E2y

Hvordan å bade et lite barn

Du kan ikke bare bare å la et lite barn bade alene uten tilsyn, spesielt hvis barnet er fortsatt en baby eller en pjokk. Selv når barnet ditt kan virke gammel nok til å bade av seg selv eller leke med vann, vil han fortsatt trenger tilsyn. I det minste, må du sørge for at badeopplevelse er hyggelig, slik at barnet vil ta en forkjærlighet for bading.

Dette trenger du:

  • Barnet ditt
  • Badekar
  • Sjampo, såpe, baby vask
  • Håndklær, vaskekluter
  • Badeleker

En. Klargjør badekar

Hvordan å bade et lite barn. La barnet leke litt i karet før ordentlig bading dem.
Hvordan å bade et lite barn. La barnet leke litt i karet før ordentlig bading dem.

Fyll badekaret med vann som er nok for barnet å sitte opp i. Vannet bør være på riktig temperatur. Lunkent vann ville gjøre, spesielt hvis barnet er fortsatt en baby. Legg litt boblebad eller baby vask og bland det. Hvis barnet er gammelt nok til å snakke, be om hans eller hennes preferanse for vanntemperatur. Også hvis barnet er fortsatt en baby eller smårolling, lå noen håndklær i nærheten karet området for å fange noe vann som kan sprute ut.

2. Få barnet klar for bading

Hjelp kle av barnet hvis han trenger hjelp. Hvis barnet ditt er fortsatt en baby eller smårolling, senke dem i badekaret føttene først, slik at de kan venne seg til temperaturen på vannet og ha dem sitte oppreist i en komfortabel stilling.

3. Begynn bading

La barnet leke litt i karet før ordentlig bading dem

La barnet leke litt i karet før ordentlig bading dem, og legge til noen leker slik at han eller hun ville ha det litt gøy. Dersom barnet er fortsatt en baby eller smårolling, start ved å bruke vann til en vask klut og klem den over barnets hode å strø ham eller henne med vann. Deretter fortsetter å gni resten av barnets kropp med vaske tøy. Hvis barnet er gammelt nok, kan du bruke en dusj hodet eller en dipper å bade dem med vann. Påfør såpe og sjampo, men pass på at såpeskum og skummer ikke vil nå barnets øyne fordi det vil irritere ham. Deretter skylle barnet av noen spor av såper og suds.

4. Tørk barnet

Tøm karet og skyll av noen spor av såper og suds

Tøm karet og skyll av noen spor av såper og suds.
Tøm karet og skyll av noen spor av såper og suds.

Tøm karet og skyll av noen spor av såper og suds. Så, ta barnet ut av karet og bruke et håndkle til å forsiktig klappe eller gni ham tørr. Pakk ham med et håndkle for å holde ham litt varme. Også, ta på litt fuktighetskrem eller baby pulver etterpå.

5. Kle barnet

Bære eller føre ungen inn på soverommet og hjelpe ham kjole når den er tørr nok. Hvis han er fortsatt en baby eller smårolling, legge ham eller henne tilbake på sengen og sette på bleie først. Deretter satte på resten av klærne og kam eller børste håret.

Sørg for å gjøre hver bath tid til å være en hyggelig opplevelse for barna, slik at de ser frem til det hver gang. Dette vil gjøre jobben enklere, og du kan også ha det gøy komme bad tid.