E2y

Hvordan man skal håndtere sjalu mennesker

Sjalusi er en naturlig følelse som må håndteres med omhu


Hvordan man skal håndtere sjalu mennesker. La oss ta en titt på den avslørende tegn på sjalusi.
Hvordan man skal håndtere sjalu mennesker. La oss ta en titt på den avslørende tegn på sjalusi.

Vi har alle vært gjennom opplevelser når vi følte at noen nær oss plutselig avkjølt av, og holdt seg på avstand fra oss etter å ha hørt på en positiv utvikling i våre liv. Det er naturlig for mennesker å begjære lykke, og vanligvis de antar at lykke kan bare oppnås ved oppkjøpet av visse velsignelser på definitive punkter i sitt liv. Hvis de ikke får det de ønsker, de føler seg trist, men ser på noen andre får det gjør dem føle seg enda verre om siutation deres. Som et resultat, begynner de å føle sjalu på den personen. Dette kan skje med folk i alle aldre. For eksempel vil et barn i skolen elsker å ha en ny sykkel. Følgelig, når han eller hun ser et barn til med en splitter ny en, føler han sjalu og grisk. Eldre barn eller tenåringer begjærer gode karakterer, popularitet og gode utseende i sitt akademiske liv, en pen, smart og populær jente kan tiltrekke seg de negative følelsene til nerdete og innadvendt vanlig-janes i klassen hennes. Disse scenariene fortsetter inn i voksenlivet og, bokstavelig talt, gjennom hele livet. Vi må lære å identifisere sjalu oppførsel og deretter lære å håndtere de negative følelser av sjalusi.

Trinn 1

La oss ta en titt på den avslørende tegn på sjalusi.

 • Stillheten eller pause som følger din utlysning av suksess. Den oppriktige venn eller slektning vil starte gushing lykke så snart du informere dem om betaling raise, forfremmelse, engasjement, graviditet, eller nye hjem kjøpet. Den sjalu person vil imidlertid pause i stillhet, og mumle et halvhjertede gratulasjoner, som de prøver å fordøye nyheten. Det er vanskelig for dem å føle seg lykkelig for at du mens du blir grepet av flammene av sjalusi.
 • Den negative aura som omgir deg når du er i den sjalu personens selskap. Den sjalu person utstråler en slik negativ energi mot den personen de er sjalu på at sistnevnte kan bokstavelig talt føler meg veldig urolig og spent rundt dem, beslektet med "å være skyldig inntil bevist uskyldig". Den varme og vennlighet er plutselig borte.
 • Bryte av øyekontakt, eller alle typer kontakt, for noen tid. Etter å ha hørt de gode nyhetene, vil den sjalu slektning eller venn skifte hans / hennes øyne bort fra deg, enten ved å se ned eller bort i løpet av samtalen, og ikke kontakte deg for mye etter det. Du skjønner, deres jealuos følelser gjør det vanskelig for dem å se på deg eller snakke med deg - det smerter dem for mye, fordi du har noe de ikke har. Ved å se på deg eller snakke med deg, det faktum blir gnidd inn, slik at de bryte kontakten.
 • Etsende eller hånlig bemerkninger eller åpen antagonisme. Noen sjalu mennesker bokstavelig talt blitt veldig mener, og begynne åpenlyst setter deg ned før andre. Det er en counter-strategi for å trekke deg ned til deres nivå. Dette sårende oppførsel kan virkelig skade forholdet, med mindre du ignorere det ved å fokusere på årsaken bak det: sjalusi.

  For eksempel, fikk en venn som virkelig ønsket å få adgang til hennes favoritt Ivy League universitet slått ned, og hun sulking unna, mens du, som hun mener mindre begavet, bli informert om inntak i den samme skolen. Derfor kan hun begynne å lage kommentarer til andre om hvordan du fikk godkjent til tross for ikke å være smart nok, eller hvor tøft det vil være for deg når du studerer der, siden du ikke har kaliber for det, og så videre ..

 • Obssessive konkurranseevne eller imitasjon. For noen sjalu mennesker, er det nok å bare gruble og distanserer seg selv fra den personen de er sjalu på. For andre, derimot, er det ikke tilstrekkelig å bare føle sjalusi, de kan ikke hvile før de ser du mister nyervervede velsignelse, og få det for seg selv i stedet!

