E2y

Hvordan trene ville hester

Som kan forventes, er den opplæringen som kreves når du arbeider med ville hester langt forskjellig fra trening gjøres når hestene involvert er hevet og avlet av mennesker. Hvis du ønsker å trene ville hester også, lese følgende tips nedenfor for å få hjelp.

Hvordan trene ville hester. Få den ville hesten til å stole på deg.
Hvordan trene ville hester. Få den ville hesten til å stole på deg.

  • Få den ville hesten til å stole på deg. Før den ville hesten kan samarbeide med deg under trening, må du først vinne hans tillit. Hvis du ikke har hans tillit, ville du ikke være i stand til å gjøre ham samarbeide med. La den ville hesten forblir i en tilgjengelig penn som du kan besøke fra tid til annen. Ikke glem å mate og vanne ham. Dessuten ville det være nyttig hvis du snakker til ham med en rolig og mild stemme så mye som mulig. Når du gjør dette, vil han til slutt får følelsen av at du mener noe vondt og at du bare ønsker å ta vare på ham. Hvis du tror at han allerede stoler på deg, kan du prøve å skrive inn i pennen. Hvis han ikke gjør noe voldelig trekk, fortsette å gå inne og gni eller børste ham.
  • Få den ville hesten vant til tau. Når han allerede kan du røre ved ham, er neste skritt å prøve å gjøre ham vant til synet og følelsen av tauene på ham. Du kan gjøre dette ved å gjøre ham lukte det og gni det på ham. Når han ikke viker unna følelsen av tauene på ham, lå den på ryggen og legg grimen. Mens du bruker det, veilede ham mens la ham gå inne i pennen.
  • Få den ville hesten å stole på deg mer. Dette kan gjøres ved å arbeide med ham på bakken. Dette vil tillate deg å la ham vite at du ikke ville skade ham, og at du er der for å lede og lære ham ting. Fortsett å pusse ham å gjøre ham føle seg bra og prøve å plukke opp sine hover. Presentere nye ting til ham fra tid til annen, men sørg for at det ikke vil helt skremme ham bort.
  • Få den ville hesten vant til saler og Salunderlag. Neste gang du besøker hans penn, ta saler og Salunderlag med deg og la ham lukte dem. Prøv å sette det på ham, men sørg for at han er bundet før du gjør det. Når han gir ingen voldelig reaksjon, stramme salen er omkrets så det vil ikke falle av mens du veilede ham inne i pennen mens du bruker det. Gjør dette for et par dager. Den neste tingen du bør gjøre er å plassere i munnen et hodelag. Gjør ham bli vant til det.
  • Monter den ville hesten. Når han er allerede vant til å ha en sal på ham, prøve å montere den ville hesten. Det anbefales at du har noen med deg første gang du gjør dette. Gå ham inne i pennen mens du er montert slik at han vil bli brukt å ha noen å ri ham. Etter en uke, kan du prøve et tempo som er raskere enn gåing og lære ham å svare på signaler. Bare etter å gjøre disse trinnene at det er trygt å ri på hest.


Villhester er ikke vant til å trykke på menn som er grunnen til at det tar lengre tid for dem å være godt trent av mennesker. Alt som trengs er utholdenhet og tålmodighet kommer fra trener.