E2y

Hvordan være en god fødsel coach... for fedre og andre slektninger eller venner

Å være en fødsel coach er ikke det samme som "støtter" en kvinne

Fødsel i dag er mer kompleks enn noensinne. Vi vet alle at det er ingen måte å vite hva fødselen vil bli. I seg selv, som forlater oss å tro at det er ingenting vi kan gjøre for å forberede seg. Vi sitter igjen med tro den eneste måten å forberede seg til fødselen er å bevæpne oss med massevis av informasjon og deretter foreta en fødsel Plan. Alle disse tingene er sanne, men det er ikke helt slutten på historien. Vi trenger fødsel ferdigheter ... det er how-to av barnefødsel. Dette betyr ikke at du gjør fødselen selv. Det betyr at når en kvinne er gravid, hun trenger å lære å fødselen. Men det betyr også at du trenger å lære hvordan du kan hjelpe.

I dag er det to typer fødsel: den vanlige måten med arbeidskraft og levering og den nye måten, med et keisersnitt. Uansett hvordan du føder, under svangerskapet er det på tide å lære hvordan å jobbe med babyens innsats for å bli født. Som en mann, du ofte føle deg ganske mye som en tredje arm. All fokus er på kvinnen og barnet. Men din rolle er viktig, og vite hva du skal gjøre og hvordan du gjør det er ikke rocket science.

Hvordan være en god fødsel coach... for fedre og andre slektninger eller venner. Fødsel er fødsel, uansett hva som skjer.
Hvordan være en god fødsel coach... for fedre og andre slektninger eller venner. Fødsel er fødsel, uansett hva som skjer.

Du har sikkert blitt fortalt at din rolle er å støtte den gravide kvinnen. Support er stor. Være der. Men støtter ikke tilbyr muligheten til å tilby hjelp. Å trene gir både dimensjonen av å være der og assistanse. Bruk hvilket ord du vil, bare vet at hun forventer at du skal gjøre mer enn å holde henne i hånden, tørk pannen og gni henne tilbake. Her er noen ting du trenger å vite.

  1. Fødsel er fødsel, uansett hva som skjer. Fødsel er babyens innsats for å bli født. Når du tar tid under svangerskapet for å lære fødsel ferdigheter, vil du føle deg nærmere babyen, partner og mer i stand til å hjelpe henne gjøre jobben, uansett hva slags fødsel skjer.
  2. Fødsel er en aktivitet. Tenk på det på denne måten. Fødsel er mye som å kjøre en bil. Du bruker mye kompetanse på en gang for å kontrollere bilen og ta hensyn til hva som skjer rundt deg. Fødsel er å lære å kontrollere vår birthing kroppen og lytte til budskapet om barnets innsats for å bli født.
  3. Din rolle i fødselen er å hjelpe kvinnen hjelpe barnet. Du er ikke mekaniker. Det er rollen din fødselslege eller jordmor. Men de er aldri 'gjør' fødsel ... kvinnen er. De er heller ikke den beste personen til å hjelpe henne, er du ... akkurat som et godt kart-leser på en lang reise.
  4. Ikke anta kvinner vet hvordan de skal fødselen. Hver fødsel er forskjellig og kvinner har liten kontroll over arbeidsprosessen. Som kommer fra din baby. Men kan hun svare og arbeide med prosessen når hun har gode medfødte ferdigheter. Når du lærer coaching ferdigheter, vil du hjelpe henne opphold på sporet gjennom hele prosessen. Som fungerer sammen, og prosessen bringer deg nærmere som en familie.
  5. Menn ser og hører godt. Den vanlige måten å føde ... arbeidskraft og levering ... er ofte ledsaget av betydelig smerte. Dette er naturlig. Din fødsel ferdigheter hjelpe kvinnen administrere, håndtere og takle smerte. Bruk din syn og hørsel for å avgjøre om kvinnen er coping godt eller trenger din hjelp. Når du ser spenning eller høre stressende pust, hun trenger din coaching ferdigheter med en gang.
  6. Det er ikke bare én coaching ferdigheter. Det er mange. Disse inkluderer pust, avslapping, blir klar over om kvinnen er igjen åpen eller lukket bena. Husk at babyens hode er omtrent på størrelse med en grapefrukt. Hvis hun er avsluttende bena, kan en grapefrukt komme ut? Bruke sunn fornuft.
  7. Hun har ikke å like arbeid smerte. Hvem liker smerte? Fødsel smerte er naturlig. Nedleggelse av en ballong (livmoren) blir lugget åpen og dette strekker forårsaker smerte. Arbeid med hennes lederegenskaper selv om hennes negative stemmen forteller henne og deg, "Jeg kan ikke gjøre dette. Ja, det kan hun, og jo mer du bruker din coaching ferdigheter for å hjelpe henne opphold på toppen av fødselen smerte, jo mer vil du føle deg nyttig og verdsatt. Fortell henne at det er greit å ikke liker det og oppmuntre henne til å administrere.
  8. Å være en flott fødsel coach fører til å være en avslappet far. Menn som vet hvordan å hjelpe under fødselen er komfortable med sine nyfødte. Fedre som har følt ubrukelig under fødselen ofte føler seg like hjelpeløs og ufaglærte når møtt med en nyfødt. Velger å bli dyktige, gjøre jobben med henne og høste gevinsten ... din følelse av egenverd og hennes dype takknemlighet, samt hennes evne til å stole på deg.
  9. Keisersnitt leveranser er ikke annerledes. Hvis kvinnen skal ha en keisersnitt, kan du fortsatt lære fødsel ferdigheter under svangerskapet. Den gravide kroppen er fortsatt forbereder fødselen. Læring coaching ferdigheter for en operativ leveranse redusere følelsen av fremmedgjøring ofte opplevd, selv når keisersnitt er ønsket og nødvendig. Fortsatt nyte lære å hjelpe. Så ta dine coaching ferdigheter i kirurgi og utvinning. Du vil føle deg like involvert med denne type fødsel.
  10. Din fødsel leverandører elsker å se fedre virkelig hjelpe. Ingenting gleder en fødselslege eller jordmor mer enn å se kvinner takle fødselen og fedre som virkelig vet hvordan å hjelpe. Du får masse komplimenter og fødsel leverandører forteller deg: "Hun kunne ikke ha gjort det uten deg."

En stor, snill, er nyttig kart-leser bra på en reise. Ikke vær en baksetet driver full av kritikk. Læring coaching ferdigheter gir deg de eksakte ferdighetene du trenger for denne svært dynamisk og sjeldne opplevelse. Hvis du allerede har hatt barn, så vil du bare bli bedre. Hvis dette er din første gang, og deretter trappe opp til plate og vet partneren din og fødsel leverandører du vil virkelig hjelpe. Når du går til sykehuset, forblir rolle den samme. Trener med og rundt alle de vurderingene, overvåking og prosedyrer. På et hjem fødsel, bare fortsette å jobbe sammen når jordmor kommer.

Å være en fødsel coach er ikke det samme som "støtter" en kvinne. Fødsel er en aktivitet.
Å være en fødsel coach er ikke det samme som "støtter" en kvinne. Fødsel er en aktivitet.

Fødsel coaching er en stor opplevelse når du har riktig kompetanse. Heldigvis er fødsel ferdigheter og coaching ferdigheter basert på hva vi deler som mennesker ... ting som pusting, avslapping, kommunikasjon og berøring. Fødsel er en veldig atletisk hendelse. Opplæring og praksis er avgjørende.