E2y

Hvordan lage birdfeeders fra plastflasker

Plenty av birdfeeders er tilgjengelig i markedet i dag

Plenty av birdfeeders er tilgjengelig i markedet i dag. Men de billigste og mest passelig birdfeeders rundt er de som du gjør selv. Lage din egen birdfeeder fra plastflasker er enkelt. Alt du trenger er en 2 liters brusflaske, noen grener, et verktøy kniv, kork, drill, en skrue og krok, og en liten lengde av tau.

Hvordan lage birdfeeders fra plastflasker. Plenty av birdfeeders er tilgjengelig i markedet i dag.
Hvordan lage birdfeeders fra plastflasker. Plenty av birdfeeders er tilgjengelig i markedet i dag.

  1. Klargjør flasken. Det første trinnet er å rengjøre brusflaske som du vil bruke til å lage fuglen materen. Bruk såpe og vann for å fjerne sukkerholdige rester som er igjen på brusflasker. Ellers kan flasken tiltrekke maur som kan bite de små fuglene som lander på materen. La flasken tørke i friluft etterpå.
  2. Legg inngangen. Det neste trinnet er å legge flere hull på kroppen av fuglen materen. Dette kan gjøres ved hjelp av et verktøy kniv. Pass på at hullene du oppretter er nok til å tillate en fugl å komfortabelt lande inne i birdfeeder. Det er best hvis du har en idé om normal størrelse av fuglene som finnes i ditt område. Noen fugler er større enn andre, og vil kreve større hull.
  3. Bor i hullene. Når inngangen er utarbeidet, er neste steg for deg å bruke en hånd drill for å lage små hull. Hullene bør plasseres på hver sin side, siden disse vil fungere som holdere for abbor pinner hvor fuglene vil lande. Pass på at hullene på samme nivå som fuglen inngang. Små fugler som finker kan passe inn i birdfeeder tre på en gang. Dette betyr at du må gjøre tre hull innganger i birdfeeder med seks bore hull som vil holde tre abbor pinner.
  4. Legg abbor pinner. Når bore hull er gjort, er neste steg for deg å sette gren inn i hullene. Bruk hvitt lim for å holde grenene på plass. Noen folk vil bruke grill pinner som abbor for fuglene. Men naturlige grenene har bark som gjør det lettere for fuglene å lande. Svært glatte pinner som grill pinner er svært vanskelig for små fugler til å henge på.
  5. Legg frøene. Hell i noen fugl frø inn i bunnen av flasken. Dette vil tiltrekke seg fugler og holde dem kommer tilbake for mer. Fuglefrø kan finnes i de fleste dyrebutikker. Bortsett fra dette, men du kan også lage din egen fugl frø kombinasjon ved å blande i rå mais kjerner, biter av ris, bygg, havre og annet korn. Du kan legge til litt vann i blandingen, spesielt hvis du ikke har mykere havre. Hold en egen beholder fylt med ekstra frø, slik at du vil være i stand til å fylle på fuglebrettet lett når fuglene har spist opp de siste bitene av frø.
  6. Henge. Sett et stykke kork i munnen på flasken. Bruk et verktøy kniv til å pare ned korken hvis det er for stort til å passe. Når dette er gjort, kjøre en skrue inn i kork. Feste en krok ved enden av skruen og bruke dette til å henge fugl mater på et tre.

Med en birdfeeder, kan du tiltrekke seg et bredt utvalg av lokale fugler inn i din egen bakgård. Hvis du er en fan av fuglesang eller rett og slett sette pris på skjønnheten at disse små skapningene besitter, er fuglen mater en enkel DIY-prosjekt for deg.