E2y

Hvordan å kutte ned på søsken krangling

Søsken rivalisering har vært en vanlig foreteelse helt siden den tiden av Kain og Abel (et bibelsk referanse til de uvitende). Enkelt sagt, siden begynnelsen av tid, har søsken ofte kjempet spiker og tann, ofte for svært trivielle saker. Hva er vanskelig for foreldre er at disse søsken krangling kan være vanskelig å kontrollere, og det kan også vedvare opp til voksen alder.

Kutte ned på søsken krangling vil innebære å håndtere sine ulikheter og gi dem sin egen plass slik at ingen krenker den andres. Her er noen tips.

Etablere regler. Søsken rivalisering er normale. Dine barn trenger å vite dette faktum. Men dette betyr ikke gi dem en unnskyldning for å slåss hele tiden. Du trenger for å etablere regler som alle i familien er forventet å følge. På denne måten har du en rettferdig grunnlag for å avgjøre hvem som er i rett og hvem som er på feil side av et argument.

Hvordan å kutte ned på søsken krangling. Kom til et kompromiss.
Hvordan å kutte ned på søsken krangling. Kom til et kompromiss.

Ikke ta sider. Men om et barn eller den andre er på feil, ikke ta parti bare for å løse sine krangling. Dette vil fremme et miljø av forakt og mistillit. Som et alternativ, gjør det klart at reglene skal følges, og den som har gjort en forseelse første må innrømme det og be om unnskyldning.

Kom til et kompromiss. Har barna diskutere sine forskjeller og sette noen mål for å oppnå fred. Dette kan være en belønning. For eksempel, hvis de begynner å bli sammen, kan du gå til dessert, eller du kan bake cookies sammen.

Slutte aktiviteter hvis squabbling vedvarer. Dette kan være en god avskrekkende for noen squabbling. Hvis du er på vei til en familie affære, og barna fortsetter å krangler, bare avbryte det med mindre de kan finne en måte å gjøre opp sine forskjeller. For eksempel, hvis du er på vei til en middag ute, så bare slå tilbake hjem. Dette vil bidra til hindre barna fra kamper, spesielt hvis de ser frem til noe som ikke materialisere ikke på grunn av kampene deres.

Slutte aktiviteter hvis squabbling vedvarer. Bruk litt alene tid med hvert barn.
Slutte aktiviteter hvis squabbling vedvarer. Bruk litt alene tid med hvert barn.

Gi dem plass. En stor kilde til kampene er når enten barnet etablerer sitt territorium. For å møte dette, sørg for at hvert barn har sin egen personlige plass. Selv om du ikke kan gi alle sitt eget rom i huset, minst sette et skrivebord, vegg eller hjørne bare for hvert barn. Denne måten, de har et sted hvor de kan holde sine ting, og hvor de kan forvente personvern når det trengs.

La dem avkjøle seg. Under en spesielt opphetet diskusjon, har barna avkjøle seg sine respektive områder. På denne måten kan de tenke og revurdere sin situasjon. Folk ofte komme inn heftige diskusjoner og gjøre eller si dumme ting på impuls på varmen for øyeblikket. Har barna kjøle først, og la dem løse sine problemer når alle er rolig.

Bruk litt alene tid med hvert barn. Gjør hver av dine barn føler spesiell ved å tilbringe litt tid med hver av dem. Dette kan være en middag ute, en tur i parken eller en film. Du kan ha dem ta svinger-en kan bo på en slektning sted for dagen (eller lenger), eller du og din ektefelle kan ha vekslende netter med hvert barn. Søsken ofte kjekle om oppmerksomheten. Å gi dem sin egen alene tid ville tilfredsstille dette behovet, og de ville føle seg mer trygg med seg selv.

Hvert barn er forskjellig, og hver situasjon kan også være forskjellig. Det viktigste å huske er begrepet rettferdighet og respekt for et medmenneske, spesielt et familiemedlem.