E2y

Hvordan ta vare på fugler

Omsorg for fugler, som for andre dyr, krever en viss mengde tid og energi, så la oss komme i gang!

Hvordan ta vare på fugler. Rent vann.
Hvordan ta vare på fugler. Rent vann.

  1. Rent vann. Fugler trenger deres vannskåler og andre leveringssystemer rengjøres minst en gang daglig, og oftere hvis fuglen liker å sette sin mat i vannet for å gjøre "fugl suppe." Noen fugler vil bade i drikkevannet. Min store papegøye ser komiske prøver å bade i sin vannskålen.
  2. Rengjør matskåler. Fugler vil spise og plukke på mat på toppen og kan ikke se tilgjengelig mat under så enten erstatte all mat eller hvis bollen er ren, ta av de beste lagene i frø skrog for å avsløre fersk mat. De fleste fugler vil veldig mye nyte en birdie buffet av frisk frukt og grønnsaker, også. Biter av banan og sitrus vil bli åt opp, så vil brokkoli og gulrøtter.
  3. Rengjør habitat. Kjæledyr fugler er så likegyldig om å gjøre et rot som en fugl fortsatt i vill og siden det er i et begrenset område, vil dette området trenger hyppig rengjøring. Avis gjør en god rot catcher i bunnen av buret. Det er lett å kaste og kaste og erstatte.
  4. Oppmerksomhet. Fugler kan være ganske barnslig i sitt ønske om oppmerksomhet og vil oppsøke måter å få deg til å legge merke til dem eller snakke med dem. Selv om han ikke er en "huggy" type fugl, vil han nyte varsel.
  5. Bading. De fleste fuglene nyte et daglig bad. Bruke romtemperatur vann i en sprayflaske gir en fin myk dusj effekt og noen fugler liker å selv dunk i en grunn bolle eller vask.
  6. Sikkerhet. Husk å slå av alle takvifter når fuglen er ute av buret sitt. Selv om hans vinger er klippet, kan en fugl fly eller flutter ganske høy hvis forskrekket. Sørg også for vinduer og dører er lukket. Hvis du har andre kjæledyr, er det vanligvis en god idé å holde et øye med ting mye som en barnevakt ville. Hunder og katter har en tendens til å gå etter et objekt i bevegelse, så det er opp til skjønn hvis de er i close quarters med fugl. Personlig sikkerhet med fugler, spesielt papegøyer av størrelse, er viktig. Uansett hvor tamme eller føyelig en fugl synes, hvis han er redd, kunne han bli skremt inn bite deg. Det er ikke noe personlig, tankene, det er bare hvordan de forsvare seg, og det er også hvordan de advare andre i flokken til å flykte fare. Siden du er en del av flokken sin, kan du få en dram for ditt eget beste ... fra fuglens synspunkt.
  7. Moro. Fjærkledde venner er gøy å være rundt. Jeg har sett en liten, fargerik finch hoppe bakover igjen og så lenge jeg ga henne min oppmerksomhet. Papegøyer som kan snakke kan fortelle dine hemmeligheter, men de vil også overraske deg med hvor godt de kan sette handling og ord sammen. Min papegøye vil begynne å fortelle meg, "Bye, vær forsiktig," når han ser meg lage lunsj og plukke opp min veske å gå ut. Han vil også fortelle meg hva han ønsker å spise siden jeg har bedt ham hundre ganger, "Do ya wanna mutter?" eller "Wanna cracker?"
  8. Helse. Det er en god idé å finne en veterinær som vil arbeide med eksotiske dyr før du skaffer deg en fugl. De kan gi fuglen en ren bill. av helse, feste fuglens vinger hvis du ønsker, og de kan gjøre kjønn testing som er morsomt å vite og hjelper til med å navngi fugl eller med avl. Dyrebutikk eiere, fugl eiere eller de gule sidene vil gi deg et utgangspunkt for å finne en god doc for ditt nye kjæledyr.