E2y

Hvordan vurdere om en eldre foreldre bør leve alene

Saker som angår våre eldre foreldre kan aldri tas lett

Saker som angår våre eldre foreldre kan aldri tas lett på. Hvordan kan du hjelpe dem å leve alene uten å gjøre dem til å føle at deres rettigheter blir ignorert? Her er noen praktiske tips om hvordan du asses hvis en eldre foreldre bør leve alene.

Hvis du merker at foreldrene viser tegn til sykdom som demens eller Alzheimers sykdom eller andre sykdommer som kan være farlig både for ham og familien din, kanskje du bør begynne å vurdere å la ham leve alene. Før konfrontere ham om dette problemet, bedre konsultere sin lege først.

Informer legen om symptomene du så i foreldre og be legen for hans eller hennes beste anbefalinger. Du kan også spørre om det ville være bedre for foreldrene dine hvis du ville sette ham på et sykehjem eller et sted lignende. Lytte til legens råd og følge noen medisiner som kan foreskrives.

Hvordan vurdere om en eldre foreldre bør leve alene. Informer legen om symptomene.
Hvordan vurdere om en eldre foreldre bør leve alene. Informer legen om symptomene.

Hold styr på foreldrenes handlinger. Hvis du føler at hans symptomer blir verre, som for eksempel glemmer han ting oftere eller viser tegn på depresjon, trøtthet eller mangel på appetitt og søvn, ta et notat av det. Deretter informere din lege om det.

Det ville være bedre hvis du kunne ta med dine foreldre med deg. La ham høre på hva legene har å si, ville det ikke være lett for aldrende foreldre for å høre om dette, men han må. Spør legen hva som bør gjøres og hvis bor alene kan være bedre for foreldrene dine. Hvis legen anbefaler dine foreldre å leve alene det ville være lettere for foreldrene å akseptere det.

I ditt tilfelle foreldrene reagerer defensivt

I ditt tilfelle foreldrene reagerer defensivt, og denne reaksjonen er vanlig, hold deg rolig og godt komponert. Du kan forberede seg på den slags reaksjon for deg å unngå å få sint eller noe. Husk at det du prøver å si til foreldrene dine er ikke en veldig enkel ting å ta. Vis empati, men ikke nedlatende.

Ikke hastverk ting, gjøre ting gradvis kan gjøre det lettere for foreldre å akseptere din avgjørelse. For eksempel, hvis du spør dine foreldre om å la ham leve alene for å bli bedre tatt vare på, ikke ta opp spørsmålene om hans vilje og hans bank og andre private saker på samme tid. Gi ham tid til å absorbere problemene en etter en.

Saker som angår våre eldre foreldre kan aldri tas lett. Hold styr på foreldrenes handlinger.
Saker som angår våre eldre foreldre kan aldri tas lett. Hold styr på foreldrenes handlinger.

Når du lager planer om foreldrene dine, la dem være involvert. Gi dem sine alternativer og la dem velge hva de vil så lenge de velger hva som er best for dem. La dem ta del i planlegging vil gjøre det lettere for dem å akseptere det som kommer ut. Gjør kommunikasjonslinjer mellom deg og dine foreldre holde åpent. Si ut din mening likevel la dem bli hørt også. Dette vil gjøre det lettere ikke bare for deg, men også til dine foreldre.

Unn foreldrene dine slik du ønsket å bli behandlet

Unn foreldrene dine slik du ønsket å bli behandlet. Det vil ikke være for lang, og du vil være i deres sko også. Og når tiden for å være en aldrende foreldre kommer, ville du sikkert ikke vil at verdighet og individualitet bli tatt bort fra deg, uansett hvor gammel du måtte være.