E2y

Slik holder lukt til et minimum med en ilder

Når du ser på å holde en ilder

Når du ser på å holde en ilder, lurer du kanskje før du kjøper kjæledyr hvis det er mulig å holde dyret fra å lukte dårlig over tid. Eller hvis du for tiden holde ildere kanskje du trenger hjelp til å lære hvordan du kan overvinne og holde lukt til et minimum? Ildere kan ha svært sterke lukter, spesielt når boliger mer enn en ilder. Dersom lukt er ikke kontrollert, kan det være flere potensielle helserisiko for folk som bor i hjemmene, sammen med ildere selv. Denne artikkelen vil hjelpe deg å lære hvordan du kan holde din lille ilder venner lukter friskt og rent.

Hvorfor tror ildere lukter dårlig?

Ildere er født med duft kjertler mye som stinkdyr og beltebiler. Selv om det er svært uvanlig å finne en ilder som fortsatt har sin duft kjertler, det er ikke en umulig sak å kjøre inn. Å ha duft kjertler fjernet er en trygg og ofte brukt prosedyren på ildere som ofte utføres i sin barndom, og faktisk tryggere å få gjort i yngre alder. Alle dine ildere bør du alltid sørge for at blir de-parfymert før du kjøper. Eller hvis du må kjøpe en ilder som ikke er de-duftende, får dyret operasjonen med en gang, så det kan utgjøre en alvorlig helserisiko for din husholdning.

Hvorfor gjør de-duftende ildere fortsatt lukter?

Slik holder lukt til et minimum med en ilder. Hvorfor tror ildere lukter dårlig?
Slik holder lukt til et minimum med en ilder. Hvorfor tror ildere lukter dårlig?

Selv om en ilder har hatt sin duft kjertler fjernet, kan vi ikke stoppe andre kjemikalier som fungerer i en ilder kropp. Lukten kan ikke være 100% fjernet, men er i vesentlig grad til nesten fullstendig fjernes. En ilder duft etter å ha blitt behandlet for de-scenting kan ha enkle stell når det gjelder å eliminere en ilder lukt helt.

Hvordan lage min ilder lukter fint?

Nummer én viktig faktum å avhjelpe en ilder lukten er god hygiene. Ildere akkurat som alle andre dyr trenger deres buret rengjøres daglig med fersk mat og vann. Vitamintilskudd vil hjelpe ilderen holde seg frisk. En sunn lykkelig ilder vil være mindre sannsynlig å lukte da en syk ilder.

Du bør også bade ilderen ofte

Når du ser på å holde en ilder. Hvorfor gjør de-duftende ildere fortsatt lukter?
Når du ser på å holde en ilder. Hvorfor gjør de-duftende ildere fortsatt lukter?

Du bør også bade ilderen ofte. Hvis du er redd for å bade ilderen på grunn av riper, er det trygt å klippe en ilder sin tå negler akkurat som det er å klippe en hund eller katt negler, være forsiktig med å nappe blodårene. Det finnes mange sjampoer for ildere som vil bidra til å holde sine jakker fint og samtidig hjelpe med lukt kontroll. Den vanligste produktet er ilder glans shampoo.

Også, hvis alt annet mislykkes, og det er fortsatt en svak lukten av ilder dvelende i bur, eller på ilder din, er det også fritte trygge parfymer laget spesielt for dette formålet som kan finnes på nesten alle dyrebutikk som bærer ilder forsyninger.

Hva om jeg har prøvd alt og ilderen min fremdeles lukter?

Vurdere å se veterinæren, kan lukten faktisk være noe mye mer enn bare en duft og ilderen kunne trenge akutt oppmerksomhet hvis lukten er sterk eller svært dårlig.