap. Du få en venn for livet, en hund forbi 'puppyhood "av bedriftsintern opplæring, munn og tygge, og en hund som du ikke trenger å lure på hvor stor han kommer til å få, fordi han vil være nesten fullvoksen allerede.

  Mange krisesentre og redning organisasjoner har også (med adopsjon avgift) oppdaterte vaksiner, den første hunden koder og en hund som allerede er sterilisert eller kastrert (eller en rabattert avgift for deg å få ham / henne sterilisert eller kastrert). De ansatte eller fosterhjem vil også sikre, i de fleste tilfeller at hunden passer dine behov og ønsker. De ønsker å sikre et permanent hjem for hunden de har omsorg for.

 5. Søke etter oppdrettere. Hvis du ikke har hatt noen suksess i å finne en ly hund eller redning organisasjon som har den ideelle hunden for deg, så er det på tide å se etter oppdrettere.
  • Best mulig ressurs er din rasens moderklubben eller lokal klubb (Beagle Club of Europe ville være en forelder klubb, for eksempel, mens Cuyahoga Valley Golden Retriever Club ville være lokale). Klubbene har vanligvis en oppdretter henvisning programmet å starte deg i riktig retning.
  • Som nevnt tidligere, kan hundeutstillinger være en god ressurs i tillegg, siden de er mest sannsynlig lokale til ditt område, og har masse kunnskap om rasen og hvor du finner en oppdretter.
  • Mange mennesker i dag bruker internett som en ressurs, samt avisannonser. Selv om det ikke er anbefalt, har mange funnet svært gode anerkjente oppdrettere på denne måten, gir de vet hva de skal se etter.
 6. Stille spørsmål. Dette burde være opplagt, men mange spør feil typer spørsmål når du snakker med oppdrettere.

  I tillegg til hva noensinne grunnleggende spørsmål du har, gå tilbake til det du har lært i forskning og løse eventuelle spørsmål du har. Vær konkret! De fleste raser har helseproblemer med øyne, hofter, albuer og hjerte. En ansvarlig oppdretter vil ha testet noen avlsdyr for disse trekkene, og vil ikke avle hunder som ikke er testet eller er berørt med sa helseproblem

  Tips for å sikre at du og din nye hund er en kamp laget i himmelen. Forskningen din rase.
  Tips for å sikre at du og din nye hund er en kamp laget i himmelen. Forskningen din rase.

  • Joint testing bør testes og har en karakter fra OFA (Ortopedisk Foundation for Animals) eller PENNHip (for hofter og albuer).
  • Hjerte screening bør gjennomføres av et styre sertifisert Cardiologist. A-rating sertifikat fra OFA vil bli gitt.
  • Øynene bør testes av et styre sertifisert øyelege, og kan eller ikke kan ha en CERF (øyne) sertifikat.

  Be om å få se bevis på testing, og sørge for at selene av ovennevnte organisasjoner eller lignende er legitime. Er du i tvil, kan du ofte sjekke på nettet med foreldrenes registreringsnumre for gyldighet.

  Hvis du vet mer enn de gjør, best holde utkikk. Hunder som er registrert mener ikke de er et godt eksemplar eller at oppdretter er en "god" oppdretter. Ikke bli offer for å kjøpe en hund bare fordi noen trodde det hadde en søt navn eller falle for annonser som skryter av å være AKC / CKC / UKC uansett registrert. Dette er ikke mer enn en identifikasjon for avl formål å spore kullet informasjon og konkurranse utmerkelser. Finn ut hva slags kontrakt eller garanti som finnes. Mange oppdrettere har klausuler å refundere penger eller erstatte hunder som ender opp med helseproblemer, avhengig av alvorlighetsgraden av problemet.

  Oppdrettere ofte ikke vil la sine valper gå før minst 7 uker, og hvis du kjøper et leketøy rase, bør det ikke være mindre enn 12 uker. Dette er for hundenes sikkerhet og for å sørge for at de utvikler riktig. Seriøse oppdrettere vil kun avle for å bedre rasen og bidra til å redusere helse-og temperament problemer, ikke gjøre mer.

 7. Møt oppdrettere og hunder. Til slutt går møte oppdrettere ansikt til ansikt hvis mulig. Hvis det ikke er mulig å møtes i person, møte folk som har kjøpt hunder fra dem i det siste, eller kjenner dem godt. Be om referanser og ring dem!
 8. Vær tålmodig. Ikke alle oppdrettere har valper på hånden venter på kjøpere til å komme sammen, og mange oppdrettere har en venteliste for sine unger. Dette er for å sikre at de har nok kjøpere FØRST. Dette er gunstig for dem, ved at valpene vil ha boliger, og også for å hindre flere uønskede valper fra å havne i tilfluktsrom / redning. Og dette hjelper også deg, fordi du er mer sannsynlig å få en valp som du selv velger, og en av en ung passende alder. Hvis du finner en oppdretter som tilfeldigvis har et kull planlagt, ikke rush for å kjøpe en bare fordi de er de eneste med valper. Sørg for at det er oppdretter du ønsker å kjøpe fra først, og deretter være sikker på at de har en valp som passer dine behov.

Denne artikkelen er kun ment som en guide for å velge en oppdretter. Det er mange nettsteder som tilbyr mer informasjon og oppdretter henvisninger. Vennligst forskningen din rase grundig og spør mange spørsmål før du kjøper. Forhåpentligvis har dette kaste lys over hvor du skal begynne, og hvor ikke å kjøpe. Husk å handle klokt, og du og din nye valp vil ha et langt og sunt liv sammen.

Heather har avlet to kull med Golden Retriever og har vært å vise hunder i over 10 år. Hun har hunder med tittelen eller spisst Lydighet, konfirmasjoner, Agility, og Rally. Hun har også trent seks hunder med AKC Canine Good Citizen sertifikat. Hun er nå en hund trener i Ohio. Du kan finne ut mer om Heather på positiv atferd løsninger.