E2y

Hvordan lære ansvar

Hvis du vil at barnet skal absorbere positive egenskaper, er nøkkelen her for å begynne å lære dem veldig tidlig. Selvfølgelig er den måten at du lærer dem en svært viktig faktor også. Her er noen av de grunnleggende retningslinjer å huske på hvis du ønsker å lære ansvar for dine barn:

Hvordan lære ansvar. Være en god rollemodell.
Hvordan lære ansvar. Være en god rollemodell.

  • Være en god rollemodell. Modellering eller sette et eksempel er en av de mest effektive måter å undervise noe, spesielt til barn. Hvis du er virkelig innstilt på å lære barna verdien av ansvaret, bør du være et bilde av det, selv. Noen av konkrete måter du kan vise ansvar er følgende: alltid holde løfter til dine barn, unngå brummende eller klagende når du gjør oppgaver rundt i huset, har en stor "familie kalender" av oppgaver og forpliktelser (eksempel: rake foran plen) og deretter gjøre det til en storslått feiring når du sjekker at forpliktelse som "ferdig".
  • Sett muligheter for barna til å demonstrere ansvar. Bør du tildele barna håndterbare oppgaver passende for deres alder. Det kan være et smart trekk å involvere barna i beslutningsprosessen om hva bestemte oppgaver de skal tildeles. På denne måten vil de være mer motivert til å oppfylle sine plikter, og de vil ikke føle at ansvaret ble urettferdig overlevert til dem.
  • Ros barna for sin innsats mot å bli ansvarlig. Gjør dette selv om oppgaven i seg selv var ufullkomment gjort.
  • Ta barnet til arbeidsplassen din. Visuelle demonstrasjoner er stor for å undervise barna. En gang (med tillatelse fra dine overordnede, selvfølgelig), ta med barna til arbeidsplassen din, og vise dem hva du gjør på jobb. La dem forstå at det du gjør er viktig, og det er derfor du går til arbeid på gang alltid, og du oppfylle alle dine oppgaver der.
  • Brainstorm med barna hva som vil skje hvis ingen gjør det han skal gjøre For moro, kan du sette deg ned med barna og bare ha en diskusjon:. Hva som vil skje hvis legene slutte å gjøre folk vel? Hva vil skje hvis søppeltømmere bestemte seg for å slutte å jobbe? Ikke bare er dette en flott bonding aktivitet og mental stimulering trening passer for barn, vil dette også hjelpe barn innse at arbeid og gjør ditt ansvar er viktig og kan påvirke et stort antall mennesker.
  • Trene barna til å liste ned aktiviteter som de burde gjøre. Gi barna en liten notatbok og kalender, og la dem skrive ned en daglig "å-gjøre"-liste. Lær dem å integrere leksene i skolen med husarbeid å gjøre rundt i huset og løftene til sine venner også.
  • Undervise i en atmosfære av støtte, kjærlighet og oppmuntring. Husk, hvis ting blir undervist i en svært restriktiv og stressende atmosfære, dens elever har en tendens til å enten følge av frykt og angst, eller gjøre det stikk motsatte av kraft ut av opprør. Forstå at det vil bli når barna kan glemme å være ansvarlig, vise dem at de fortsatt er elsket, men det er faktisk bedre for dem hvis de blir mer ansvarlige neste gang. Setter pris på all innsats, og alltid undervise i kjærlighet og godhet.


Undervisning ansvar kan være en stor oppgave, spesielt med tanke på at du selv skal absorbere denne dyden (enda mer fordi du ønsker å være et godt eksempel for dine barn), men sin belønning er uendelige. Hvis du oppdra dine barn til å være ansvarlige mennesker, deres fremtidige familier, kolleger og venner vil være super takknemlig for det. Lykke til!