E2y

Hvordan ta vare på små hunderaser

Å eie en hund er et stort ansvar, selv om du er bare ansvarlig for en £ 15 Bichon Frise eller en wee Toy Terrier. Små hunder kommer med sin andel av problemer og utfordringer akkurat som større raser gjøre. Før du går ut og kjøpe en liten hund, her er noen potensielle problemer som kan komme opp for små hundeeiere, samt måter å lykkes eie en liten hund.

Hvordan ta vare på små hunderaser. Alle raser er ikke lik.
Hvordan ta vare på små hunderaser. Alle raser er ikke lik.

  1. Alle raser er ikke lik. Å si at alle små hunder er de samme er en feil. Mops er annerledes enn Bichons, akkurat som Doberman Pinschers er annerledes enn Labrador Retriever. Hver type hunder har sin egen personlighet, sin egen hang-ups, sine egne fordeler og ulemper. Små hunder kan ikke bli samlet sammen så lett, men det er visse likheter som gjør det lett å snakke om små hunder som helhet.
  2. Barking. Ikke alle små hunder Yip og bark, men mange gjør det. Du vil ikke se en mops bjeffer voldsomt på postmannen, men mang en puddel og terrier vil. Som regel små hunder bjeffe. Før du kjøper en liten hund, spør oppdretter og gjøre forskning på rasens predisposisjon for bjeffing. Noen raser som er notoriske barkers er Bedlington Terrier, Border Terrier, Jack Russell Terrier, Cairn Terrier (kan du se en trend her?), Chihuahua, og Dachshund. Sta. Hvis du får en Barker, alt er ikke tapt. Du trenger å trene henne til å forbli i kontroll og for å begrense hennes støy og dårlig oppførsel. Noen raser er mer "øves" enn andre. For eksempel Bichons, maltesisk, og Havanna raser er intelligent og liker å bli undervist. Terriere, av og store, kan være sta og trening vil ta tålmodighet. Gjøre forskning på din valgte rase før kjøpet.
  3. Beskyttende og trengende. Mange små hunder er, av natur, beskyttende og klengete til sine eiere. Lapdogs ønsker å gjøre bare ønsker navnet tilsier. Disse hundene er ikke typen til å bli sluppet ut av huset for dagen til å slappe av i skammekroken, og de ønsker å være med deg 24-7. Igjen, ikke alle lapdogs er som dette, men husk, det er en grunn til at de kalles lapdogs. Noen hunder beryktet for å være klengete til sine foreldre er Bichon Frise, maltesisk, Yorkshire Terrier, og Shih Tzu.
  4. Helseproblemer. Renrasede hunder i mindre raser tendens til å ha helseproblemer basert på det faktum at de er avlet for å være lite med infantile trekk. Ortopediske problemer og hjerte komplikasjoner er to av de vanligste problemene for hunder av små raser. Noen små hunder har problemer med bein i kneleddet. Denne tilstanden, kjent som Legg-Calvé-Perthes, begynner når hodet av femur ben av en eller flere av bena dør og som et resultat det ene beinet er kortere enn de andre. En Portosystemic Shunt kan plage små hunder også. A "PSS" er en unormal blodåre som tillater blod å omgå leveren. Denne tilstanden kan være dødelig hvis den ikke kontrollert.
  5. Mann eller kvinne? Menn lider Legg-Calvé-Perthes i en 4-1-forhold. Andre helseproblemer påvirker kvinnelige hunder mer enn hannhunder, som en Portosystemic Shunt. Spør oppdretter om vanlige plager for den spesifikke rasen du ser på.
  6. Lang levetid. Mindre hunder lever lenger, generelt, enn store hunder. Hvis du tror du bare vil ha en hund for kort tid, best å ikke kjøpe en Chihuahua valp-de er den lengste levende hund.
  7. Grooming. Noen små hunderaser, deriblant den maltesiske, Havanna, Bichon Frise, puddel, Papillon og Pomeranian trenger konstant hårpleie. Håret av disse hundene har en tendens til å floke og få mattede, så daglige børster og ukentlig eller annenhver uke grooming er nødvendig. Sørg for at vesken har råd til dette konstant hår oppmerksomhet, som hunden groomers er ikke billig i disse dager.
  8. Under føttene. Av natur, små hunder er under føttene. Hvis du har ustyrlige barn eller andre store dyr, mindre raser, spesielt små hunderaser kan føle seg truet. I noen tilfeller kan deres liv være i fare hvis mennesker ikke er forsiktig. Hvis din husstand er ikke ryddig nok til å holde et lite kjæledyr rundt (i frykt for å tråkke på det!), Ikke får en liten hund. Ditt hjem kan være mer egnet for en Labrador eller en Golden Retriever.
  9. Generell omsorg for hunden din. Små hunder, som regel, må konsekvent oppmerksomhet. De, som alle hunder trenger mat på en regelmessig planlagt tid, og vann tilgjengelig til enhver tid. Små hunder, visse raser i særdeleshet, trenger regelmessig stell. Mange av de typer hunder som faller inn i leken, terrier, og tekopp kategorier, trenger opplæring slik at de ikke blir bortskjemt og aggressive mot besøkende. Når hunden er en valp, må du innpode riktig oppførsel, uansett hvor liten hun er.

Bare fordi den rasen du velger har et rykte for barking

Bare fordi den rasen du velger har et rykte for å bjeffe, blir klengete, eller å ha helseproblemer, betyr ikke at hunden din vil. Akkurat som med barn, er det handler om oppdragelse. Hvis du lære hunden din å være selvforsynt (så mye som en hund kan), ikke å tigge (ved å ikke mate henne matrester), og hvis du opprettholde en helse øvelse regime og kosthold for Fido, kan du være klar. Så vær klar over hva en liten hund kan bringe hjem til deg, men vær forberedt på å forme ditt dyr inn i kjæledyret ditt valg med riktig trening.