E2y

Hvordan vite om katten din har ormer

Ormer er uvanlig hos katter som bor inne og aldri venture utendørs

Ormer er uvanlig hos katter som bor inne og aldri venture utendørs. Men hvis katten selv sporadisk utforsker din bakgård, kan innvollsorm bli et problem. Ofte disse er gjennomført av lopper, så kan ta vare på loppe problemer kontrollere situasjonen og redusere sannsynligheten for ormer. Likevel, selv uten lopper er det mulig for katten din å få ormer, fra å spise avføringen til andre katter, eller ved å spise infiserte snegler, gnagere, eller fugler. Her er hvordan å vite om katten din har ormer:

  1. Sjekk avføring. Når du rengjør kattetoalettet, gjør en vane å legge merke til noe krakk som inneholder diaré eller blod. Katter med ormer kan ha diaré eller bli forstoppet. Du kan også være i stand til å se ormer i avføringen.
  2. Uforklarlig vekttap. Hvis katten din ser ut til å være å spise samme mengde mat, men er å miste vekt, kan dette være et symptom på ormer. Fordi ormer får mye av kattens ernæring, er hun i stand til å opprettholde den samme vekten.
  3. Fysiske symptomer. Katter med ormer kan være forstoppet eller oppsvulmet. De kan kaste opp eller har problemer med å puste. I noen tilfeller kan ormer ses i oppkastet. Avhengig av type orm, kan de være flere inches lang eller bare like stor som et riskorn.
  4. Oppmerksom kattens atferd. Eventuelle uvanlige atferd kan være et tegn på sykdom. Katter med ormer ofte mangler energi eller entusiasme. Hvis katten din er sløv, kan dette være et resultat av innvollsorm. Imidlertid er disse atferd også forbundet med en rekke andre helseproblemer.
  5. Pels endringer. Hvis katten din pels blir tørr eller mangler glans, kan denne tilstanden være forårsaket av ormer, men det finnes også mange andre sykdomsrelaterte årsaker til pels endringer.
  6. Ta deg katt for en årlig fysisk. Selv om katten din viser ingen tegn til sykdom, kan en årlig checkup hjelpe fange problemer før de blir problematisk. Fecal eksamen gjennomføres som en rutinemessig del av den årlige fysiske kan oppdage ormer og parasitter. En årlig fysisk er også viktig for å fange et bredt spekter av andre helsemessige problemer, selv om du ikke mistenker at katten din kan være syk.

Hvordan vite om katten din har ormer. Oppmerksom kattens atferd.
Hvordan vite om katten din har ormer. Oppmerksom kattens atferd.

Selv om en veterinær bør konsulteres hvis du tror at katten din har ormer, er det mulig å sjekke for ormer hvis du mistenker at det før du besøker veterinæren. Du kan imidlertid ikke se de faktiske ormer, selv om katten din er infisert. Det er ikke alltid lett for deg å oppdage ormer hjemme, men du kan legge merke til symptomer som bør bringes til veterinær oppmerksomhet. I katter, de vanligste typer ormer er rundormer, hookworms, bendelorm, og lunge ormer. Behandling for disse ormene skal administreres av en veterinær.