  De prøver å gjøre det ved umiddelbart kommer inn i en flom av tiltak: Hvis det er en nydelig antrekk folk likte på deg, jag de ut for å kjøpe den, uansett hvor mange markeder og butikker de trenger å gre for det. Hvis det er en glamorøs nytt utseende eller makeover som er å få deg komplimenter fra alle, jag de til salongen for å få samme utseende. Hvis du er på til baby nummer 3, vil de begynne å prøve for en annen av sine egne. Hvis det er en rett du har gjort at alle elsket på et middagsselskap, vil de umiddelbart forsøke ut oppskriften før de utmerke seg i det akkurat som du gjør. Noen sjalu mennesker gjør imitasjon diskret, mens andre ikke kan være mer opplagt av det faktum at de vil la noe være ugjort i regi oppmerksomhet, suksess, komplimenter og popularitet bort fra deg og mot dem!

 • Ill-villet sabotasje. Uansett filmene viser sjalu jenta med vilje søler henne drikke på kjolen til festspillbyen vinner, det er slike sjalu mennesker som bare kan bøye seg denne lave i det virkelige liv! Sulking, antagonizing, eller konkurrere er ikke nok for dem - de går ett skritt videre ved å prøve å sabotere hva som gjør deg vellykket.

  Sjalusi er en naturlig følelse som må håndteres med omhu. Returnere deres dårlige oppførsel med det gode.
  Sjalusi er en naturlig følelse som må håndteres med omhu. Returnere deres dårlige oppførsel med det gode.

  Den co-worker kan gjøre det ved å bakvaske deg til sjefen din hvis de oppdager du blir vurdert for en forfremmelse, ex-beste-venn kunne backbite om deg til din nye venn, søster kunne feilaktig klage om deg slik at hun kommer til å gå ut med sine venner mens du bor i for å gjøre husarbeid, og så videre.

Nå som du vet at en person er sjalu på deg, hva gjør du? Den sulkiness, konkurranse, etterligning eller baktaler plager deg. Hvordan håndterer dere alt dette?

Trinn 2

Overse dem. Ja, det er lettere sagt enn gjort. Men egentlig, tenker på det! Vil du ødelegge ro, trygghet og jovial stemning ved å tenke disse sjalu mennesker? Hvorfor bry seg? Bruk din tid, positiv energi og talenter for mer produktive sysler, og du vil ikke være i stand til å gjøre det før du lære å koble deg selv ved å ignorere sine shenanigans. De er ikke verdt svetten.

Trinn 3

Returnere deres dårlige oppførsel med det gode. Ingenting slukker brannen som vann! Vellykkede mennesker ikke bare ignorere ondskap - de tar alle muligheter til å konvertere sine fiender til venner. Den beste måten å gjøre det - og den vanskeligste - er ved å gjøre god til slike personer så snart sjansen kommer ved.

Slik at medarbeider som bevisst utsatt bløff og ødela sjansene for en pay-raise siste kvartal, er syk? Besøke henne på sykehuset med noen blomster og ønsker henne en rask utvinning. Sjansen er din anstrengt forhold til henne vil bli bedre også, som et resultat.

Trinn 4

Aldri bøye seg for deres nivå! Ikke bekjempe ild med ild. Hvis du begynner å returnere tit for tat, er du ikke bedre enn de. To negativer gjør ikke en positiv. Ikke ty til hevn, uansett hvor fristet du kan være. Noen sladder-mongers kan lokke deg til en katt-kamp ved å si "Hørte du hva [sjalu person] sagt om deg?". Ignorere disse forsøk på krig, andre ønsker bare å bli underholdt på din bekostning. Det vil gjøre situasjonen enda verre hvis du returnerte tjenester.


Det er viktig å innse at hver av oss vil få det som er bestemt for oss. Hele tiden holde styr på andres oppkjøp og cribbing over hva de har og hvorfor vi ikke har det, vil bare føre til å ødelegge vår egen fred i sinnet og personlig lykke. Være fornøyd med det du har og hvem du er. Jobbe hardt for å gjøre det du elsker. Positive tanker og oppriktighet for andre føre til god helse og godt humør!

Sadaf Farooqi er frilans skribent basert i Karachi, Pakistan. Hun skriver jevnlig for den islamske familie Magazine, Hiba .