E2y

Hvordan man skal håndtere en bipolar tenåring

Bipolar lidelse er en tilstand som kan påvirke noen

Bipolar lidelse er en tilstand som kan påvirke noen, inkludert tenåringer. Når en person er plaget med bipolar lidelse, han kan oppleve humørsvingninger alt fra ekstrem lykke og oppstemthet, til manisk depressive stemninger. På grunn av dette, kan personer med bipolar lidelse synes det er litt vanskeligere å integrere seg med andre mennesker. For å hjelpe tenåringen din, her er noen trinn som du kan ta i arbeidet med bipolar lidelse i tenårene.

Hvordan man skal håndtere en bipolar tenåring. Bipolar lidelse er en tilstand som kan påvirke noen.
Hvordan man skal håndtere en bipolar tenåring. Bipolar lidelse er en tilstand som kan påvirke noen.

  • Symptomer. Først av alt, bør du gjøre din forskning på de ulike symptomene gjennom som bipolar lidelse vil manifestere seg. Dette er svært viktig, siden navigering og prøver å forstå en tenåring oppførsel er allerede vanskelig i seg selv. Det siste du ønsker er å forvirre typiske tenårene humørsvingninger med bipolar lidelse. Det er mange ressurser som du kan bruke til å bestemme de vanlige symptomene på bipolar lidelse. Les opp på medisinske og psykologiske artikler som er funnet på Internett, og besøke den lokale helsestasjonen i nærheten av deg hvor du kan få brosjyrer og annet lesestoff om bipolar lidelse.
  • Observer. Når du kjenner symptomene, kan du forsøke å observere din tenåring tett, men uten brudd på tenåringens livsstil. Tenk på deg selv som en objektiv tredjepart til situasjonen, som bare prøver å observere. Ikke gjør vurderinger på dette punktet, siden dette bare vil påvirke din observasjon. Hvis du tror at din ungdoms oppfyller kriteriene og utstillinger de symptomer på bipolar lidelse, er neste skritt å få ham diagnostisert.
  • Diagnose. Diagnose laget av sertifisert helse og medisinske fagfolk er svært viktig, da behandling kan bare begynne når sykdommen er diagnostisert. Mens du leser opp på symptomer og observere tenåringen din vil gi deg noen ideer om lidelse, vil bare en sertifisert medisinsk helsepersonell kunne nøyaktig fastslå alvorlighetsgraden av bipolar tilstand, og bestemme hva slags behandling er nødvendig. Noen av de vanligste behandlingstilbud omfatter medisinering og terapi.
  • Støttegrupper. Håndteringen av en tenåring som har bipolar lidelse innebærer ikke bare tenåringer, men du og resten av familien også. Dette er fordi tenåringen vil regelmessig samhandle med deg og resten av familien. Eventuelle humørsvingninger at tenåringer kan ha kan sterkt påvirke følelsesmessige velvære av familien også. Å hjelpe familien å takle, bør du bli med støttegrupper for familier som lever med mennesker som har bipolar lidelse. Dette vil hjelpe deg å forstå lidelsen videre og vil hjelpe familien bor gjennom ildprøven.
  • Kjærlighet. Til slutt, sørg for at du helle ut så mye kjærlighet og forståelse som mulig for tenåringer som har bipolar lidelse. Personer med bipolar lidelse får ofte inn i konflikter og kan virke harde og kaldt til tider. Dette betyr imidlertid ikke at de ikke elsker deg eller at du ikke skal elske dem tilbake. Faktisk er det på dette prøver punktet når du skal vise din ungdoms akkurat hvor mye du bryr deg og hvor klar du er for å gi støtte for ham.


Så vanskelig som bipolar lidelse kan være, er det noe som kan overvinnes og er noe som du kan håndtere. Disse trinnene bør hjelpe deg å gjøre akkurat det.