E2y

Hvordan velge en potensiell eggdonor

Vitenskapen har lov infertile par å bli gravide gjennom bruk av eggdonorer. En av utfordringene infertile par må konfrontere, derimot, er hvordan du velger den potensielle donoren. Fordi par bare ønsker det beste for sine barn, her er noen trinn du kan ta for å være sikker på at du får den beste eggdonor.

Hvordan velge en potensiell eggdonor. Nær slektning.
Hvordan velge en potensiell eggdonor. Nær slektning.

  1. Nær slektning. En av de første alternativene som du bør vurdere er nære slektninger. Fordelen med å få egg donasjoner fra slektninger er at du vil vite den fulle medisinske historie at personen har. Dette er viktig fordi det er mange sykdommer som overføres genetisk. En ulempe er imidlertid at du vil ha begrenset personvern. Den relative som har donert egget vil alltid være fullt klar over at barnet var unnfanget ved hjelp av hennes egg.
  2. Anonym donor. På den annen side kan du også velge anonym, som gir de fleste personvernet. En av fordelene med anonym donor er at det er ingen sjanse for giver blir festet til barnet ditt. Når en donor kjenner barnet og blir festet, kan det føre til problemer og komplikasjoner, spesielt hvis donor forsøker å fortelle barnet om hvordan hun ble unnfanget. En ulempe med anonyme givere, på den annen side, er at den fullstendig medisinsk historie personen ikke kan være fullt og nøyaktig etablert. Det er muligheten for at det er noen genetiske sykdommer som vil bli gitt videre til barna.
  3. Oppdragelse. Du bør også se etter givere som har god oppdragelse. Det er en pågående debatt mellom næring og natur. En av de beste måtene for deg å sikre det beste for barnet er å sørge for at du får en donor med god oppdragelse og genetikk. I form av oppdragelse, bør du sjekke ut den pedagogiske bakgrunnen til personen, så vel som interesse og hobby som personen har, og som kan være "tilstede" i barnet. Noen foreldre, for eksempel, vil kunstneriske givere som kan produsere barn som er kunstnerisk tilbøyelig også.
  4. Genetiske faktorer. Også vurdere de genetiske faktorer som egg vil ha. For eksempel er øyenfarge, hud og hår hele genetisk bestemt og kan forutsies med rimelig nøyaktighet basert på gener som er tilstede fra egg donor. Andre faktorer som kroppsbygning og høyde vil ha en høyere sannsynlighet for forekomst fra givere som allerede har disse attributtene. Husk imidlertid at genetikk også påvirket av en rekke andre faktorer som for eksempel mat og livsstil. Et barn fra en høy donor vil ikke nødvendigvis bli veldig høye, med mindre supplert med riktig kosthold.
  5. Screening. Til slutt, sørg for at eggdonor har blitt vist for minst de grunnleggende sykdommer som kan overføres genetisk. Også sjekke for smittsomme sykdommer. Husk også at kvinner hvordan har allerede unnfanget i det siste har flere sjanser til å ha egg som vil bli vellykket befruktet.

Gjennom disse trinnene, bør du være i stand til å få en god egg donor som vil gi deg en sunn og elskelig barn.