E2y

Hvordan lage skilpadde mat

Skilpadder kan sees i dammer og hav

Skilpadder kan sees i dammer og hav. Holde et kjæledyr skilpadde kan bli dyrt. Du må bruke for akvariet, tilbehør og selvfølgelig, den maten som du kommer til å mate skilpadden. Mesteparten av pengene kommer til å bli brukt på mat. Du må alltid sørge for at skilpadden ikke går tom for mat. Hvis du er på et stramt budsjett, kan du alltids lage din egen skilpadde mat ved hjelp av mat som du kanskje allerede har hjemme. På denne måten kan du spare litt penger og bruke den på andre elementer for skilpadden din.

Her er noen tips om hvordan du kan lage din egen skilpadde mat:

Hvordan lage skilpadde mat. Skilpadder kan sees i dammer og hav.
Hvordan lage skilpadde mat. Skilpadder kan sees i dammer og hav.

  1. Skilpadde arter. Først må du vite hva slags skilpadde du tar vare på. Forskjellige typer skilpadder kan også ha ulike preferanser når det kommer til mat. Det er terrestriske skilpadder og akvatiske skilpadder. Under de terrestriske skilpadder, de to vanligste artene som kan være dyr er de utsmykkede boksen skilpadder og gjørme skilpadder. For de vannlevende skilpadder, det er gliderne og malte skilpadder. Det er også kort hals skilpadder og lange hals skilpadder.
  2. Fosfor og kalsium. De to mest grunnleggende elementer i en skilpadde diett er fosfor og kalsium. For dette, kan du mate skilpadde kokt og knust eggeskall, slik at de kan få kalsium. De spiser også skitt som er full av mineraler. Dette er de vanligste valgene for skilpadder som lever i naturen.
  3. Mat til å mette. Det finnes forskjellige typer mat som du kan gi til ditt kjæledyr skilpadde slik at den kan ha et godt kosthold. For greener, kan du mate dem salat, brønnkarse, fikenblad, drue blader og gulrot topper. For grønnsaker, de alternativene du har er erter, okra, gulrøtter, søtpoteter og mais. Du kan også legge frukt, for eksempel druer, blåbær, mango, eple, jordbær, banan og kiwi. For kjøtt, kan du mate skilpadden meitemark, reker, snegler, kokte egg, kokt kylling og snegler.
  4. Mat å unngå. Du må også unngå enkelte matvarer som kan skade din skilpadde. Noen av disse er melkeprodukter som yoghurt og ost. Du må også unngå å mate dem hermetisert mat som er høy i konserveringsmidler. Skilpadder også ikke tåler sukker så pass på å ikke gi dem sjokolade og godteri.
  5. Variasjon. Hvis du planlegger å gi dem mat fra hjemmet ditt, må du gi dem variasjon. Du må gi dem ulike typer mat, slik at de næringsstoffene de får vil variere. Du kan også veksle maten av skilpadde mellom skilpadde mat fra butikker og din egen hjemmelagde mat. Kjøp skilpadde mat fra salg, slik at du kan spare penger.

Dette er noen av de tips som du kan bruke til å lage din egen skilpadde mat hjemme. Hvis du er usikker på hva du skal gi din skilpadde, kan du forskning på nettet og se hva slags mat du kan forberede ditt kjæledyr. Du kan også forskning om hvordan å ta vare på ditt kjæledyr skilpadde slik at skilpadden kan leve et langt liv.