E2y

Hvordan man skal håndtere en dominerende mor

Det er ikke noe slikt som Parent Universitetet

Det er ikke noe slikt som Parent University. Hver forelder-mor og far-lærer hvordan de skal forholde seg med hans eller hennes barn ved prøving og feiling. Mesteparten av tiden hver av foreldrene lykkes. Andre ganger gjør han eller hun ikke. Uavhengig av hvordan de lærer, foreldre alltid ønske alt godt for sine barn. Din mor, for eksempel, har medfødt karakter av å beskytte deg, spesielt når du fortsatt var i yngre år. Din mor ofte gjør avgjørelser for deg eller forteller deg hva du skal gjøre eller hvordan du gjør ting.

Men noen ganger, noen mødre overdriv

Men noen ganger, noen mødre overdrive det. Noen overextend deres kontroll over sine barn selv forbi den alderen da de allerede kan, relativt sett-bestemme selv eller kjøre sine liv uavhengig av hverandre. Mødre gjør det hele tiden, i den tro at å holde i tømmene selv til voksne barn er en gest til bekymring og hengivenhet. Utvilsomt er det, men det kan også komme til barnas nerver. Hva gjør du hvis din mor dominerer livet ditt selv om du allerede har kjøpt autonomi og uavhengighet? I denne artikkelen vil du lære hvordan du kan håndtere din dominerende mor.

Hvordan man skal håndtere en dominerende mor. Husk alltid at din mor elsker deg.
Hvordan man skal håndtere en dominerende mor. Husk alltid at din mor elsker deg.

  1. Husk alltid at din mor elsker deg. Hun kan uttrykke det på måter som du finner vanskelig å svelge, for eksempel i hennes overcontrolling ditt liv-men de er gyldige, selv uvitende, uttrykk for kjærlighet. Du kan tro at din mor elsker deg perfekt, men aldri falle i den fellen å tro at hun kan uttrykke det perfekt, så vel. Din mor er menneskelig, akkurat som alle andre. Hun kan gjøre feil, hvorav over kontrollerende eller dominerende er bare en.
  2. Identifisere nøyaktig hvordan hun i løpet styrer deg eller dominerer over deg. Har hun alltid lirke inn og kritisere hver eneste detalj av hver lille ting som du gjør? Har hun insisterer på sin egen mening om hvordan du gjør ting og ignorerer dine egne meninger? Behandler hun deg som om du var uvitende og ute av stand til å lage dine egne avgjørelser? Hvis hun gjør det, er moren mest sannsynlig en dominerende mor, og du blir nødt til å la henne vite.
  3. Sortere ut dine følelsesmessige reaksjoner til henne dominerende oppførsel. Hvordan påvirker din mors over kontrollen du? Innrømme for deg selv at du føler deg dårlig om hennes oppførsel. Hvis du er sint om hennes oppførsel, innrømme det for deg selv, så vel.
  4. La din mor vet. Spesielt la henne vite to ting: hennes kontrollerende atferd og dine følelser overfor denne atferden. Din mor og du vil få en unik måte å kommunisere intime tanker som disse. Snakk med moren din når dere begge er rolig, nøktern og avslappet. Det er svært sannsynlig at din mor fortsatt ser på deg som en pjokk eller som en barnehage-alder barn som fortsatt trenger hennes instruksjoner og råd. På en høflig måte, fortelle moren din at du har vokst opp og har lært å ta beslutninger på egen hånd. Din mor kan føle seg fornærmet eller avvist med denne typen diskusjon. Det er en normal emosjonell respons. Tillate henne å uttrykke det, men uten fyring varmen av samtalen eller slå den inn i et argument. Når du snakker med moren din om hennes dominerende oppførsel, gjør det som en hjerte-til-hjerte og ærlig dialog i stedet for et fingerpekende, anklagende samtale.
  5. Nå et kompromiss. De fleste mødre vil føle seg dårlig i begynnelsen, men etter hvert lære å akseptere. Takk din mor for støtte henne og ønsker det velkommen, men også be moren din til å bli mer bevisst på sin støttende atferd, spesielt i situasjoner når støttende atferd kan lett bli dominerende oppførsel.
  6. Hevde din uavhengighet. Du kan gjøre dette uten å måtte flytte ut og leve på egen hånd, selv om du gjør dette kan være et høyt rop om uavhengighet. Vurdere å flytte ut bare hvis mor ikke har gjort noe for å minske henne over kontrollerende atferd. Ellers kan du hevde din uavhengighet selv om du fremdeles bor sammen med foreldrene dine. Husk imidlertid at å flytte ut av foreldrenes hjem betyr ikke kutte bånd med dem. Når du flytter ut, ikke gjør det i sinne.
  7. Søke hjelp av en rådgiver. Noen ganger kan en venn av familien hjelpe moren din og du sortere det ut. Du kan også søke hjelp av en profesjonell rådgiver.

Din mor er en innflytelsesrik figur i livet ditt

Din mor er en innflytelsesrik figur i livet ditt. Hun er noen som du ikke bør lett kast som gårsdagens søppel. Hennes dominerende oppførsel kan være irriterende og kan være psykisk ødeleggende for både henne og deg. Likevel, hvis du viser henne som mor og som et menneske på samme tid, bør dere begge være i stand til å innse at å elske noen ganger betyr å holde avstand og gi plass slik at den andre kan vokse.