E2y

Hvordan å sosialisere valpen til folk

Hunder er faktisk veldig sosiale dyr

Hunder er faktisk veldig sosiale dyr. Hunder elsker oppmerksomhet og samhandling med andre, det være seg med andre mennesker eller andre kjæledyr. Men en hund som ikke har blitt trent godt nok til å være omgjengelig kan reagere forskjellig fra det som er forventet. Hvis du er i stand til å trene hunden din til å være sosial, men vil du ha en kjærlig kjæledyr som andre ville elske å hilse, leke med, og selv skulle ønske de kunne ta med seg hjem.

Hvordan å sosialisere valpen til folk. Få valpen involvert.
Hvordan å sosialisere valpen til folk. Få valpen involvert.

  • Starte dem unge. En valp er best i gang på sosial trening når det er fortsatt veldig ung. En valp er sosial trening skjer innenfor de seksten første ukene av sitt liv. Hvordan valpen er trent vil reflektere hvordan han vil fungere som en hund for resten av livet.
  • Få valpen involvert. Ha med deg valpen som du gjør din daglige rutine. Enten det er å ta oppvasken, se på TV, eller ha gjester, har valpen nær deg, slik at han vet at du er der. Unngå å utsette ham for skremmende hendelser, siden valpen kan fortsatt gå gjennom det som kalles frykt virkningen perioden. En sosialisert valp lærer å ikke være redd for travle av hverdagen.
    Når dine venner og familie kommer over, la dem hilse valpen, touch eller klappe, og selv spille med ham, hvis de er villige. La valpen vokser opp vel vitende om at mennesker er hyggelig mot ham og er ikke truende. Vær på vakt mot å la barna leke med ham selv. Barn kan være en tad for opphisset og kan ende opp skremme valpen.
    Men samlet, jo flere mennesker valpen møter, jo bedre vil han være i stand til å forholde seg med dagligdagse opplevelser og møte fremmede. En sosialisert hund er en som ikke føler seg truet eller redd for tilstedeværelsen av andre mennesker. Det kan faktisk være tryggere å tillate bare folk å spille eller komme nær valpen før han får alle sine nødvendige vaksinasjoner.
  • Send en valp til skolen. Sjekk ditt område hvis det er en nærliggende valp trening skole eller barnehage. Sørg for å spørre om de er opplært i å hjelpe lære hundene å bli sosialisert eller om de bare lære å korrigere uønsket hund atferd. Valp skole kan også gi ham en sjanse til å møte andre hundene på en sikker og kontrollert måte.
  • Hold valpen preparerte. Sørg for at valpen får alltid et godt bad. Brudgommen og holde neglene valpen godt trimmet så når han kommuniserer med mennesker, vil de ikke føler seg truet når han spiller sammen med dem.
  • Livet er et eventyr for valpen din valp har to fantastiske verdener å utforske:. Din verden og hans. La valpen ha frihet til å få en følelse av huset ditt, men fører ham akkurat nok til å sørge for at han ikke skader noe eller skade seg selv. Hvis livet har turer til et feriehus eller rides på en seilbåt, vurdere å ta med deg valpen slik at han kan bli vant til disse tingene veldig tidlig.