E2y

Hvordan å unngå graviditet naturlig

Det er en gammel vits som stiller spørsmålet: "Hva kaller du folk som praktiserer naturlig familieplanlegging?" Svaret er, "Foreldre" Dette er en morsom anekdote, men også fungerer som en påminnelse til denne artikkelen. Det er bare én måte å helt unngå graviditet, og det er avholdenhet. Alle andre metoder, inkludert ikke-naturlige metoder, er ikke 100% effektiv. Så hvis et par rett og slett ikke må bli gravid, er avholdenhet den eneste metoden som vil ha den ønskede utfall. Imidlertid at metoden ikke ønskelig for de fleste par, for åpenbare grunner! For mange par, p-piller, membraner, spiralen er, eller barriere metoder er ikke levedyktige alternativer. Kanskje er det religiøse restriksjoner, eller helsemessige bekymringer. For disse parene er naturlig familieplanlegging det eneste alternativet som kan anses mulig.

Det viktigste verktøyet for å unngå graviditet er naturlig rett og slett en kalender. Kvinnen må være ekstremt organisert og spille inn sin månedlige syklus på en kalender for en periode på tre til seks måneder. Dette vil gi henne en baseline for kroppen hennes egen menstruasjonssyklus. Generelt har en kvinne en menstruasjonssyklus hver tjueåtte dager. Men dette er rett og slett et gjennomsnitt, og gjelder ikke for alle kvinner. Det kan være en rekke 20-40 eller flere dager mellom sykluser, alt anses å være normale grenser. Dette er grunnen til at en kvinne må være klar over hva hennes normale syklus dager består av. Ved å registrere den første dagen av hennes menstruasjon på en kalender hver måned, deretter telle dager i mellom, kan en kvinne bestemme sin syklus. Dagene kan variere måned etter måned, men i løpet av tre til seks måneder tidsramme, kan du oppdage et mønster eller beregne et gjennomsnitt.

Etter å bestemme den gjennomsnittlige syklus

Hvordan å unngå graviditet naturlig. Etter å bestemme den gjennomsnittlige syklus.
Hvordan å unngå graviditet naturlig. Etter å bestemme den gjennomsnittlige syklus.

Etter å bestemme den gjennomsnittlige syklus, kan du nå finne dine mest fruktbare dager. Mest fruktbare dagene er de dagene der en kvinne er mest sannsynlig å bli gravid hvis ubeskyttet sex skjer. Vanligvis oppstår en kvinnes prime fruktbarhet like før eggløsning, ved eggløsning, og like etter eggløsning. Eggløsning, eller frigjøring av et egg fra eggstokken, oppstår vanligvis på midten punktet av menstruasjonssyklusen. For eksempel, hvis syklusen er konsekvent tjueåtte dager i lengde, ville du sannsynligvis slippe et egg på dag 14. Telle tilbake fra dag 14 og frem fra dag 14 for to til tre dager får du et vindu av tid der ubeskyttet sex kan føre til graviditet. Så, bør denne kvinnen unngå samleie fra dag 11 til dag 17.

Eggløsning sykluser kan være kortere enn dette

Eggløsning sykluser kan være kortere enn dette, eller egg kan være aktiv lenger enn dette. Det er en veldig uforutsigbar metode for familieplanlegging. Det avhenger også om organisering og selvkontroll av paret. Disse faktorene er hvorfor naturlig familieplanlegging svært ofte resulterer i en baby!