E2y

Hvordan diagnostisere Hydramnion

Hydramnion eller polyhydramnion er en tilstand hvor fosteret er omgitt av for mye fostervann. Fostervannet finnes i sac som støtter fosteret i løpet av tiden av svangerskapet. Fostervannet er også kjent som fosterets urin. Det er også slukt av barnet. Hydramnion oppstår når fosteret ikke svelge nok fostervann eller hvis fosteret produserer for mye fostervann. Diagnostisering Hydramnion er ganske enkelt. Følg de enkle trinnene nedenfor.
Her er trinnene som du kan følge hvis du ønsker å diagnostisere Hydramnion:

  • Vurdere selv. Mesteparten av tiden, betyr Hydramnion ikke presentere noen symptomer i det hele tatt. Men du kan også oppleve noe ubehag forårsaket av å ha denne tilstanden. Noen av de tingene som du bør se opp for er smerter i magen, en oppblåst følelse og kortpustethet. Disse vanligvis kommer opp hvis du lider av et alvorlig tilfelle av Hydramnion.
  • Diabetes. Hvis du har diabetes, er ekstra forsiktighet nødvendig. Hydramnion er mer sannsynlig til å skje hos gravide kvinner som har diabetes. Søk legehjelp umiddelbart hvis du har tilbake smerter, såre ben eller ankler og en oppblåst følelse.
  • Gå til legen. Gå til legen for en sjekk. La legen vite om du føler noe forskjellig fra hvordan du vanligvis føler i løpet av svangerskapet. Ikke la noe ut, da dette er viktig informasjon som legen må vite. Under sjekken opp, vil fundal høyde skal måles for å overvåke veksten av fosteret. Dette kan også bidra til å avgjøre om du har Hydramnion som noen unormal vekst i magen kan bety at du har overflødig fostervann. Legen kan også utføre en ultralyd.
  • Fostervannet indeksen. Få en fostervann index score. Dette avgjør om fostervannet stede i kroppen din er normal eller unormal. Den normale AFI score er ca 8-18, men dette avtar når kroppen forbereder seg på å føde barnet. Hvis du har en AFI score på 20-24, kan du ha Hydramnion.
  • Konsultere legen din. Når Hydramnion oppdages, bør du kontakte lege på visse behandling som kommer til å bli gjort for deg. Du kan bli holdt på sykehuset for noen flere tester for å fastslå årsaken til Hydramnion. En av de tingene som kan gjøres er fostervannsprøve, fjerning av den ekstra fostervann. Dette gjøres kun dersom det overskytende væske er å gi deg noen ubehag på rygg og ben.


Hvordan diagnostisere Hydramnion. Fostervannet indeksen.
Hvordan diagnostisere Hydramnion. Fostervannet indeksen.

Dette er fremgangsmåten at du kan følge hvis du ønsker å diagnostisere Hydramnion. Hvis du føler at du har Hydramnion, gå til lege umiddelbart, da dette kan føre til for tidlig fødsel. Legen må overvåke tilstanden din nøye, særlig hvis du har symptomer på alvorlig Hydramnion, for å sikre helse og sikkerhet for deg og barnet ditt. Å ha Hydramnion betyr ikke at noe er galt med babyen. Konsultere legen din dersom du har noen spørsmål angående din tilstand.