E2y

Hvordan vinne noe argument

Hvis du noen gang har kjempet for å bevise deg selv rett

Hvis du noen gang har kjempet for å bevise deg selv rett, har du sannsynligvis vært opp mot en sterk motstander som visste nøyaktig hva jeg skal si. Hvordan kom han seg så god til å argumentere? Hva vet han at du ikke gjør det? For å vinne et argument, må du adoptere noen strategier som setter deg over motstanderen. Med litt selvtillit og disse kranglet tipsene, vil du finne deg selv å vinne argument etter argument mot enhver motstander som tør å utfordre deg.

  1. Seem kunnskapsrik. For at din motstander til å innrømme, må du fremstå som den mest intelligente ett. Det er ikke si at du være mer kunnskapsrik enn motstanderen din, den trenger bare å se på den måten. Ta opp fakta som beviser det motsatte av hans argumentasjon. Sitere statistikk som styrker ditt argument. Vær trygg i argumentet ditt, og finne feil i motstanderens argument. (Er hans kommentar fascist? Er han stereotypi eller generalisere?) Hvis hans argument virker svak, vil din få styrke. Du må kanskje bøye sitt argument litt vise sine svakheter. Alt motstanderen din sier kan argumenteres mot, du må bare finne ut hvordan.
  2. Lede argument. Du aldri vil miste kontrollen over hvor argumentet er på vei. Hvis motstanderen bringer opp et faktum at du ikke kan argumentere mot, endre emner. Få opp noe annet som beviser at han tok feil, og gjøre hva du kan for å avlede emnet fra hans sterke sider. Hvis du får flere poeng i og han alltid prøver å argumentere mot hva du har sagt, vil han glemmer at han trenger å hevde sine egne poeng også. I hovedsak vil du være i stand til å stoppe ham fra å bringe opp sine egne sterke sider ved å tvinge ham til å diskutere dine sterke sider. Hvem har ansvaret nå?
  3. Bruk din motstander mot seg selv. Mens det er litt sleipe, kan du få motstanderen til å innrømme at han er galt uten å vite det. Du må spørre ham spørsmål etter spørsmål om hans argument, sakte (og smug) som fører ham til den ultimate spørsmålet som vil motbevise hans argument. Han vil ikke vite hva som traff ham!
  4. Gjøre motstanderen sint. En sint motstander mister kontroll over situasjonen, og har ikke den beste skjønn. Hvis du kan gjøre motstanderen opprørt gjennom dine argumenter, vil du frustrere ham. Dette kan også føre ham til å innrømme at han kan komme seg ut av argumentet og bort fra deg. Uansett hva det tar, sier jeg alltid.
  5. Bruk store ord. Hvis du er ute etter å skremme motstanderen, kan det være så enkelt som å slippe noen store ord her og der. Bli kjent med begreper og uttrykk som "la meg si det slik, vis-à-vis, per se, og så å si", og motstanderen vil bli overrasket med din nye vokabular. Hvem kommer til å utfordre en motstander som snakker latin, likevel?

Hvordan vinne noe argument. Bruk din motstander mot seg selv.
Hvordan vinne noe argument. Bruk din motstander mot seg selv.

Nøkkelen til å vinne hver eneste argument du har er å finne svakheter i dine motstandere. Hvis de er godtroende, bløffe dem. Hvis de er sjenert, bombardere dem med fakta de ikke ønsker å begynne å ta opp. Eller hvis de er sensitive, spille på deres emosjonelle siden ved å lage tøffe uttalelser. Uansett teknikk, hvis du ser og høres ut som du vet hva du snakker om, vil ingen være i stand til å tilbakevise ditt argument.