E2y

Hvordan beregne befruktning

Beregning datoen for unnfangelsen er en fin måte å finne ut hvor gammel barnet er og hvor lenge det vil være før forfallsdato. Selv befruktning kan virke lett å avgjøre, er det fortsatt nok av misforståelser når det gjelder å beregne befruktning. Mange tror fremdeles at datoen kan beregnes etter den tid selve samleie fant sted. Medisinsk sett, derimot, er unnfangelse vanligvis ved bruk av menstruasjonen når kvinnen har stoppet. Her er måter å beregne unnfangelsen.

Merke kalenderen. Kvinner som har en idé om hvor lenge deres menstrual og eggløsning sykluser er vil ha et bedre inntrykk av når de har unnfanget, spesielt siden utgangspunktet for unnfangelsen anses å være siste gang at menstruasjonssyklusen fant sted. Den beste måten å bli kjent med menstruasjonssyklusen er ved å merke det i kalenderen. Dette vil fungere for en rekke kvinner, men det er også viktig å merke seg at noen kvinner har uregelmessige sykluser.

Hvordan beregne befruktning. Merke kalenderen.
Hvordan beregne befruktning. Merke kalenderen.

Kroppens signaler. Hvis du har uregelmessig menstruasjonssykluser, en annen måte å finne ut når du har lest ferdig syklusen ved å sjekke ut kroppens signaler som manifesterer seg i løpet av menstruasjon. For eksempel vil mange kvinner merker visse smerter i kroppen under eggløsningen, for eksempel lavere tilbake aches på grunn av økt cervical mucus mens mensen. Noen kvinner vil også oppleve smertefulle lavere bellies grunn til utvidelse av eggstokkene i løpet av menstruasjonssyklusen. Hvilke typer kroppens signaler vil komme fra kvinnene selv og hvordan de opplever eggløsning.

Prediktor kits. Det er også Predictor kits som vil fortelle deg når unnfangelsen har oppstått. Disse er vanligvis basert på LH hormonnivået i kroppen. Vanligvis vil kroppen oppleve høyere LH nivåer når kvinnen er gravid og har unnfanget. Vanligvis er disse Predictor kits har målepinner som skal brukes på urin. Indikatoren er vanligvis en linje som skal vises på pinnen, eller en digital avlesning som vil fortelle deg om du er gravid eller ikke.

Graviditet kalkulatorer. En annen måte for deg å bestemme datoen for unnfangelsen hvis du allerede har en idé om når forfallsdato vil være er gjennom bruk av graviditet kalkulatorer. Disse er tilgjengelig online og kan brukes til å spore tilbake på datoen for unnfangelsen ved å telle dagene fra forfallsdato bakover. Disse er imidlertid ikke er helt nøyaktig som ikke hver kvinne har samme 28 dagers menstruasjonssyklusen. I noen typer av online graviditet kalkulatorer, kan du justere syklusen til å passe din egen.

Kroppens signaler. Prediktor kits.
Kroppens signaler. Prediktor kits.

Ultralyd. Til slutt kan du også bruke ultralyd for å bestemme alderen på barnet, noe som vil gi deg en idé om når unnfangelsen datoen var. Dette er en av de mest nøyaktige måter å beregne for datoen for unnfangelsen, og små spedbarn som er bare fem eller så ukers alder kan allerede være fanges ved ultralyd, selv før et brak vises på magen.

Selv om disse metodene for å beregne datoen for unnfangelsen er ikke alltid hundre prosent nøyaktig, vil disse gi deg en idé om når unnfangelsen skjedde. For mer nøyaktige beregninger kan du teller sjekke en unnfangelse date med en annen ved hjelp av ulike metoder for å beregne unnfangelsen.