E2y

Hvordan finne min sæddonor

Fremskritt innen medisinsk teknologi har påvirket alt og gitt stor nytte for mange mennesker med tidligere botemiddel forhold. Tidligere infertile par ble begrenset til å adoptere et barn hvis de ønsket å starte en familie av sine egne. Men med bruk av in vitro fertilisering, kan par (spesielt lesbiske par) nå starte sine egne familier ved å få sæd fra en sædbank.

Selv om dette kan gi en god løsning for graviditet

Selv om dette kan gi en god løsning for graviditet, reiser det en rekke spørsmål senere. Hvis du er mor eller barn unnfanget via sæddonasjon, kan du begynne å lure på hvem faren din kan være. Dette er en naturlig reaksjon, spesielt siden folk ønsker å vite sitt opphav for å etablere sin identitet. Dette er ikke en lett oppgave, siden de fleste sperm donasjoner er anonym. Her er noen ting du bør huske på når vi leter etter mannen som donerte sperm som ble brukt for unnfangelse.

  • Før du begynner å søke, må du forberede deg mentalt, fysisk og følelsesmessig. Dette vil være en svært vanskelig tid for deg og vil forbruke mye av din tid og innsats. Dette vil ikke bli lett, og du må forberede deg på å møte en masse skuffelser og tilbakeslag underveis. Du må også være i stand til å akseptere muligheten for at søket kan ende opp resultatløst og at du kan aldri være i stand til å finne sæddonor. Forsone deg selv først med alle dine følelsesmessig kaos før du begynner å sette ut på reisen.
  • Ettersom donor banker kan ha en konfidensiell avtale med sæddonorer, vil du fortsatt være i stand til å fange informasjon fra dem. Prøv å undersøke og spørre alle mulige ting som du kan spørre fra donor bank. Prøv å finne ut den legen som utførte prosedyren, klinikken der inngrepet ble utført, donor nummer, donor beskrivelse, osv. Be om generell informasjon: hva var hans pedagogiske bakgrunn? Hva var hans arbeid? Der fikk han donere? Husk å prøve å få så mye informasjon som mulig.
  • Hvis du er donor avkom og har nådd myndighetsalder (18 år), så kan du kontakte donor banken selv. Fortell dem din bekymring og spør om de kan bindeledd kontakt mellom deg og giveren av sperm. Ikke alle vil være mottakelig for dette: De fleste donasjoner ble gjort anonymt, og de kan ikke være villig til å møte et barn de hadde aldri kjent eksistert. Men du kan få en heldig pause og møte ham.
  • Hvis du ikke lykkes i å etablere kontakt, prøv igjen etter noen måneder. Alternativt kan du skrive et brev til donor av sperm, og du kan angi din interesse i å møte ham. Vær ærlig og grei: forklare hvorfor du ønsker å møte ham, og hvorfor dette er viktig for deg. Leaving din kontaktinformasjon vil tillate ham å kontakte deg senere hvis han ombestemmer seg.

Det er en online register for folk som er å finne sine sæddonorer

Hvordan finne min sæddonor. Før du begynner å søke.
Hvordan finne min sæddonor. Før du begynner å søke.

Det er en online register for folk som er å finne sine sæddonorer. Besøk donoroffspringmatches.com og du kan være i stand til å finne andre mennesker som kan hjelpe deg i søket. Du kan være med i stand til å finne halvsøsken også på jakt etter det samme sæddonor. Dette er en emosjonell tid, så omgi deg med folk som vil støtte deg gjennom denne tiden.