E2y

Hvordan å behandle en syk papegøye

Papegøyer er også levende vesener

Papegøyer er også levende vesener, men mange mennesker knapt anerkjenner det faktum at de også trenger riktig pleie og at de også blir syke akkurat som alle andre levende vesen gjør. Papegøyer, samt andre fugler, er svært skjøre skapninger. En enkel sykdom kan raskt forverre og kan lett utvikle seg til en dødelig, irreversibel tilstand. Derfor, når du merker at din papegøye er konstituert syk, er det beste løpet av handlingen til å forhaste den til veterinær.

Hvordan å behandle en syk papegøye. Tilstrekkelig ernæring.
Hvordan å behandle en syk papegøye. Tilstrekkelig ernæring.

Men det er tider når en veterinær er ikke lett tilgjengelig eller tilgjengelig. I tilfeller som dette, må du være i stand til å ta vare på syke papegøye før du kan ta den med til veterinæren. Her er noen ideer om hvordan du skal behandle syke papegøye.

  • Isolasjon. Dette er det første du må gjøre. Du må holde papegøye bort fra de andre papegøyer eller andre fugler, slik at uansett hva som forårsaker din papegøye sykdom ikke vil spre seg til de andre fuglene.
  • Varme. Kalde temperaturen vil forverre din fuglens sykdom. Du må holde papegøye varm og komfortabel. Plasser buret sitt bort fra utkast. Du kan også prøve sikter en vokse lys i buret, men ikke rett det på papegøye. Pass på at lyset ikke treffer noen områder av buret slik at papegøyen kan bo der hvis lyset blir for varmt.
  • Provisorisk sykehus. Hvis din papegøye er for svak til å abbor, kan du overføre den til et provisorisk sykehus container. En ideell container ville være et glass akvarium. Legge noen rene filler på bunnen av akvariet og plassere grunne retter av fugl fôr og vann i akvariet. Du kan også sette en frittstående lav abbor inne slik at din papegøye kan sitte på den når den ønsker. Hold beholderen varm ved å sende lys på den, men holde lyset skinner på bare én side.
  • Tilstrekkelig ernæring. Din papegøye kan lett vokse svakere hvis det er fratatt riktig ernæring og vann. Hvis du har en hånd-matet papegøye, kan du prøve å mate den med et par dråper av sportsdrikk. Bruk enten en liten skje eller en pipette. Elektrolyttene i sportsdrikk vil hjelpe din papegøye opprettholde sin energi. Hvis du mate papegøyen med en klar formel, kan du blande den med sportsdrikk, slik at din papegøye vil være i stand til å rehydrere og spise mat på samme tid. Pass på at rent vann er alltid tilgjengelig nær papegøye.
  • Blødning. Sjekk din papegøye for blødninger. Hvis det er blødning, må du administrere førstehjelp for å stoppe blødningen før du kan ta ditt kjæledyr til veterinæren. Du kan søke styptic pudder over blø for å hindre den fra ytterligere blødning. Du kan også prøve å sette en klype mel over blødning del for å hjelpe blodet koagulere og unngå ytterligere blødning.

Det er svært viktig at du tar deg syk papegøye til en veterinær ved første sjanse for at du får. Men, hvis du trenger å forsinke for en eller annen grunn, følger tipsene som er beskrevet i denne artikkelen for å holde papegøye behagelig og koselig mens du venter på legen.