E2y

Lag ork diagrammer for barn: etablere hus husarbeid for barn

Sett opp et ork liste for familien din

Ork diagrammer er en flott måte å minne barna på de oppgavene som du forventer at de skal gjøre. De gir barna en visuell påminnelse om deres ansvar, er mye mer moro enn griner, og lar deg spore sine prestasjoner, også! Så, hvordan du oppretter et ork diagram? Disse tipsene kan hjelpe:

  1. Først må du bestemme hva hus husarbeid du skal tilordne til hvert av barna. Oppgavene bør være hensiktsmessig for hvert barns alder og ferdighetsnivå. For eksempel kan en 3-åring re sengen, plukke opp lekene sine og sette vaskeri i en kurv. Fire-og fem-åringer kan dekke bordet med ikke-knuselig elementer som bestikk og servietter, bidra til å sette bort ren klesvask og gjøre tørr støvtørking. Av tiden barna er på skolen, kan de gjøre mer forseggjort oppgaver som feiing, ta vare på familiens kjæledyr, vanning planter, og tømme søppeldunker.
  2. Bestemme hvor mange småting hvert barn skal ha per dag. Tenk hvor full barnas hverdag er. For eksempel, mens det kan være rimelig å be dem om å gjøre sine senger hver dag før skolen, kan det være lurt å la større husarbeid som klesvask for helgene når de ikke har lekser, sport praksis og andre store tid forpliktelser. Mens det er viktig for barn å delta i familien husarbeid, bør de ikke være tyngende.
  3. Nå er du klar til å starte barnas ork diagrammet. Bruk et stykke papir, plakat bord eller et hvitt bord for å skape barnas ork diagrammet. Gjør syv kolonner, en for hver dag i uken. Deretter lage en rad for hver gutt og plassere sine navn på radene. Du kan finne ferdige gratis utskrivbare diagrammer online. Til slutt, på et eget ark, liste husarbeid du ønsker å tildele og hvor ofte de må utføres, bør du sette flere oppgaver enn du faktisk vil tildele slik at du kan gi barna noen valg.
  4. Til slutt, er du klar til å få hele familien involvert. Samle barna og la dem vite at du gjør et ork diagram. La dem vite dine forventninger til deres husstand arbeid - for eksempel at de vil hver ha en ork per dag, fem dager i uken.
  5. Nå spør barna for å hjelpe plukke husarbeid som de ønsker å ta ansvar. For elementer der det spiller ingen rolle hvilken dag det blir gjort, la dem plukke dagen, også! Selvfølgelig, noen ting må gjøres hver dag (mate hunden) eller på en spesiell dag (sette søppelbøtter på fortauskanten for pickup), men for andre jobber spiller det ingen rolle når det blir gjort, så la barna si sitt. Disse oppgavene kan ikke virke som at mye arbeid for deg, men barna kan trenge litt mer inspirasjon. La dem ha sitt å si i en del av ork listen vil hjelpe.
  6. Nå er den vanskelige delen gjør at alle følger diagrammet. Én måte å gjøre dette på er å la barna merke av deres prestasjoner og deretter å belønne dem for konsekvent å gjøre sine oppgaver. Belønningen kan være enkle, slik som å la et barn som gjorde alle sine gjøremål for uken plukke middagsmenyen i helgene eller velge en film å se.

Lag ork diagrammer for barn: etablere hus husarbeid for barn. Bestemme hvor mange småting hvert barn skal ha per dag.
Lag ork diagrammer for barn: etablere hus husarbeid for barn. Bestemme hvor mange småting hvert barn skal ha per dag.