E2y

Hvordan trimme en labradoodle

Hvis du er ute etter en søt hund

Hvis du er ute etter en søt hund, er en labradoodle et godt valg. Labradoodle er en krysning mellom en fullvoksen Labrador retriever og puddel. En labradoodle kan bli avlet for å være en fullvoksen, for eksempel størrelsen på en labrador, eller en miniatyr størrelse, for eksempel størrelsen på en puddel.

Labradoodle er et godt valg for folk som har allergi mot hund hår. Mer så, labradoodles er veldig søt. Labradoodles krever jevnlig trimming å gjøre pelsen vokse sunt og for å hindre håret falle.

Din labradoodle skal oppleve det første stell på sin syvende måned. Du kan ta din labradoodle til et kjæledyr hundefrisør eller du kan velge å gjøre trimming på egen hånd. Du vil trenge et bredt tann hund pensel, tynning hagesaks, et par grooming saks og en kort blad barbermaskin. Når du har alle verktøyene du trenger, så du er klar til å gi din labradoodle sin første trimming.

Hvordan trimme en labradoodle. Begynn med å pusse labradoodle pels.
Hvordan trimme en labradoodle. Begynn med å pusse labradoodle pels.

  • Begynn med å pusse labradoodle pels. Pass på at du bruker et bredt tann pensel for å hindre at håret til å floke seg. Hvis hundens pels er for tykk, bruk tynning sakser å minimere tykkelsen. Bruk børsten og beregne hvor mye hår du ønsker å kutte.
  • Klipp hårene som er rundt kjæledyret ditt øre. Vær forsiktig så du ikke skjære gjennom kjæledyret ører. Bruk en barbermaskin for hårene som er på undersiden av kjæledyret ører. For et penere utseende, kan du også klippe håret som vokser på utsiden av kjæledyret ører.
  • Hvis labradoodle er mann, kan du la kjæledyret ditt til å ha skjegg-aktig hår rundt snuten sin. La det vokse lenger, men sørg for at du trimme den innimellom for å sikre veksten lengde lik.
  • Hjelp labradoodle se klart ved å klippe sitt hår rundt øynene. Mest Labradoodle eiere holde håret over kjæledyret øyne lenger enn under. Arbeidet med hår som vokser rundt leppen området.
  • For kjæledyret brystkassen, bruke tynning hagesaks for å minimere tykkelsen. Paws bør forbli ren. Pels rundt potene kan føre skitt å samle seg, så sørg for at du regelmessig gi kjæledyret poter noen trimming.
  • Til slutt bruker barbermaskinen for kjæledyret bakparten ved hjelp av kort blad barbermaskin. Bruk saks til å klippe halen pels; igjen, bør du være forsiktig med å kutte hundens hud. La noen kort hår på spissen av halen.
  • Labradoodles er generelt vennlig dyr som sådan, du vil ikke finne det vanskelig å roe kjæledyret ditt. Kontroller om at du gir sporadiske godbiter under prosessen for å gjøre opplevelsen givende for hunden din. Hvis labradoodle viser dårlig humør på første forsøk, prøv å se en profesjonell hundefrisør.


Når trimming din labradoodle hår

Når trimming din labradoodle hår, er det best å sikre ditt kjæledyr med et bånd for å minimere sjansene for kjæledyret ditt kjører over alt. Hold deg fri fra tepper, som du vil finne det vanskelig å støvsuge hår som stikker med teppet. Rydde opp i rotet ved å feie gulvet og avhending hårene.