E2y

Hvordan forberede barnet for sommerleiren

Er barnet ditt går bort til leiren for første gang

Er barnet ditt går bort til leiren for første gang? Det er viktig å huske at selv om ordet leiren kan lokke fram bilder av moro og eventyr, et barn som kommer til sommerleiren for første gang kan oppleve angst og utsiktene til hjemlengsel. Det er derfor en viktig del av å hjelpe barnet ditt gjør deg klar for sommerleiren om å hjelpe ham med å få klar for det følelsesmessig.

  • La barnet velge hvilken sommerleir skal gå til. Det hele begynner med å involvere barnet i utvelgelsesprosessen. Hvis han har eierskap i beslutningsprosessen om hvilken leir han vil gå til, og hvis leirens virksomhet er i samsvar med sine egne interesser, vil han være mer begeistret om å gå der.
  • Vurdere å la barnet gå til en leir med sine venner. Hvis han har noen nære venner med hvem han deler de samme interessene, kan du planlegge med foreldrene til å sende dem begge til samme leir. På denne måten kan han være mer komfortabel med tanken på at det er minst én god venn som han kan henge med på leir.
  • Gå gjennom leiren aktiviteter og programmer. Besøk nettsiden til leiren eller se gjennom brosjyren, slik at barnet vet hva du kan forvente. Jo mer kjent er han med hva som vil skje på leiren, og jo mer han vet hva som venter, jo mer komfortabel vil han være å gå gjennom den.
  • Tillate ham å bringe elementer fra hjemmet. Han kunne ta med seg en pute eller andre personlige gjenstander, og dette vil hjelpe ham å takle hjemlengsel bedre.
  • Hjelp barnet plan for ting å bringe. Dette er selvfølgelig en av de mest essensielle punktene som du og barnet ditt trenger for å forberede seg. Når du studerer programmet og aktiviteter for leiren, vil dette hjelpe deg å få en idé om hva klær og gjenstander for å bringe. Du kan også ringe opp leiren kontoret og be for viktige elementer å ta med.
  • Orientere barnet om ting å gjøre i tilfelle han får hjemlengsel. Forsikre barnet om at i tilfelle han får hjemlengsel, kunne han alltid sende deg et brev eller ringe deg opp. Hvis leiren vil tillate det, og hvis barnet er gammelt nok til å håndtere en mobiltelefon, kan det være lurt å tillate ham å bringe sin mobiltelefon for nødstilfelle formål. Dette vil i det minste hjelpe ham føle seg beroliget at hjemmet er alltid bare en telefonsamtale unna.
  • Ta med barnet til leiren på forhånd. I tilfelle du har tid og om det er relativt nær hjemmet ditt, kan du ta med barnet ditt til å besøke leiren før den faktisk starter. På denne måten vil hans angst for det ukjente bli redusert, og han vil føle seg mer preparert følelsesmessig å takle å gå til et sted hjemmefra.


Det du har det

Hvordan forberede barnet for sommerleiren. La barnet velge hvilken sommerleir skal gå til.
Hvordan forberede barnet for sommerleiren. La barnet velge hvilken sommerleir skal gå til.

Det du har det! Dette er noen av de beste måtene å hjelpe barnet forberede sommerleiren. Det viktigste å huske er at barnet vil være en stor del av leiren utvalg og forberedelse prosessen, fordi jo mer engasjert han er med dette den mer klar og begeistret han vil være til hans camping opplevelse. Lykke til!