E2y

Hvordan man skal omsorg for og mate baby geiter

Baby geiter er akkurat som menneskelige babyer

Baby geiter er akkurat som menneskelige babyer. Faktisk er begrepet "barn" også et annet navn for baby geiter. Som en baby geit eier, er du ansvarlig for å sikre at barna skal vokse opp sunt. Barn krever forsiktig håndtering for å sikre at de får riktig oppmerksomhet som de trenger. Å ta vare på babyen geiter kan være anstrengende til tider, men det vil være verdt din tid når de vokser opp sunne.

Følgende er noen nyttige tips for omsorg og mate babyen geiter:

Hvordan man skal omsorg for og mate baby geiter. Forstå viktigheten av å colostrum.
Hvordan man skal omsorg for og mate baby geiter. Forstå viktigheten av å colostrum.

  • Forstå viktigheten av å colostrum. Hvis du skal mate babyen geiter, bør du vite om råmelk. Råmelk er en tykk melk funnet på en mor geit melkekjertler. Barn bør få råmelk fra moren sin. Dette er viktig fordi råmelk har antistoffer som trengs av baby geiter å bekjempe sykdommer. Colostrum har også essensielle næringsstoffer. Slimhinnen i barnas fordøyelsessystemet endringer innenfor en 24-timers periode etter fødselen. Babyen geit kan bare absorbere antistoffene fra råmelk innen denne 24-timers periode. Ikke alle barna får råmelk fra moren sin. Heldigvis kan du finne kommersielle råmelk i fôr butikker å mate til barna.
  • Bestem den beste feeding time for barna. Du bør mate babyen geiter minst fire ganger daglig. Den ideelle situasjonen er å la babyen geiter med sin mor. Hvis dette ikke er mulig, er flaske-fôring din neste alternativ. Pass på at du bruker kumelk hvis geitemelk er ikke tilgjengelig. Når du gjør dette, legger tre spiseskjeer mais sirup til melken. Selv om barna vil være motstandsdyktig mot denne formelen i starten, vil de være i stand til å tilpasse med litt utholdenhet.
  • Gi barna hensiktsmessig ly. Baby geiter bør ha et sted hvor de kan sove trygt. Deres ly bør være fri fra regn. Halm er et ideelt valg for baby geit ¡¯ s bedding. Ikke bare holder det babyen geiter varm, men det hjelper også på å holde dem rene.
  • Opprettholde god hygiene av baby geiter. Akkurat som menneskelige babyer, bør baby geiter opprettholde god hygiene for å holde dem friske. Hvis bukken mor er ikke rundt, kan du ta over for bading av barna. Rense ørene til barna ved hjelp av en varm klut. Din neste oppgave skal være ansiktet da bena. Du bør også rengjøre hovene. Sørg for at det ikke er rester igjen i hovene baby geiter. Du bør også trimme den hovene regelmessig. Bruk en myk børste til å stelle pelsen. Du bør også deworm barna.
  • Vet rett solid mat å mate dem. Når barna er gamle nok til å spise fast føde, må du sørge for at maten de spiser ikke vil forverre magen. Gresshøy er det beste alternativet for dette. Den gode Hays å mate barna dine er Orchard, Timothy eller Bermuda. Overgangen fra melk til faststoff er en viktig del av ungen liv. Det er grunnen til at du bør øve ekstra omsorg i å mate dem.

Disse enkle tipsene vil hjelpe deg å ta vare og mate dine baby geiter

Disse enkle tipsene vil hjelpe deg å ta vare og mate dine baby geiter. Å ta vare på babyen geiter kan være mye arbeid. Men det er også oppfylle. Det kan muligens være noen større glede enn å se en baby geit vokse inn i en sunn voksen.