E2y

Hvordan kommunisere om penger i et ekteskap

Penger er tema at par kjempe mest om i et ekteskap, og er en ledende årsak til skilsmisse. Det forårsaker mest stress i et forhold, så vær oppmerksom. Det er en riktig måte å diskutere økonomi på en konstruktiv og ikke-antagonistiske måte.

Her er hvordan å kommunisere om penger i et ekteskap.

Hvordan kommunisere om penger i et ekteskap. Bli enige om hvor mye hver enkelt bidrar til husholdningen og hvor mye du hver får beholde for deg selv.
Hvordan kommunisere om penger i et ekteskap. Bli enige om hvor mye hver enkelt bidrar til husholdningen og hvor mye du hver får beholde for deg selv.
  1. Velg et tidspunkt for å diskutere økonomi når du er både rolig og avslappet. Ikke ta opp temaet dine Dire økonomisk situasjon så snart mannen din kommer inn døren.
  2. Vær ærlig. Håndteringen av penger saker er stressende, spesielt hvis det er angående gjeld. Men snakk med din ektefelle ærlig. Hvis du har gjeld, bør begge parter i forholdet vet så en plan kan gjøres for å betale dem av. Det skal ikke være noen hemmelige konti eller hemmelige regninger fra hverandre.
  3. Lag en plan. Liste ned dine finansielle mål sammen, samt alle kilder til inntekter og alle utgifter. Inkluder langsiktige mål som pensjonsordninger, reise og andre store utgifter for eksempel hjemme eller bil kjøp. Du og din ektefelle bør være klar over pengene dine situasjon slik at du kan løse det og jobbe med det sammen.
  4. Bli enige om hvor mye hver enkelt bidrar til husholdningen og hvor mye du hver får beholde for deg selv. Dersom begge ektefellene jobber, må du angi en prosentandel hver av inntekten din som du vil bringe for husholdningen for felles levekostnader, sparing og investeringer. Men la en prosentandel for hvert av deg at du ikke trenger å stå for din ektefelle. Dette vil være din lekepenger. Hvis bare én ektefelle fungerer, bekrefter at husmor også bidrar til husholdningen.
  5. Unngå å angripe din ektefelle. Hvis du har penger problemer, ikke skylde på hverandre ved å si din mann trenger å tjene mer penger eller at din kone trenger å spare mer. Dette er en sikker brann måte å komme inn i en stor krangel.
  6. Være konstruktive. Ikke merke hverandre. Ringer hverandre "lat, uansvarlig eller ødeland" ikke kommer til å få hvor som helst. Hvis en partner trenger hjelp til å bli mer økonomisk ansvarlig, bør den andre være støttende. Arbeidet med hverandres styrker.
  7. Bekrefter hverandre. Erkjenner hverandres styrker. Takke hverandre for hva du er i stand til å bringe hjem, uansett hvor lite. Hvis man ikke fungerer, erkjenner verdien av hans eller hennes arbeid. Alle ønsker å føle validert.
  8. Tilnærming din situasjon som noe dere begge trenger å håndtere, selv om bare den ene ektefellen var ansvarlig for å lage situasjonen (for eksempel studielån før ekteskap eller kredittkort gjeld). Som et ektepar, er alt nå felles og må behandles samlet. Når man diskuterer penger, spør hva dere to kan gjøre sammen for å løse et problem med penger i stedet for å la en partner ut til tørk.
  9. Snakk med en profesjonell. Du kan søke råd hos en sertifisert finansiell planlegger som kan være i stand til å utarbeide en investeringsplan for deg. Du kan trenge hjelp hvis du har mye gjeld og lån, og du bare ikke kan synes å komme ut av økonomisk rot.

Hvordan penger blir håndtert og diskutert i ekteskapet er ofte en indikasjon på den generelle helsen til ekteskapelig situasjon som spenning i relasjoner kan manifestere seg i pengesaker. Men husk at økonomiske presset kan gi en mulighet for reell kommunikasjon mellom ektefeller, noe som fører til en sterkere økonomisk og ekteskapelig situasjon.