E2y

Hvordan å klekke en kylling egg

Rugeegg trenger ikke å være spesielt vitne i en låve på en gård i midten av ingensteds. Du kan faktisk klekkes dine egne kylling egg hvis du ønsker å være vitne en interessant hendelse. Hvis du er en lærer, slik at elevene se hvordan en faktisk egg luker er en vitenskap eksperiment som vil definitivt fange deres interesse og fantasi. Hvis du ønsker å gjøre dette interessant vitenskap eksperiment, enten hjemme for barna dine, eller på skolen for elevene, nedenfor er fremgangsmåten på hvordan du gjør dette.

Hvordan å klekke en kylling egg. Få de befruktede eggene.
Hvordan å klekke en kylling egg. Få de befruktede eggene.

  • Få de befruktede eggene. Bør du være i stand til å finne befruktede egg fra settefiskanlegg eller fjørfe bønder. Du må kanskje reise litt ut av byen for å gjøre dette, men det vil være verdt det. Insister på at du plukker egg på egen hånd. Pass på at du velger egg som er mellomstore og er uskadet, uten sprekker eller hull. Kjøpe noen egg, i tilfelle embryoene ikke overlever.
  • Finn en inkubator Det er to hovedtyper av inkubatorer:. Tvunget-air inkubator, og det ennå luften inkubator. Tvunget-air inkubatorer er store og kan klekke en mye egg. Det har også en vifte for å sirkulere luften inne. Still-air inkubatorer er mindre og kan inneholde bare noen egg gangen. Som navnet tilsier, betyr det ikke har en vifte for å sirkulere luften. Spør din veterinær om han vet om leverandører som kan leie ut inkubatorer til deg, hvis du er rugeegg under visse tidsrom. Du bør også spørre om hvilken type inkubator ville best passer dine behov.
  • Test din inkubator. Før du legger egg inne for klekking, slå på inkubatoren og teste om det fungerer som det skal. Kontroller at temperatur og fuktighet inne i inkubatoren forblir konstant i minst 24 timer. Inkubatorer bør plasseres inne, der det er nok luft og god ventilasjon.
  • Inkuber egg. Når du er fornøyd med resultatene av inkubatoren, kan du nå plassere egg inni den. Når du setter dem inn, vil du legge merke til at temperaturen vil senke etter noen timer. Ikke forsøk å justere temperaturen i 48 timer etter at du plasserer eggene inni. Du bør inkuberes eggene i rundt 21 dager.
  • Justere temperaturer og luftfuktighet tilsvarende. Husk å holde temperaturen på et konstant på 100 grader Fahrenheit for tvungen luft inkubatorer. Stillestående luft inkubatorer bør ha en temperatur på 102 grader. Fuktigheten bør også ligge på rundt 60% for de fleste av inkubasjonstiden. Øke luftfuktigheten til 65% når du ser at eggene begynner å klekke.
  • Slå eggene forsiktig. For ca 4 til 6 ganger daglig, slår eggene på en halv omdreining mellomrom. Hvis det begynner å luke, men ikke slå den i tre dager. Gjør dette forsiktig slik at du ikke vil skade fostre inni.
  • Se eggene klekkes. Når kyllingene begynner å komme ut av skallene, lene deg tilbake og se dem gjøre det på egenhånd. Uansett hvor vanskelig det kan virke for dem, motstå trangen til å hjelpe dem ut. De må være i stand til å komme seg ut av skallet, slik at de selv kan modnes skikkelig.


Alltid praktisere god hygiene når klekking av egg. Så snart alle eggene er klekket, rense ut kuvøse grundig for å forberede den på neste batch.