E2y

Hvordan avskrekke tenåringer fra promillekjøring

Det sier seg selv at å drikke

Det sier seg selv at å drikke, kjøring og tenåringer er aldri en god blanding. Dessverre er fyllekjøring en av de største årsakene til dødsfall i 15 og 24 år gamle aldersgruppen. Gruppepress kan være en av de største årsakene bak drikking og kjøring, men å holde tenåringer utdannet om dens virkninger vil hjelpe dem å unngå det. Det er vårt ansvar som voksne å gjøre alt i vår makt for å avskrekke tenåringer fra promillekjøring.

Kommunisere åpent med tenåringen din om promillekjøring.
Det første skrittet for å avskrekke tenåringer fra drikking og kjøring er å diskutere med dem dens konsekvenser og dens effekter med deres helse, deres familier og samfunnet. Spør dem om deres førstehånds erfaringer med drikking, og hvis det er noen, med fyllekjøring. Gi dem tid til å snakke og lytte aktivt mens de helle ut sine tanker som dette oppmuntrer dem til å åpne opp. Etter at tenåringen er ferdig å snakke, dele din mening, og påpeke hva misoppfatninger han at du har observert. Råde dem at begrepet "det kan ikke skje med meg" og "Jeg kan håndtere meg selv når jeg drikker 'er feil og er aldri en unnskyldning for å begå fyllekjøring.

Hvordan avskrekke tenåringer fra promillekjøring. Kommunisere åpent med tenåringen din om promillekjøring.
Hvordan avskrekke tenåringer fra promillekjøring. Kommunisere åpent med tenåringen din om promillekjøring.

Praktisere det du preker og aldri begå fyllekjøring.
Voksne bør være gode rollemodeller for tenåringer, slik at vi kan hjelpe i å hisse dem til riktig retning. Etter å snakke med tenåringen din, er det viktig at du setter et godt eksempel selv. Selv om du tok bare en slurk av brennevin, gi bilnøklene til en annen voksen person som aldri har hatt noe å drikke og la dem kjøre. Hvis tenåringen ser du praktisere dette, er det en stor mulighet for at de vil praktisere det selv.

Oppmuntre din tenåring til å bli med alkohol bevissthet grupper.
Spør din tenåring til å bli med skole-baserte organisasjoner som fremmer alkohol bevissthet. Hvis du kan, registrere deg for community-baserte organisasjoner som opprettholder de samme tiltak med tenåringen din. Frivillig arbeid på det lokale sykehuset er også en god idé for tenåringen din fordi de får se farene ved fyllekjøring med egne øyne.

Oppdatere deg av din tenåring oppholdssted.
Vet hvor din tenåring er, hvem han er sammen med og hva han faktisk gjør. Dette vil gjøre det lettere for deg å være på deres redning i tilfelle det oppstår et problem. Også, opplyse dem at du er bare en telefonsamtale unna når de er ute med vennene sine slik at de ikke trenger å kjøre beruset, eller ri en bil med en beruset sjåfør.

Fyllekjøring er et stort problem og er ikke å bli ignorert

Det sier seg selv at å drikke. Praktisere det du preker og aldri begå fyllekjøring.
Det sier seg selv at å drikke. Praktisere det du preker og aldri begå fyllekjøring.

Fyllekjøring er et stort problem og er ikke å bli ignorert. Utdanne våre tenåringer om farene kan enkelt forhindre meningsløse dødsfall forårsaket av fyllekjøring. Handle nå for å forhindre at din tenåring fra å bli en annen statistikk.