E2y

Identifisere og behandle katten helse symptomer på feline lymfom

Finne svar på dine spørsmål om denne type katt kreft

Katter er mer utsatt for lymfom enn mennesker eller andre dyr. Dessverre, katter som allerede lider av feline leukemi er sannsynlig å vise flere symptomer, ofte utvikler seg til lymfom. Mens denne sykdommen er absolutt alvorlig og kan være livstruende, er det mulig å administrere sykdommen i noen tid med omsorg for en erfaren veterinær, som ikke bare vil svare på dine spørsmål, men også bidra til å forbedre ditt kjæledyr livskvalitet ved å gi utmerket omsorg.

Denne artikkelen vil vise deg hvordan å identifisere og behandle feline lymfom samtidig som det gir at-home omsorg for dine hårete venn.

Identifisere og behandle katten helse symptomer på feline lymfom. Hvis en veterinær mistenker et kjæledyr katt er infisert med feline lymfom.
Identifisere og behandle katten helse symptomer på feline lymfom. Hvis en veterinær mistenker et kjæledyr katt er infisert med feline lymfom.

  1. Feline lymfom, eller katt kreft, fører svulster vokse hvor som helst i kroppen som lymfevevet er funnet. Selv om dette kan inkludere nesten alle organer, er svulster som oftest funnet i kattenes intestinal traktater.
  2. Sykdommen er oftest funnet hos eldre katter, med hannkatter som rammes litt oftere. Sjansene for å pådra kreft øker i katter som har en historie med intestinal sykdom, oppkast og vekt eller appetitt tap.
  3. Feline lymfom symptomer er mange. Sykdommen inkluderer klumper som indikerer en betydelig tumormasse, hevelse i lymfeknuter, oppkast, diaré, vekttap, tap av pels eller grovhet i pelsen, puste problemer, væske i lungene, økt vanninntak, og økt urinmengde.
  4. Hvis en veterinær mistenker et kjæledyr katt er infisert med feline lymfom, vil han sette dyr gjennom en rekke tester utformet for å diagnostisere helseproblemer. Disse testene vil inneholde en biopsi. Hvis det er en synlig tumor, kan den bli fjernet ved biopsi, men dette vil ikke herde katt av sykdommen siden infeksjonen tendens til å spre ganske raskt. Ved mottak av resultatene, kan han be om din tillatelse til å utføre ytterligere testing for å finne ut mer informasjon, som kan tillate ham å utelukke andre sykdommer. Dyrlegen kan anmode den oppfatning av en onkologi veterinær for å bekrefte eventuelle testresultater.
  5. Når en diagnose av feline lymfom er bekreftet, omfatter det vanlige behandlingen medisinering og kjemoterapi. Igjen, dette vil ikke kurere sykdommen, men heller kontrollere symptomene og øke kattens levealder og livskvalitet.
  6. Kjemoterapi forårsaker ikke sykdom hos de fleste katter. Mens værhår vil nesten helt sikkert falle ut, bør resten av kattens pels forbli intakt, så samlet flere symptomer og problemer er minimal.
  7. Feline lymfom kan gå i remisjon med en kraftig behandling tidsplan. Selv om det vil nesten helt sikkert tilbake, er det ingen måte å vite hvor lenge syndenes vil vare. Generelt vil det cellegiftbehandling gi katten din en ekstra fire til seks måneder av livskvalitet.

Dessverre, vil selv kjemoterapi slutt ikke være nok til å håndtere helsemessige problemer og selve sykdommen. Siden feline lymfom er så påtrengende, er det kontinuerlig tilpasning og vil til slutt bli resistente mot behandling og fortsette å påvirke katten helse. En annen remisjon på dette punktet ikke er mulig og problemene vil føre til at kjæledyret til å fortsette å få sykere og svakere, til slutt fører til døden.