E2y

Hvordan potty trene småbarn

Er barnet klar for pottetrening

Er barnet klar for pottetrening? De fleste barn begynner å vise interesse mellom 18-24 måneder, men kan starte mye tidligere eller senere. Dette kan være en vanskelig tid for alle involverte, så bare husk å være rolige. Her er noen tips og teknikker for å komme i gang.

Hvordan potty trene småbarn. . Undervisningsmateriell.
Hvordan potty trene småbarn. . Undervisningsmateriell.

 1. Forbered. Før du slenger den lille på potte, forberede dem på det som kommer. Det er mange verdifulle bøker som bidrar til å forklare prosessen. Du kan til og med begynne å dele disse med barnet flere måneder før de faktisk starter. Forklare fordelene med å bruke potte som ingen fulle bleier. La dem gå på do med deg, nære slektninger eller venner du stoler på slik at hun kan se hvordan det gjøres. Går med samme kjønn foreldrene er ofte best, slik at de kan lære den riktige måten.
 2. Er hun klar? Hvis barnet treffer 20 måneder og fortsatt ikke viser interesse, kan hun ikke være klar. Hvis du har brukt tid på forberedelser, er sjansen stor for at hun vil være klar til minst begynne prosessen. Hvis hun konsekvent holder seg tørr for et par timer og har en forutsigbar vannlating og avføring, er det en god tid å starte. Hun kan også begynne å uttrykke ubehag i skitne bleier og en interesse i seg undertøy.
 3. Er du klar? Det er helt nødvendig for at barnet skal være klar, men det er like nødvendig for deg å være klar. Pottetrening bør være en prioritet for deg, så sørg for at du ikke har noen alternative forpliktelser. Hold deg rolig i løpet av denne tiden, og prøv å ikke bli opprørt.
 4. Gi en potte. Det er flere potties på de markedet og de ​​fleste av dem er fine å bruke. Bare sørg for at det er solid nok til å holde barnet ditt. Det kan være lurt å kjøpe mer enn én. På den måten kan du sette en på badet og en i et lekerom, hvor hun er mest komfortabel. Mer enn én kommer også godt med hvis huset ditt er multi-level, slik at du kan ha ett i hver etasje.
 5. Motstand. Har protestere hun hver gang du tar henne med til potte? Dette er en indikasjon på at hun er rett og slett ikke klar. Fortsett å lese om potte og ta henne med deg på do før hun er klar. Noen barn vil nekte å gå mens du ser på. I disse tilfellene, la henne prøve på hennes egen mens du holder deg i nærheten, ofte poking hodet i døren for å se om hun trenger hjelp.
 6. Ulykker. De vil skje, mye. Igjen, forbli rolig og forstår at det er en del av prosessen. Mange barn har en tendens til å gå rett etter at han kom ut av toalettet. Lære å slappe av musklene for avføring eller vannlating tar tid. Hvis undertøy blir skittent, ikke føler seg skyldig om å kaste den ut.
 7. Etablere en rutine. Oppmuntre praksis ved å gå ofte. Prøv å lese barnet og forstå hennes avføring mønstre. Når du tar henne med til badet, ikke la henne sitte på potte lenger enn fire minutter. Hvis hun ikke gå, så ta henne ut og la henne prøve på nytt senere.
 8. Gi ros. Uansett hva du gjør, avstå fra negativitet. Dette gjør at barnet selvbevisst og kan forsinke hennes ønske om å lykkes med pottetrening. I stedet bruker positiv aksept ved å si ting som "bra for deg", "gratulerer" eller "yay!" Tilbyr belønning for en godt utført jobb. Selv flytte opp til joggebukser markerer en stor prestasjon for barnet ditt. Joggebukser vil gjøre henne føle seg spesiell og som om hun har oppgradert til neste nivå.
 9. Frykt. Mange barn er redd for høye lyder av toalettet rødme eller kan være bekymret for at de vil bli sugd inn på toalettet og forsvinner. Du kan bidra til å lindre denne frykten ved å lære dem hva som skjer og hvorfor du må tømme. Du kan også spille spill som å kaste toalettpapir i og spyle det bort slik at de kan øve og lære hvordan det fungerer.
 10. Over natten. Når barnet ditt får taket på potte i løpet av dagen og joggebukser kommer av, er det på tide å fokusere på natten. Unngå for mange væsker og ha henne bruke potte en siste gang like før sengetid. Selv om det kan være vanskelig, når hun lærer å bruke potte og er ute av joggebukser, ikke sette dem på barnet ditt om natten som det kan sende blandede meldinger. La henne vite at hvis hun våkner om natten og må gå at hun kan ringe ut for deg eller komme vekke deg opp for å hjelpe.
 11. Riktig hygiene. Kjøp riktig toalettsaker for sensitiv hud. Lær barnet ditt riktig tørke teknikker og lukke lokket før skylling for å unngå bakterier spytter opp i luften. Når du er ferdig, viser henne hvordan å vaske hendene. Noen ganger synger en sang, som alfabetet, mens soaping vil gjøre det gøy for henne. Når sangen er ferdig, kan hun skylle av.
 12. . Undervisningsmateriell Noen gode pottetrening bøker inkluderer 'Potty Training 1-2-3: Hva fungerer, hvordan fungerer det, hvorfor det fungerer' '. Tørk All Day Potty Training Skills Workbook "og