E2y

Hvordan takle livet etter en amputasjon

En amputasjon gjør en drastisk forskjell i livet

En amputasjon gjør en drastisk forskjell i livet. Hvorvidt dette skyldes en sykdom eller en ulykke, ville en amputasjon av noen av dine lemmer sikkert føre traumer. Ved første vil du ha problemer med å leve normalt, spesielt hvis du var veldig mobil når du fortsatt hadde ditt lem / s. Men du kan takle å ha en amputasjon ved å holde en positiv holdning, og ved å omgi deg med folk som elsker deg.

Holde en positiv holdning

Holde en positiv holdning. Det er normalt å føle seg dårlig om å miste et lem eller to. Det er absolutt ikke en behagelig følelse å ha en del av kroppen borte. Men tenk på det på denne måten: være takknemlig for at du fortsatt er i live. Noen sykdommer kan kreve amputasjon på grunn av infeksjoner som kan spres til resten av kroppen din. Hvis fingeren, armen, eller beinet ikke ble amputert, så infeksjonen ville ha drept deg helt. Det er det samme med ulykker. Det er tilfeller når skader er for alvorlig at en lem ikke kan reddes. Men du er fortsatt i live.

Holde en positiv holdning kan bidra til å fremme helbredelse både fysisk og følelsesmessige sår. Prøv å leve livet som om alt var tilbake til det normale, selv om du ville ha å gjøre justeringer på grunn av din amputasjon.

Prøv protetikk

Hvordan takle livet etter en amputasjon. Holde en positiv holdning.
Hvordan takle livet etter en amputasjon. Holde en positiv holdning.

Prøv protetikk. Avhengig av alvorlighetsgraden av amputasjon, kan du spørre legen din om protetikk er et godt alternativ. Disse kan hjelpe deg å føle deg hel, selv om funksjonaliteten ikke kan være det samme. Noen protese programmer er enda så avanserte at de kan etterligne the real thing. For eksempel kan løpere som hadde blitt amputert har selv utstyrt med protese ben som etterligner sprett og trinn for å kjøre, og de kan nå konkurrere i å kjøre hendelser.

Remodel ditt hjem. Hvis amputasjon er på beina, må du kanskje remodel ditt hjem for å imøtekomme din funksjonshemming. Hvis du er på en rullestol, trenger du ramper eller en trapp heis som skal installeres. Hvis du kan gå på krykker, må du ha tilstrekkelig arm rails for støtte.

Ettermontering bilen

Ettermontering bilen. Bare fordi du har hatt en amputasjon betyr ikke at du ikke kan kjøre lenger. Har bilen din ettermonteres å støtte kontrollmekanismer som du kan manipulere. For eksempel, hvis du mangler ett ben, så kan du fortsatt kjøre en automatisk bil (stick shift vil ikke være et alternativ). Du kan selv søke om tillatelse til å parkere i PWD parkeringsplass spor.

En amputasjon gjør en drastisk forskjell i livet. Ettermontering bilen.
En amputasjon gjør en drastisk forskjell i livet. Ettermontering bilen.

Bli med støttegrupper. Andre personer med samme funksjonshemning kan hjelpe deg i gang med utvinning. Du kan finne støtte grupper i ditt område. Eller, kan du se etter nettfora og e-grupper som kan tilby støtte. Prøv å lære av andres erfaringer, og tilpasse disse leksjonene til din situasjon.

Omgi deg med mennesker som elsker deg. I å holde en positiv holdning, er det også viktig at folk rundt deg er likeledes positivt med sitt syn. Hold familie og venner i nærheten. Du kan lære å være selvstendig selv med funksjonshemming, men la folk hjelpe deg med dine behov, om nødvendig.

Å ha en amputasjon betyr ikke nødvendigvis at livet opphører å være normal. Det vil være forskjellig, men du kan takle det ved å flytte på og tilpasse seg endringer.