E2y

Hvordan lære hunden å legge seg ned

Det andre trinnet i lydighetstrening

Følgende instruksjoner er basert på positive belønning-baserte teknikker. For å få mest mulig ut av denne treningsmetoden, bør du også lese mine artikler om hvordan hunder kommuniserer og hvordan hunder lærer .

Definisjonen av "ned" bør være å sette magen på bakken. Down er en atferd som er veldig naturlig for hunden. Det gir deg også kontroll over hundens bevegelser, slik at du kan kontrollere hans aktivitetsnivå. Hunder ligge ned hele tiden av seg selv når de er rolige. Målet ditt bør være å få ham til å legge seg ned på kommando, og deretter øke den tiden han holder seg fortsatt.

 1. Begynn ved å lokke hunden inn i nedposisjoner. Bruk en belønning som er liten nok til å holde hunden fra å snappe det fra hånden din. Du må være i stand til å skjule den i håndflaten din. Be hunden til å "sitte", og prise ham. Hold belønning med håndflaten vendt ned foran hundens nese. Sakte senke hånden til gulvet. Lukk hånden slik at hunden ikke kan ta belønning. Flytt belønning ned mellom hundens poter, holder den tett inntil kroppen hans. Dette bør føre til at hunden til å senke hodet mot gulvet. Flytt belønning litt mot hunden forårsaker ham til å legge seg ned. Bruk en positiv markør slik som ordet "ja", åpne din hånd for å gi ham belønning og ros ham.

  Hvordan lære hunden å legge seg ned. Begynn ved å lokke hunden inn i nedposisjoner.
  Hvordan lære hunden å legge seg ned. Begynn ved å lokke hunden inn i nedposisjoner.

 2. Hvis dette ikke fungerer, så endre teknikken. Når belønningen er på gulvet, prøve å flytte den frem vekk fra hunden, eller senk belønning til gulvet på en vinkel på utsiden av hundens pote, noe som fikk ham til litt krølle og legge seg ned på hoften. Ikke bruk positive markør eller åpne din hånd for å frigjøre belønning til hunden er på gulvet. Med noen hunder må du bare holde lukket hånd på gulvet til hunden finner ut av det og legger seg ned på egen hånd. Deretter kan du bruke dine positive markør og åpne hånden for å gi ham belønning og ros ham.

 3. Fortsett repetisjoner. Gjenta uansett hvilken metode som fungerer best igjen og igjen før hunden blir liggende nede uten å bli lurt. På dette punktet bør han være å tilby atferden uten å spørre din.

 4. Nå er du klar til å legge til en verbal kommando. Når du vet at hunden kommer til å legge seg ned fordi han ønsker belønningen du har, og deretter begynne å si "ned" som han tilbyr adferd. Ikke på dette punktet, be om oppførsel før han tenker om å gjøre det. Du forteller ham hva han gjør, gi den et navn. Si det bare én gang som han utfører atferden. Gjenta dette til du ser han begynner å miste interessen. Ikke fortsette når hunden mister interessen. Gjenta trinn 1 til 4 flere ganger over en eller to dager før du går videre.

 5. Det andre trinnet i lydighetstrening. Hvis dette ikke fungerer, så endre teknikken.
  Det andre trinnet i lydighetstrening. Hvis dette ikke fungerer, så endre teknikken.

  På dette punktet bør du være i stand til å be hunden å sitte når som helst. Hvis han ikke gjør det, så bruk din negative markør, si "nei". Når du gir negative markør sørge for at du raskt fjerne hånden som holder belønning. Husk, si kommandoen bare én gang. Hvis han følger, så gi din positive markør og belønning. Hvis han ikke gjør det, gi negative markør og gjøre belønning gå bort.

 6. Nå kan du endre ting litt. I begynnelsen vil du bli bøyd over og legger hånden på gulvet. På dette punktet begynne å endre kroppen din posisjon før du er i en stående posisjon. Gjøre dette en liten mengde på en gang. Hver gang du ber hunden å ligge ned vil du være bare litt høyere eller rettere enn før. Fortsett å gi ham belønning hver gang. Som du stå høyere og rettere hånden din vil fortsette å bevege seg nedover som en hånd signal for verbal cue "ned". Med de fleste hunder, vil dette ta ca et halvt dusin ganger. Ikke vær bekymret hvis det tar lengre tid. Gå sakte og hunden skal utføre atferd mens du står oppreist. Dette trinnet kan ta fra én til tre dager.

 7. Det neste trinnet er å starte fading lokke. Nå som du står rett ved hjelp av verbal cue "ned" og hånden signal, begynner å sette belønning i den andre hånden, så bak ryggen din. Deretter slutte å gi belønning hver gang. Fortsett å øve, noe som gir belønning mindre og mindre over en periode til hunden følger din kommando etterfulgt bare av ros ditt. Hver hund er forskjellig, det kan ta flere dager eller flere uker før du kan helt visne lokke (belønning) du bruker. Hvis du ser at hunden har sluttet å utføre atferden konsekvent, så du prøver å falme lokke for fort - sakte ned.

 8. For hunder som bare ikke synes å forstå, bruke gjennomgangen metoden. En hund må ligge ned for å gjennomgå. Innbytter trinn 1 for følgende metode.

  • Hvis hunden din er liten, kan du sitte på gulvet og lage en tunnel ut av beina. Sittende på gulvet bøy knærne akkurat høy nok for hunden å krype under. Hvis det er en større hund du kan bruke en stol eller lavt bord akkurat høy nok for hunden å krype under. Bruke belønning som lokkemat, oppfordrer hunden til å krype under tunnelen. Så snart sin buk berører bakken bruke positive markør og gi ham belønning.

  • Gjenta denne metoden igjen og igjen før hunden blir liggende nede uten å bli lurt. På dette punktet bør han være å tilby atferden uten å spørre din.