E2y

Hvordan å gjenkjenne og behandle atrieflimmer hos hunder

Atrieflimmer hos hunder

Atrieflimmer hos hunder, i enkleste form, refererer til en tilstand av hjertet, som er preget av en uregelmessig og / eller rask puls. Dette er forårsaket av en abnormitet i den elektriske aktiviteten i høyre og venstre atrium av hjertet. Denne tilstanden igjen resulterer til redusert hjertefunksjon. I mange tilfeller er atrieflimmer midlertidig, men andre kan være alvorlig og livstruende når venstre udiagnostisert.

Hvordan å gjenkjenne og behandle atrieflimmer hos hunder. Kjenne symptomer på atrieflimmer.
Hvordan å gjenkjenne og behandle atrieflimmer hos hunder. Kjenne symptomer på atrieflimmer.

  • Kjenne symptomer på atrieflimmer. Fordi denne tilstanden er intern, må du holde et våkent øye med hunden din til å begynne å mistenke at han kanskje må ha faglig oppmerksomhet. Noen av de symptomene du kan se opp for er følgende: apati og svakhet, redusert kapasitet for trening eller annen aktivitet (spesielt hvis han pleide å være veldig energisk), pustevansker, manglende appetitt og økt hjertefrekvens.
  • Sjekk hunden din hjertefrekvens Vet at normal puls for hunder avhengig av hans størrelse:. Små hunder og valper har normal hjertefrekvens 120-160 slag per minutt (bpm), mens større hunder har hjerte priser på 60 til 120 bpm . Tommelfingerregelen er at jo større hunden, jo saktere hans hjerte rate. Det beste området av hundens kropp å sjekke sin Hjertefrekvensen er på venstre side av brystet, på det punktet der albuen kan røre hvis den er hevet. Legg hånden over dette stedet, hvis du har et stetoskop som vil gjøre det mye enklere for deg. Tell antall slår hjertet hans gjør i 15 sekunder, deretter multiplisere dette tallet med 4.
  • Sjekk hunden din pust. En annen måte å sjekke hundens pust rate. Det er best å gjøre dette mens hunden sover. Den normale respirasjonsfrekvens for hunder er 10 til 30 pust per minutt, men hunder som er pesende under høy aktivitet kan puste opptil 200 bukser per minutt (det er derfor du bør se etter hunden din å puste når han sover). Du bør også se etter hvordan hunden puster: Hvis han er gisper, tar grunne breaths eller bruker sine magemusklene (i stedet for hans brystmusklene) å puste, så du må kanskje ta ham med til veterinæren så snart mulig.
  • Ta hunden til veterinær. Husk at atrieflimmer en potensielt alvorlig og livstruende tilstand, og det er ingen måte at du kan behandle hunden din for dette gjennom hjem rettsmidler. Be for hunden å bli sjekket for atrieflimmer, gjennom en EKG (canine elektrokardiogram) og en kiste røntgenbilde. Hunden kan også gis medisiner som furosemid, å hindre muligheten for en hjertesvikt.
  • Opt for en livsstilsendring for hunden din. Det er veldig viktig at du jobber veldig tett med dyrlegen slik at du kan overvåke hunden din fremgang, og du kan planlegge ut sammen det beste kosthold, mosjon og livsstil for å lette hundens utvinning. Du bør også nøye overvåke og observere endringer i hunden din - hans energi, hans puls, hans pust, etc, og rapportere vesentlige endringer til veterinæren.


Husk, atrieflimmer noe som kunne rettes, hvis det er diagnostisert tidlig og behandles riktig. Lykke til, og håper dette hjalp!