E2y

Hvordan man skal håndtere tenåringer og besøksrett tidsplaner

Når du og din ektefelle skilsmisse, en av de komplikasjoner som må arbeidet på er en visitasjon tidsplan for barna. Det kan bli komplisert hvis barna er i tenårene, siden du er nødt til å ta hensyn i sin egen sosiale timeplan.

I motsetning til små barn

I motsetning til små barn, tenåringer har sin egen agenda og ulike aktiviteter å vurdere. Du kan selv oppleve at de foretrekker å bli hjemme eller være sammen med vennene sine heller enn å bruke tid med deg. Her er hvordan man skal håndtere tenåringer og besøksrett tidsplaner.

Hvordan man skal håndtere tenåringer og besøksrett tidsplaner. Finn ut deres tidsplan.
Hvordan man skal håndtere tenåringer og besøksrett tidsplaner. Finn ut deres tidsplan.

  • Finn ut deres tidsplan. Få skriftlig tenåringens skoledager samt eventuelle aktiviteter etter skoletid. På denne måten kan du planlegge aktiviteter sammen på forhånd, uten å forstyrre hverandre tidsplan.
  • Skriv ut regelmessig. Ha en kalender liste dagene barna får være med mor eller far. Å ha en stabil og regelmessig vil legge sårt tiltrengt struktur i hverdagen, spesielt i de første månedene etter separasjonen. La barna vet hva du kan forvente vil gi dem en følelse av sikkerhet og la alle plan fremover. Du kan også skrive ned på forhånd hvor de vil være for helligdager og sommer pauser. Plasser en "D" for pappa og "M" for mamma på de tildelte dager og la kalenderen i et sted som er tilgjengelig for alle.
  • Få tenåringer innspill. Snakk med tenåringer og spør hva de ønsker. Ville de foretrekker annenhver helg sammen med deg, eller to påfølgende helger på rad? La din ungdoms ha noe å si i det som skjer, for å redusere harme. Har en åpen linje for kommunikasjon med tenåringen din, spesielt siden besøksrett dager påvirker ham direkte.
  • Sette et realistisk tidsplan. Hvis du vet at barna vil være med deg for bestemte dager, må du sørge for at du tillater nok tid for dem å være i stand til å fullføre skolearbeidet og vie nok tid for ekstra utenomfaglige aktiviteter. Hvis tenåringen har en kjæreste, må du kanskje gi dem tid sammen mens under klokken. Du trenger ikke å gå til temapark eller går alle ut, bare fordi barna er med deg. Å ha en enkel middag sammen eller en film kan være nok, slik at alle har fortsatt energi til å vie til ens individuelle interesse.
  • Diskutere betydningen av familiens tid. Enten skilt eller ikke, som en forelder, må du konkurrere om barnas tid. Tenåringer er beryktet for å ha ulike aktiviteter, som for eksempel skolearbeid, sport, øvinger, praksis, fester og ekstra utenomfaglige aktiviteter. Du trenger å snakke med dine tenåringer, og det er nødvendig å skjære ut tid sammen som en familie, selv om det er bare en av foreldrene om gangen. Minn dem på at du også er opptatt med arbeidet ditt og dine personlige interesser og ennå du få tid til å være sammen med dem. Dette vil lære dem å prioritere familien.
  • Være fleksibel. Så mye som du prøver å ha en vanlig timeplan, vil ting alltid komme opp at du må venne seg til, for eksempel forretningsreiser, uforutsett sykdom og spontane ferier. Alle trenger å være åpen og klar til å forhandle dager på grunn av fred og harmoni.


Ikke la besøksrett dagene blir nervøs med spenning. Planlegge den ut på riktig måte slik at alle er enige.