E2y

Hvordan sjekke hunden for flått

Klassifisert som parasitter

Klassifisert som parasitter, flått land på varmblodige verter for sitt daglige blod kosthold. Hunder er en av deres favoritt verter. Men bortsett fra å suge blod, som i seg selv utgjør farer for hunden, kan flått også overføre sykdommer som Lyme sykdom, anaplasmosis, og ehrlichiosis. For å beskytte hunden din fra slike helserisiko, er det viktig å regelmessig sjekke ham for flått. Her er hvordan du kan gjøre dette.

  1. Se opp for symptomer. Tick blod suger gjør hunden din kløende og rastløs. Han kan også være merkbart svak og svak. Han kan miste sin appetitt, kan ha feber, og kan selv ha hud infeksjoner og hovne lemmer på grunn av flåttbitt. Hvis du merker noen av disse symptomene, kan det være en indikasjon på at hunden din har flått.
  2. Undersøke hundens kropp. Den enkleste måten å vite sikkert om hunden din har flått er å undersøke kroppen hans. Forsiktig bevege hånden din langs lengden av ryggen og ned til sine sider. Føle hvis det er noen klump. Hvis det er en del pels og sjekk om det er en hake. I noen tilfeller kan en klump være en hud skålde eller såret. Fra baksiden, jobbe din vei til hundens bryst og buk. Vær forsiktig, men som hunden din kan være ganske følsomme på dette området. Best å sakte kam fingrene gjennom pelsen. Hvis han ikke er opphisset, går forsiktig. Du må kanskje ha hunden ligge på ryggen hans for å undersøke dette området grundig.
  3. Sjekk hans ben og føtter. Flått liker å bo i områder med mindre eller ingen pels, noe som gjør hundens ben og føtter to av sine favorittsteder. Å inspisere bena, sørg for å gre fingrene gjennom alle områder, fra armhulene ned til føttene. Sjekk føttene pads og spre tærne. Se på hudfolder også siden dette er et godt gjemmested.
  4. Inspisere halen. Føl hundens hale for en klump. Igjen, vær forsiktig. De fleste hunder liker ikke å bli rørt i halen. Hvis hunden din er ikke klar ennå for hale-delen, la det være. Hvis du trykker, kan han svare med en matbit.
  5. Undersøke hundens hode. Gre fingrene gjennom baksiden av hundens hode hele veien ned til snute, følelsen hver område som du går gjennom. Deretter flytter hendene til under haken og nedover halsen.
  6. Se på ørene. Først Kontroller utsiden av ørene ved å brette dem ned. Se om det tikker gjemmer seg bak ørene. Ikke glem tuppen av ørene, også. Deretter kontrollerer innsiden av ørene. Dette området er ikke hårete, noe som gjør det til et perfekt tick gjemmested. Du kan bruke en lommelykt til å se mer av øret.

Hvis du tilfeldigvis øye på en tick, riv det av med pinsett

Hvordan sjekke hunden for flått. Se opp for symptomer.
Hvordan sjekke hunden for flått. Se opp for symptomer.

Hvis du tilfeldigvis øye på en tick, riv det av med pinsett. Så bli kvitt det ved å knuse et papir eller sette i en beholder med alkohol. Gjelder medisiner til bite området eller vaske det med såpe eller sjampo.