E2y

Hvordan å roe kjæledyret angst naturlig

Akkurat som mennesker, kjæledyr få angstanfall

Akkurat som mennesker, kjæledyr få angstanfall. Dyr vanligvis opplever angst i løpet av turer til veterinær, reiser, når det er nye folk hjemme, og under dårlig vær. Din hund, katt eller andre dyr, kan være urolig og sutrete. Han kan vri seg om, og han kan til og med gjøre ting han vanligvis ikke gjør, som bite, susing eller fare avsted om. Dyr kanskje jord inne i huset selv om toalett-trent. De kan tygge på møbler, eller vedvarende hyl eller bark på natta.

Hvis kjæledyret ditt er å ha angstanfall, kan du enkelt roe ham ned gjennom naturlig måte.

Hvordan å roe kjæledyret angst naturlig. Forstå årsaken bak kjæledyret angst.
Hvordan å roe kjæledyret angst naturlig. Forstå årsaken bak kjæledyret angst.

  • Forstå årsaken bak kjæledyret angst. Dette kan stamme fra en rekke ting, som inkluderer kjedsomhet, isolasjon, frykt og endringer i husholdningen. For eksempel, hvis du har nettopp hentet hjem en ny baby, kan kjæledyret føler at han ikke får så mye oppmerksomhet som før.
  • Prøv å unngå å vise din angst, så vel. Dyr kan føle følelser hos mennesker. Hvis du føler deg engstelig, vil ditt kjæledyr likeledes føle stress. Prøv å være så rolig som mulig når du arbeider med kjæledyrene dine, selv om de noen ganger kan være en håndfull.
  • Prøv å minimere eller unngå endringer i kjæledyret rutine. Selv om du introdusere nye ting på omgivelsene, som et nytt tillegg til familien eller et nytt kjæledyr, bør hans rutiner være den samme.
  • Holde ham opptatt. Dyr kan bli engstelig hvis de kjeder seg. Du må holde ham opptatt, enten du er hjemme, på reise, eller i et merkelig sted. Ta eller gi ham noe å tygge på, som et bein, ball eller tygge leketøy (eller en ball av garn for kattunge). Opptatt kjæledyr vil fokusere på hva de gjør og vil ikke være så kjedelig eller engstelig.
  • Belønne kjæledyret ditt for gode gjerninger og oppførsel. Staying positive er alltid den beste måten å håndtere kjæledyr. Snarere enn å irettesette ham for dårlig oppførsel, kan du prøve å fokusere på den gode siden.
  • Dyr kan bli engstelig i dårlig vær, spesielt hvis det er mange ting som skjer. For eksempel, hvis det er tordenvær, vil kjæledyr lett bli redd for lyn og torden. Ta med kjæledyr inne og ikke la dem bo ute i gården i slike tider.
  • Engstelige kjæledyr kan være plagsom hvis du har besøkende hjemme. Pass på at du er klar til å underholde gjestene. Snakk med dem på en rolig måte, slik at kjæledyret ikke vil føle seg truet. Hvis du kan ta med kjæledyret ditt et sted ute av syne, så det kan bli bedre. Med mindre han er opplært til å oppføre seg ordentlig når gjestene er rundt, er det nok best å holde seg på den sikre siden. Du må holde ham opptatt, skjønt.


Det viktigste å huske på når man holder ditt kjæledyr ro er å være rolig selv, og å holde seg til rutiner. Dyr har en annen forståelse av miljøet i forhold til mennesker. Det er derfor vårt ansvar å veilede hjelpe dem gjennom sin angst slik at de blir bedre kjæledyr.