E2y

Hvordan overbevise barna til å donere sine leker

Hvis barnerommet begynner å se ut som en gigantisk leketøysbutikk

Hvis barnerommet begynner å se ut som en gigantisk leketøysbutikk, er det på tide å gi bort noen leker. Du kan finne litt motstand, men det er en god måte å lære barnet om deling. Ikke gi bort ditt barns leker uten hans tillatelse eller ved å være slu om det. Involvering ham i prosessen vil la barnet føle kontroll og hjelpe ham å håndtere sine følelser bedre.

Her er hva du kan gjøre for å overbevise barn til å donere sine leker.

  • Starte med en diskusjon. Forklar barnet ditt behov for å dele ting. Fortell barnet hva som vil skje med leker som du gir bort. Hvis det er en bestemt person eller gruppe som du vil dele lekene ned til, la barnet vite for å gjøre ham til å føle mer investert i prosessen. Forklar barnet at ved å gi bort og dele ting, kan han gjøre plass til nye og bedre ting å komme i hans liv. Dessuten er det godt å dele fordi det bringer lykke til andre barn.
  • Bestem et bestemt sted eller person til å donere til. Tenk om en barnebok ly eller barnehage du ønsker å hjelpe til. La barnet få vite nøyaktig hvor lekene vil gå kan motivere ham til å gi mer. Det blir lettere å gi hvis barnet vet det kommer til en yngre fetter eller naboens barn i stedet for et sted vag.
  • Sett opp en retningslinje. Begynne med å spørre barnet som leker han føler han er klar til å gi opp. Start med de Happy Meal leker og andre freebies som ikke har en stor pengeverdi. Leker som har manglende deler kan også bli gitt bort. Ikke anta at fordi det er et spedbarn leketøy barnet ditt vil være klar til å gi det opp. Be barnet ditt til å tenke på den siste gangen en bestemt leketøy ble spilt med, og hvis det har gått over seks måneder, er det ok å la et barn leke med den.
  • Gi beholdere for sortering. Utpeke en kasse eller boks for leker for donasjoner. På denne måten vil de lekene som kan la gå lett skilles fra det som blir liggende igjen. Hvis du gjør garasje salg, kan du også angi en bin for garasjesalg. Unngå markerer en bin for søppel siden det kan være for traumatisk for et barn å ha lekene hans kastet. Dessuten kan søppel være skatten til noen andre, så donere før du vurdere å kaste.
  • Gjør det sammen ved behov. Barnet kan få distrahert og begynne å spille med leker i stedet for å sortere det. Være der for å veilede og hjelpe fart på sakene. Trekk ut leker fra høye hyller og spør barnet om det er en go eller en keeper. Være der for å hjelpe ham å holde fokus og minne ham hva som må gjøres.
  • Tillate ham å beholde noen. Ikke gi bort alle dine barns leker i en falt feie. Det vil være ikke-omsettelige leker for barnet ditt, og du må bare akseptere det. Satt et tak for antall leker som han kan holde, for så lenge det passer på sokkelen. En annen retningslinje vil være å si at han kan holde det passer inne i leken bin.
  • Bekrefter hans gode valg. Når du er ferdig med prosessen, ros barnet for å være sjenerøs. Gi ham en klem og fortelle ham hva en god jobb med å sortere han gjorde, og at du er sikker på at han vil gjøre mange andre barn fornøyd med hans gavmildhet.

Hvordan overbevise barna til å donere sine leker. Starte med en diskusjon.
Hvordan overbevise barna til å donere sine leker. Starte med en diskusjon.

Ta ham med deg når du gir lekene unna. Seeing forståelse av andre mennesker vil ytterligere forsterke at han gjorde det rette.