E2y

Hvordan gi en fugl medisin

Hvordan gir jeg en fugl medisin, spør du? Veldig nøye

Hvordan gir jeg en fugl medisin, spør du? Veldig nøye. En syk fugl bør bli sett av en veterinær, helst en med aviær opplevelse. Fugler vil skjule det faktum at de er syke; av den tiden de syk ut, er sykdommen sannsynligvis langt langs i prosessen. I vill tilstand vil fuglene falske velvære for å beskytte seg mot rovdyr og våre dyr er ikke så fjernt fra naturen.

Hvordan gi en fugl medisin. Å vite fuglens personlighet vil hjelpe avgjøre hvilken form for medisin å gi ham.
Hvordan gi en fugl medisin. Å vite fuglens personlighet vil hjelpe avgjøre hvilken form for medisin å gi ham.
 1. Å vite fuglens personlighet vil hjelpe avgjøre hvilken form for medisin å gi ham. Vil han la deg sette ting, for eksempel en sprøyte eller medisin dropper, i nebbet? Vil han drikker vann som har medisin i det? Vil han spise en snack laget med medisin eller med medisin skjult i det? Vanligvis en syk fugl vil nekte å spise, noe som vil nødvendiggjøre tvangsforing for å sikre at han får riktig mengde medisin.
  • Holder en liten fugl tar forsiktig håndtering, for det og for deg. En undulat bitt kan være blåmerker og vondt. Skånsomt som mulig, holde undulat på ryggen i håndflaten din, slik at indeksen og tommelen fritt til å sette på hver side av nebbet og trykk forsiktig og vanligvis vil han åpne sitt nebb nok til å sette enden av sprøyten i munnen og stupe medisinen i. Hvis han er sta, bruker sprøyte og gå i mot siden av nebbet og presser forsiktig vil få nok av spissen inne for å få medisinen i.
  • Hvis en fugl nekter å spise eller drikke, og du er ute av stand til å administrere medisiner, bør du behandle det som en sann medisinsk krise og ringe dyrlegen. Den veterinær vil være i stand til å utføre diagnostisering samtidig holde fuglen varme, samt kraft-mate og beholde sin hydrert med en avling rør. Hvis fuglen trenger visse medisiner, og kan ikke være tvangsforet, kan veterinæren gi medisiner på ulike måter, inkludert injeksjoner, nesedråper eller øyedråper.
  • Lekfolk skal alltid være opplært i tvangsforing, som det er farlig. Ikke forsøk tvangsforing uten forutgående opplæring av en profesjonell i veterinær kontoret.
 2. Den typiske mangel på matlyst nevnt ovenfor vil også føre til en nedsatt kroppstemperatur, så det er en god idé å holde fuglen varm og trekkfritt med et teppe rundt buret.
 3. Reseptfrie legemidler funnet i dyrebutikker, som for eksempel en infeksjon fighter, kommer i innkapslet pulverform som åpnes og blandes inn i drikkevannet daglig.
  • Noen over-the-counter produkter kommer i en gel form pakket inn i en sprøyte for enkel måling.
  • Pulverisert former for probiotika eller antibiotika kan bli stenket på fuktig fuglemat eller på frukt eller grønnsaker.
 4. Fugler noen ganger er befengt med fjær midd eller lus, der det er trygge insektspray som kan brukes direkte på fuglen, unngå ansiktet og fjerner hans vann og mat retter først. Sprays kan også påføres direkte til buret for en mer grundig rengjøring.
 5. En veterinær opplevd med fugler kan bli funnet ved hjelp av denne nettsiden: www.aav.org .
 6. Det er alltid viktig å kontakte en veterinær før selvstendig behandling av en fugl i en flokk. Dersom ett medlem av flokken har midd, da en veterinær vil anta hele flokken er infisert og vil anbefale behandling med reseptbelagte medisiner som du kan administrere hjemme slik at du ikke trenger å transportere alle dine fugler til kontoret. Kanskje en eksepsjonell aviær veterinær ville ringe hus å beskytte flokken mot eventuelle sykdommer de kunne plukke opp på kontoret.

  Flere fugl eiere står overfor spesielle behov hvis hele flokken trenger behandling som med angrep av midd. Hvis de holdes i en utendørs innhegning, må du kanskje bruke et nett for å fange hver og en, behandle den og sette den i et mindre bur til hvert hadde fått henne dose, og deretter slippe dem tilbake i innhegning.