E2y

Hvordan beskytte et barns ører på en air show

Hørselstap er den tredje vanligste helsekrise i Europa i dag

Hørselstap er den tredje vanligste helsekrise i Europa i dag. Dette problemet rammer én av åtte barn, og det kan skje med en gutt du kjenner. Så ta riktige tiltak når det er barn rundt earsplitting lyder. Air Show hendelser er morsomme å se på, men de kan skade barns hørsel, så du trenger for å holde det trygt. Nedenfor finner du tips om hvordan du kan beskytte et barns ører på en air show.

Hvordan beskytte et barns ører på en air show. Ta med en øreklokke sett.
Hvordan beskytte et barns ører på en air show. Ta med en øreklokke sett.

 • Kjøp ørepropper. Velg et par som kan settes inn i ditt barns ører. Koble ørepluggene til en streng så han ikke mister dem mens han spiller. Kjøp kvalitet, men rimelig ørepropper slik at du kan bruke dem til andre formål som å lytte til musikk eller videoer.
 • Ta med en øreklokke sett. Dette vil redusere støyen som barnet vil høre. Du kan kjøpe dem hos din lokale Oppussing butikken. Velg justerbare øreklokker for å sikre at de får plass på hodene til noen barn.
 • Veilede barnet. Fortell ham å bruke hørselsvern under hele showet. La ham ta av seg hørselsvern når en hallomann sier at resultatene av høyt flyene er over. Gi barnet ditt en pause hvis støynivået blir lavere enn 75 desibel.

  Snakk med barnet om faren for å lytte for mye til høye eller piercing lyder. Fortell ham at selv voksne beskytter ørene fordi det er for mye å tape hvis man får døve eller lider hørselsproblemer.

  Hvis du er i en hast for showet, besøke en friluftsmann, narkotika, eller matbutikk å kjøpe høreapparater. Men det er bedre å forutse air show, slik at du kan kjøpe høreapparater dager før arrangementet. Det vil også hjelpe deg til ikke å kjøpe i en hast som kan frata deg produktvalg.

 • Ha en riktig sitteplasser plassering under flyshowet. Sitt på baksiden midtre delen av showet. Unngå de høyeste områdene som ligger langs de barrierer eller gjerder i front. Også flyene lande og ta av i disse områdene. Ikke sitte nær motorer også.

  Hørselstap er den tredje vanligste helsekrise i Europa i dag. Ha en riktig sitteplasser plassering under flyshowet.
  Hørselstap er den tredje vanligste helsekrise i Europa i dag. Ha en riktig sitteplasser plassering under flyshowet.

  Være i lokalet i minst 15 minutter før hendelsen for å sikre at du kan få en komfortabel og trygg sitteplasser plassering. For komfort, er det foreslått å sitte i nærheten av noen du kjenner.

 • Forlate showet før de mest støyende flyene fly. Blå Angels er blant de kraftigste jetfly som skal utføre før showet slutter. Gå inne i bilen og se på avstand. Vær ikke bekymret fordi barnet ditt vil fortsatt nyte showet. Det vil redusere støy og beskytte hørselen hans.
 • Være et eksempel. Som voksen har du plikt til å sette som et perfekt eksempel. Ta med dine egne øreklokker. Hvis ungen stiller spørsmål, svare ham ordentlig. Observere barnet etter showet. Støyen kan resultere i øret summende i noen minutter. Hvis summende fortsetter i timevis og barnet er ubehagelig, kan du besøke hans barnelege umiddelbart.


Ikke glem å ta stillbilder eller video kamera slik at du kan dokumentere flott arrangement. Air show er store sjanser til å ha gode tider med barna, bare ikke glem de sikkerhetstiltak.