E2y

Hvordan vite om en valp har en UTI

En blære infeksjon eller urinveisinfeksjon er ikke en sjelden forekomst med hunder og det er flere årsaker som fører til det. Kvinnelige hunder spesielt er mer utsatt fordi de tilfeldigvis har en mye mindre og bredere urinrør enn sine mannlige kolleger, noe som gjør det mye mer tilgjengelig for bakterier å få innpass. Når dette skjer, blir det en grunn for en infeksjon. Hvis en hund ikke er gitt tilstrekkelige mengder vann, også dette kunne være årsaken til UTI. Den spesielle diett av hunden kan også føre til en infeksjon. Dette er fordi mye av kommersielt solgt boksemat kan allerede ha blitt forurenset med bakterier. Enda en grunn er de hormonelle endringene som skjer innenfor dyrets kropp som den modnes, omtrent som en menneskekropp gjør. Forskjellen er hunder ikke er i stand til å uttrykke hvordan de føler seg og det er opp til deg å finne ut om din elskede kjæledyr er sunt eller uvel. Heldigvis er det noen tegn du kan se opp for, som vil hjelpe deg å avgjøre UTI i en valp. Her er noen av disse skiltene.

Hvordan vite om en valp har en UTI. Observer valpens urinerer vaner.
Hvordan vite om en valp har en UTI. Observer valpens urinerer vaner.

  • Observer valpens urinerer vaner. Vær oppmerksom på frekvensen når en valp urinates men i små mengder. Hvis dette er altfor ofte, overvåke kjæledyret ditt nøye. Et annet symptom ville være kjæledyret tilsynelatende å stamme når han prøver å urinere. Prøv å observere om han opplever noen smerter. Bjeffer mens urinering kan også indikere at kjæledyret er vondt og kan ha en infeksjon.
  • Ta temperaturen på valpen. En annen indikasjon på en infeksjon ville være feber. Bruk en rektal termometer for å sjekke hundens temperatur og sjekk. Hvis det viser seg høyere enn normalt, er det et symptom på at alt er ikke bra.
  • Undersøke valpens urin. Etter kjæledyret ditt har urinerte, prøve å undersøke det nøye og se om det har noen tilstedeværelse av blod. Lukten av urin som kommer fra en infisert blære er ofte stygg, så du må ta notis av det også.
  • Føler for noen tegn til sårhet på valpens mage området. Føler magen området av valpen i mellom hoftene lett og se om det er noen hevelse. Bortsett fra dette, kan det hende at dyret klynk eller viser tegn til ubehag som du gjør dette.
  • Spør råd fra veterinæren din. Den beste personen å snakke med om kjæledyret ditt er at du er i tvil er din kjæledyr lege. Det er symptomer han vil se nærmere på i tilfelle du har mistanker om kjæledyret ditt har en blære infeksjon. Når oppdaget, kan han riktig diagnose og foreskrive hva den beste behandlingen kan være.


Ved første tegn til blod i valpens urin, sørg for at du er i stand til umiddelbart å ta med kjæledyret til veterinær. Hvis oppkast er til stede eller kjæledyret ditt opplever frysninger og feber, er dette fortsatt riktig løpet av handlingen til å ta. Ikke prøv å behandle kjæledyret på egen hånd hvis du ikke vet hva du gjør fordi dette kan gjøre vondt mye verre.