E2y

Hvordan velge en fuglebadet

En fugl bad kan være en ting av undring i din bakgård eller hage

En fugl bad kan være en ting av undring i din bakgård eller hage. Det gir fugler og andre små skapninger med en kilde av livgivende vann. Det gir dem også en praktisk badeplass. En fuglebadet vil tiltrekke fugler til din hage, som er flott hvis du er en fuglekikker, fugl fotograf, eller rett og slett glad i dyr.

Fugl bad kommer i forskjellige former og størrelser. Her er en rask guide på hvordan du skal velge en fugl bad.

  • Bestem deg for en plassering. Birds vanligvis liker bortgjemte flekker fri for støy. Plassering av din fuglebadet i det åpne utsetter dem for alle typer støy og selv for rovdyr som katter.
  • Bestem deg for en stil. Den vanligste birdbath ser ut som en bolle eller tallerken plasseres på toppen av en pidestall. Imidlertid er denne form for Fuglebad utforming ikke helt egnet for fugler. Bud som spiller og bading nær bakken. En grunt fat plasseres på bakken vil bringe inn flere fugler enn noe satt opp høyt.
  • Plasser steiner inni fuglebadet hvis vannet er minst to inches dyp. Små fugler kan skli og drukne. Småstein og steiner vil bidra til å legge vekt og balanse til birdbath din, og vil derfor gjøre den mer stabil. Bruk glatte steiner for best resultat, så skarpe steiner kan skade fuglene.
  • Prøv å legge vann til fuglebadet. Fugler som rennende vann, og vil foretrekke den over Stillwater. Dette er også sikrere enn Stillwater, som kan avle mygg. Du kan kjøpe et drypp tube eller liten fontene fra din lokale dyrebutikk.
  • Vurder størrelsen. Prøv å lage din birdbath så stor som mulig. Du kan også grave en liten dam på hagen din, hvis det er mulig, og hvis grunnvannet kan fritt gå inn i dammen. Om vinteren, fuglene ofte spiser snø fordi det hjelper dem å holde på fuktigheten. Men du bør vurdere et oppvarmet fuglebadet hvis du bor i kalde områder. Du kan også installere en fuglebadet de-icer, som vil la din fuglebadet gi fuglene ferskvann selv gjennom vinteren.

Når du har installert fuglebadet, bør du vurdere disse tipsene i vedlikehold.

  • Rengjør birdbath regelmessig. Dette er spesielt nødvendig hvis det er gjort f plast eller keramikk. Alger kan vokse på overflaten, og du vil trenge å skrubbe disse av før du etterfyller birdbath.
  • Gjør en dyptrensende en gang i året. Bruk en løsning laget av ni deler vann en en del blekemiddel. Skrubb overflaten av birdbath. Skyll den grundig, og la det luft tørke helt før påfylling. Du bør også gjøre dette når du ser syke fugler ved hjelp badekaret, for å hindre spredning av sykdommen.
  • Se opp for rovdyr som katter og andre større dyr. Disse kan ta moro ut av fuglenes bading i fuglebadet.


En birdbath kan være et fint tillegg til din hage

Hvordan velge en fuglebadet. Bestem deg for en plassering.
Hvordan velge en fuglebadet. Bestem deg for en plassering.

En birdbath kan være et fint tillegg til din hage. Det vil være både estetisk tiltalende i seg selv, og funksjonelt. Du gir fuglene et sted å hvile, og å hjelpe naturen i prosessen.